Mc Marek Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 (edytowane) Jestem posadaczem tego wynalazku od czerwca 05' kupiłem w gliwicach za 499zł wcześniej byłem posiadaczem super RST capa T4 :028: a do sklepu wchodząc miałem zamiar kupić SR Axon DR-L lecz kosztował on tam 490 zł a później dopiero dostrzegłem ostatnią sztukę Rock Shoxa za podobną cene. Znałem obydwa amory, wiedziałem co i jak wygląda od strony technicznej ale marka firmy troche pomogła mi w szybkiej decyzji i mam to co mam Więc: Skok 80, tłumienie Hydra Coil, kolor czarny Obecnie ma przejechane ponad 3 tys. i jestem zadowolony z pracy. Mam malutki luz ale to normalka. Jest twardy ale idze to ustawić. (moje dupsko ma 73kg) i nie udało mi sie go dobić nigdy, a strałem się.. Wagi dokładniej nie znam bo na każdej stronce pisze co innego, ale orientacyjnie coś koło 2 kilo. Uszczeliki bardzo ładnie sobie radzą i nawet w najcięższych warunkach pogodowych są czyste i lśniące. (choć lewa goleń, tam gdzie nie ma tłumika tylko spręzynka z elastomerkiem coś mi zmienia kolor, wycira się powoli chrom, ale idze temu zapobiec tyko musi wejść w nawyk kropelka oleju przed dłuższą jazda i można cieszyć się jego praca ) Ja rower używam do normalnej jazdy po lesie, asfalcie itp. Nie miałem okazji na nim poskakać na hopach bo reszta roweru mi na to nie pozwala, pozatym i tak on nie jest do tego przeznaczony. Jesli chodzi o XC to może nie jest to szczyt marzeń, ale na pewno jest dużo bardzej komfortowy niż poprzednik. Wybiera większe dziurki i to mi wystarczy. Jestem zadowolony z niego i polecam go ludziom którzy chcą miec dobry amor za nie aż tak dużą kase. Teraz można do dostać spokojnie za mniejszą kase. I oczywiście nie Judy TT <= bo działa jak rst. czyli blokada skoku w zime tylko Judy XC albo SL (ten ze zminą skoku) Polecam również Axona... czasem się zastanawiałem czy nie zrobiłem źle, Axon ma grubsze golenie i może być sztywniejszy, cena też jest mniejsza a Suntour to znow nie jest zła firma. Jeśli coś będzie sie działo z nie tak to napisze, na razie każdy wypad na rower sprawia mi wiele przyjemności Pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Ecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 mój kumpel ma takiego amora za takąsamą kase, nie wiecie może jak zmienić skok z 80 na 100 bo go to bardzo interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 W niewielu amortyzatorach da się zmieniać skok...przecież prawie zawsze jest to technicznie nie możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Nie pamietam ale w Judy i Psylo wew byly tuleje ktory po odpowiednim ustawieniu/umiejscowieniu zmienialy skok.Mozliwe ze tych Juy tak jest bo przecierz wersje 100mm tez sa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 W niewielu amortyzatorach da się zmieniać skok...przecież prawie zawsze jest to technicznie nie możliwe. zabawne zdanie wlasnie dzis da sie zmienic skok w zdecydowanej wiekszosci widelcow. i technicznie jest to jak najbardziej mozliwe. systemy zmiany skoku sa od 1999 roku. pierwszy byl chyba all travel w rock shoxach judy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 (edytowane) ja miałe w RST 381 AET regulacje skoku, ujawniła się ona dopiero po 4 latach, jak zacisnąłem przedni champel to amor się sporo obniżał...i tak już zostało dokóki koła w góre nie poderwałem taki tani amor a jakie miał bajery :D :lol: Edytowane 6 Września 2006 przez specjalized Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witam, poruszam juz temat w drugim wątku, ale potrzebyję szybkiej odpowiedzi. Będę bardzo wdzięczny za takową. Ile oleju ma być w tłumiku w Judy XC '05? Znalazłem kilka manuali, ale informacje są rozbieżne. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi