szych Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Miał ktoś może możliwość jazdy w ubraniach firmy MC_Sport? Podobno szyje je dla nich jakiś dostawca Biemme, ale więcej informacji doszukać się nie można, choćby danych o poszczególnych typów materiału, zalecanych warunków pogodowych czy zakresu temperatur. Magiczne nazwy typu "Winterstop" czy "ciepła membrana" również za wiele nie mówią. W szczególności interesują mnie ta bluza (aukcja) Wszelkie recenzje, opinie i wrażenia mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinwu Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 bluzy takowej nie posiadam ale mam koszulkę + spodenki w/w firmy - jakość materiałów , szycie , wykonanie bez zarzutu .Jestem bardzo zadowolony. Zapytaj poprzez allegro na pewno ci odpowiedzą na wszystkie pytania. Rozmawiałem z właścicielem ( chyba ) na targach w Kielcach i bez problemów można było pytać o wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Pierwsze testy za mną. Ciuchy dotarły już jakiś czas temu, ale rozmiarówka okazała się jakaś dziwna (większa niż standardowa wysokośc rejonu klatki piersiowej i krzyża) i musiałem wymienić.Dla osób poniżej 175 wzrostu i o szczupłej sylwetce może być kłopot dopasować nawet Ski.Chyba, że macie skoksowaną klatę i tyłek, to jakoś będzie leżeć Jakość wykonania poprawna. Porządne szwy bez wystających nitek, wyraźne nadruki, sprawny zamek, materiał równo docięty i zszyty, nic nie wystaje, nic się nie zagina, nie strzępi. Bluza wykonana z w miarę cienkiej "drapanej" lajkry, spodnie trochę cieplejsze, gruba wkładka. W zestawie boxerki termo+spodnie+bluza termo Hi-Mountain Dynamics (a więc raczej cienka) +bluza zaatakowałem las w niedzielne popołudnie. Temperautra 11C, słońce, trochę wiatru. Na początku zimnawo, po rozgrzaniu dużo lepiej. Przód bluzy faktycznie stopuje wiatr, ale jak silniej zawiało to rękaw i plecy mocno wentylowałyy. Na postój u rodziny dotarłem tak na granicy komfortu, ale jeszcze kawałek przed wychłodzeniem (a należę do tych z niskim progiem zimna), aczkolwiek ostatni odcinek jechałem po otwartym, gdzie zaczęło mocniej wiać. Powrót zaczął się ok 17, na termometrze 4C, słońce nisko. Po wjechaniu w las dorzuciłem na górę 3 warstwę w postaci przecideszczowego/wiatrowego ortalionu z Deca. Komfort termiczny 100%. Do domu dojechałem po zmroku, niecałe 5C na zewnątrz, trochę zaczynało po udach ciągnąć, ale jeszcze nie na tyle, aby było mi zimno w nogi. Dziś wziąłem bluzę na bieganie do lasu (zestaw ten sam, inne spodnie) i sprawdziła się całkiem nieźle. Front blokował powiewy, reszta oddychała. Póki nie stanąłem, wilgoć była w pełni odprowadzana. Ogólnie testy na plus, sucho i w miare ciepło. Myślę, że z dodatkowymi kalesonami termo i jakimś softshellem na 3 warstwie, można by w miarę komfortowo zejść poniżej 0. Przy wietrznej, pochmurnej pogodzie przydałaby się grubsza bluza i spodnie z nieprzewiewnymi wstawkami zamiast kalesonów (bluza faktycznie mocno oddycha i czuć każdą zmianę wiatru. Przy niższych temperaturach może mocno chłodzić. Spodnie dużo mniej przewiewne, wystarczy jedynie docieplić nogi). Bardzo wygodna, gruba wkładka w spodniach. Tutaj komfort nonstop. Minimalnego zakresu już w tym sezonie nie sprawdzę. Co do maksymalnego - spodnie myślę gdzieś do 17-18C, bluza ok. 20-21C. Dobra, gdy rano łapie wilgoć czy wiatr. Nie pociągnie nas od pędu, a jeszcze będzie oddychać. Sam komplet raczej koniec wiosn i pocątek jesieni. Dozbrojony bielizną da radę do 8-10C, z 3 warstwą sporo niżej. Cena za całość 299 i myślę, że warta jest jakości. W kwietniu wrzucę kolejne wrażenia, również z jazd nocnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.