Skocz do zawartości

[prblem z hamulcami] Zablokowana V-ka

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie zablkowała mi się V-ka wogóle nie chce się poruszać, zdarzyło sięwam coś takiego ?? Jeżeli tak to jak to naprawić?

Napisano

Ja tak miałe kiedyś w starych v-kach że sprezynka walneła i z jednej strony vaka lażał mi na obręczy. Kupiłem lepsze v-ki. Tamte były jakiś no name :/

Napisano

Jutro musze jechać po nowe V-ki bo po godzinie prób naprawy nadal nie działają, jedno ramie chodzi cholernie sztywno i nie chce wogóle odbijać.

Napisano

A rozebrałeś Vke na części i wyczyściłeś i nasmarowałeś. Rozwiązania są różne ale generalnie Vka obraca się wokół piwotu. Mogło się tam dostać dużo syfu+ stary smar i się zatarło.

• Mod Team
Napisano

Miałem kiedyś podobny problem, nie chciały odbijać i odpowiedź znalazłem właśnie tutaj i tak się zaczęła moja przygoda z tym forum :) Spróbuj dać podkładki między łebkiem śruby a ramieniem hamulca. U mnie pomogło :)

Napisano

to faktycznie może byćjakiś syf. u mnie kiedyś tyle tego cholerstwa nalasł że ramie trzeba było młotkiem stukac żeby wylazło. A może to sprężyna?

Napisano

Z piwotów można było zdjąc bez problemu, ale chodzi bardzo sztywno i nic nie moge z tym zrobić. Zresztą kupiłem dzisiaj nowe Alivio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...