Skocz do zawartości

[odzież] firmy MC_Sport

szych

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś może możliwość jazdy w ubraniach firmy MC_Sport? Podobno szyje je dla nich jakiś dostawca Biemme, ale więcej informacji doszukać się nie można, choćby danych o poszczególnych typów materiału, zalecanych warunków pogodowych czy zakresu temperatur. Magiczne nazwy typu "Winterstop" czy "ciepła membrana" :icon_wink: również za wiele nie mówią.

W szczególności interesują mnie ta bluza (aukcja)

bluza-blk-wind-front-mini.jpgbluza-red-wind-front-mini.jpg

Wszelkie recenzje, opinie i wrażenia mile widziane.

bluzy takowej nie posiadam ale mam koszulkę + spodenki w/w firmy - jakość materiałów , szycie , wykonanie bez zarzutu .Jestem bardzo zadowolony.

Zapytaj poprzez allegro na pewno ci odpowiedzą na wszystkie pytania. Rozmawiałem z właścicielem ( chyba :) ) na targach w Kielcach i bez problemów można było pytać o wszystko.

• 1 miesiąc temu...

Pierwsze testy za mną. Ciuchy dotarły już jakiś czas temu, ale rozmiarówka okazała się jakaś dziwna (większa niż standardowa wysokośc rejonu klatki piersiowej i krzyża) i musiałem wymienić.Dla osób poniżej 175 wzrostu i o szczupłej sylwetce może być kłopot dopasować nawet Ski.Chyba, że macie skoksowaną klatę i tyłek, to jakoś będzie leżeć :)

Jakość wykonania poprawna. Porządne szwy bez wystających nitek, wyraźne nadruki, sprawny zamek, materiał równo docięty i zszyty, nic nie wystaje, nic się nie zagina, nie strzępi. Bluza wykonana z w miarę cienkiej "drapanej" lajkry, spodnie trochę cieplejsze, gruba wkładka.

W zestawie boxerki termo+spodnie+bluza termo Hi-Mountain Dynamics (a więc raczej cienka) +bluza zaatakowałem las w niedzielne popołudnie. Temperautra 11C, słońce, trochę wiatru. Na początku zimnawo, po rozgrzaniu dużo lepiej. Przód bluzy faktycznie stopuje wiatr, ale jak silniej zawiało to rękaw i plecy mocno wentylowałyy. Na postój u rodziny dotarłem tak na granicy komfortu, ale jeszcze kawałek przed wychłodzeniem (a należę do tych z niskim progiem zimna), aczkolwiek ostatni odcinek jechałem po otwartym, gdzie zaczęło mocniej wiać. Powrót zaczął się ok 17, na termometrze 4C, słońce nisko. Po wjechaniu w las dorzuciłem na górę 3 warstwę w postaci przecideszczowego/wiatrowego ortalionu z Deca. Komfort termiczny 100%. Do domu dojechałem po zmroku, niecałe 5C na zewnątrz, trochę zaczynało po udach ciągnąć, ale jeszcze nie na tyle, aby było mi zimno w nogi.

Dziś wziąłem bluzę na bieganie do lasu (zestaw ten sam, inne spodnie) i sprawdziła się całkiem nieźle. Front blokował powiewy, reszta oddychała. Póki nie stanąłem, wilgoć była w pełni odprowadzana.

Ogólnie testy na plus, sucho i w miare ciepło. Myślę, że z dodatkowymi kalesonami termo i jakimś softshellem na 3 warstwie, można by w miarę komfortowo zejść poniżej 0. Przy wietrznej, pochmurnej pogodzie przydałaby się grubsza bluza i spodnie z nieprzewiewnymi wstawkami zamiast kalesonów (bluza faktycznie mocno oddycha i czuć każdą zmianę wiatru. Przy niższych temperaturach może mocno chłodzić. Spodnie dużo mniej przewiewne, wystarczy jedynie docieplić nogi). Bardzo wygodna, gruba wkładka w spodniach. Tutaj komfort nonstop.

Minimalnego zakresu już w tym sezonie nie sprawdzę. Co do maksymalnego - spodnie myślę gdzieś do 17-18C, bluza ok. 20-21C. Dobra, gdy rano łapie wilgoć czy wiatr. Nie pociągnie nas od pędu, a jeszcze będzie oddychać. Sam komplet raczej koniec wiosn i pocątek jesieni. Dozbrojony bielizną da radę do 8-10C, z 3 warstwą sporo niżej. Cena za całość 299 i myślę, że warta jest jakości.

W kwietniu wrzucę kolejne wrażenia, również z jazd nocnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...