Salvin Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Cześć, jako, że mój 29er nabiera coraz bardziej realnych kształtów przyszedł czas na kupno amora. Mój wybór padł na rebe 29'. Moje pytanie jest następujące: macie może namiary na sklepy internetowe lub stacjonarne gdzie można dostać ten widelec w dobrej cenie? W bike-arena mieli za 1400 ale już podnieśli cenę do 1500 zł. Czy jest szansa wyrwać go tanie (oczywiście interesuje mnie nówka) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Coś cicho, chyba nic tańszego nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 6 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Na to wygląda. Zdecydowałem się na zakup w bike-arenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel200 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Na to wygląda. Zdecydowałem się na zakup w bike-arenie. Jeśli to nie problem, to podaj realną wagę amora po otrzymaniu przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nie ma problemu. Tylko dopiero na początku marca bo wtedy będą mieli dostawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 1751g ze sterowka 18cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dzień dobry. Pozwolę sobie wrzycic uwagę o zakupie RS Reba29. Zamawiałem w Bike-Arenie tę Rebę w listopadzie 2011. Miały być do końca grudnia. Jeszcze przed Świętami pytałem czy na 100% będą mieli, bo do końca roku miałem dobry rabat w innym sklepie i od ręki mógłbym mieć Tower'a Pro za niewiele większe pieniądze. Na 100% miały być i co? D*pa! Dałem sobie spokuj. A teraz mają mieć towar w marcu... Po nowym roku kupiłem Tower'a. Zanim upały za oknem zelżały nieco, zrobiłem 50km na tym widelcu i uważam że jest jak najbardziej OK. Na forum jest wątek o tym sklepie. Gdybym znalazł go wcześniej, nic bym u nich nie zamawiał. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Znam Rafały z bike-areny osobiście i wiem, że różnie bywa z jego obietnicami... Z tego co mi mówił przez telefon mieli już dostawę reby 29, ale wszystkie się błyskawicznie rozeszły. Nie wpłacałem żadnej zaliczki więc właściwie nic nie tracę. Krótko mówiąc: pożyjemy zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Sprobuj tutaj, chociaz nie wiem jak stoi waluta i czy Ci sie oplaci: http://on-one.co.uk/i/q/FORSREBRL29/rockshox_reba_rl_dual_air_100mm_29er_fork_with_poplock p.s.: Z opisu wynika ze waga nizsza niz podawana przez kolege Nabial - ciekawe czy to inny model czy pomylka w opisie? Kupilem z tej stronki ostatnio Rebe RL 120mm i u mnie waga sie zgadzala z opisem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel200 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 1751g ze sterowka 18cm Mówisz o modelu 2012? Miał być trochę lżejszy, a jeśli tak to widocznie tylko "miał" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 pisze o 2011, a 1625g odnosi sie do wersji pod kola 26" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel200 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Według informacji ze strony producenta w 2012 roku ma byc: 26" -1519g 29" - 1584 g Ciekawi mnie jak mocno różnią sie wagi realne od katalogowych obiecanek. http://www.sram.com/rockshox/products/reba-rl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 hmh no oby tak bylo, ale szczerze watpie, skoro sid w analogicznej wersji wazy realnie niby ponad 1600g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Wychodzi na to, że Reba będzie w tym roku lżejsza niż Sid. Reba: 1584g Sid: 1593g Obydwa w wersji rl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel200 Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Gdyby to kogoś interesowało to moja Reba RL model 2012 z rurą sterową 18.5 cm, gwiazdką, bieżnią sterów oraz manetką blokady skoku waży 1684g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Gdyby to kogoś interesowało to moja Reba RL model 2012 z rurą sterową 18.5 cm, gwiazdką, bieżnią sterów oraz manetką blokady skoku waży 1684g. Na pewno chodzi o wersje 29"? Waga jest podejrzanie niska, nie ma mowy o pomyłce? tutaj podają rzeczywistą 1760g: http://www.bike-arena.pl/index.php?p1922,rock-shox-reba-rl-29-2011-biala-poplock-stery-cane-creek-zste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel200 Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Tak ważyłem osobiście. Wersja 29. Sam amortyzator z manetką blokady 1648g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi