Skocz do zawartości

[buty spd]

Paszul

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić buty Diadora X-trail Carbon Evo MTB. Niestety niewiele o nich można znaleźć na forum i w internecie. Jeździ ktoś z Was w butach Diadory, nie koniecznie w tym konkretnym modelu? Chciałbym usłyszeć opinię od kogoś kto używa ich sprzętu.

I drugie, najważniejsze, pytanie. Rozmiarówka. Tyle się naczytałem i po polsku i po angielsku, że już sam nie wiem co myśleć. Celowałbym w rozmiar 47. Obecnie mam SPD 661 07 Peak w rozmiarze 48 i są ok. Na codzień noszę obuwie w rozmiarze 45, do gry w piłkę mam adidasy w rozmiarze 46. Wszystkie są dobre. Szukałem informacji o długości wkładki. Niektóre źródła mówią, że wkładka w Diadorze ma długość 30,5 cm, inne, że 29,5 cm. Mam stopę długości 28,5 cm, więc długość wkładki 29,5 cm powinna być ok.

Wiem, że najlepiej byłoby przymierzyć obuwie, ale obecnie w mojej okolicy nawet niczego w rozmiarze 47 nie mają ;/ Dodam, że mierzyłem shimano m183 w rozmiarze 46 i były ciut za małe.

Więc proszę o pomoc kogoś kto ma Diadory w dużym rozmiarze, albo przynajmniej ma z nimi doświadczenie ;)

Podsumowując:

661 07 peak - roz. 48

Shimano m183 - roz. 46 nieco za małe

Pearl Izumi Race MTB - roz. 46 nieco za małe

na codzień buty - roz. 46

do grania w nogę - roz. 46

Jedynie co Ci moge podpowiedzieć to to że Diadorki są trochę szerokie w czubie(palce). Mam osobiście Diadorki X-Country 2 i sa dość szeroki. Co do rozmiaru to podobnie jak w innych markach. Ja nosze 42 2/3, więc kupiłem Diadorki w rozmiarze 43 i jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...