Czeczen Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Witam,przymierazm sie do kupna pedałów za około 130 złotych. Wytypowałem kilka par: Dartmoor Bloody Mary -U mnie w mieście Dartmoor Downtown Nowe Pedały DARTMOOR DOWNTOWN Na MASZYNACH 2012 (2079810237) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Octane One Static Pro Octane One STATIC PRO 2011 wys.FREE (2074184171) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. BOP Pedalkick PEDAŁY BOPLIGHT PEDALKICK najtaniej!!!!! (2093631185) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Oraz VP-55/56 Nowe! VP-55/56 platformy Ł.masz FR DH 4X Wys.0zł (2096622085) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Najbardziej moją uwagę przukuły VP-55,ze względu na dobre opinie które o nich słyszałem,wagę,wymiary,oraz wymienialne piny(o ile pamiętam 10 na stronę) O Bloody Marry i BOP'ach też słyszałem trochę dobrego,ale są ciężkie(co aż tak mi nie przeszkadza),a Downtown'y i Octane to takie bardzo mieszane opinie. A może jeszcze coś innego ??
Pysiek Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Polecam te: http://rowerowy.com/czesci/pedaly/platformowe/prothein Ja je miałem i byłem bardzo zadowolony!
TrzecieKolo Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Dość podobne wszystkie te pedały,, poza wagą ja bym patrzył na grubość, czym cieńsze, tym lepiej imho Może coś z HT jeszcze: super lekkie: http://allegro.pl/nowe-ht-ar01-loz-masz-kolory-238-gram-wys-0-i2089044823.html całkiem spoko, ale specyficzny design http://allegro.pl/peace-szpan-ht-na-maszynach-dh-4x-am-fr-mtb-wys-0-i2089044803.html
stpman Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Podepnę się do tematu, bo też szukam nowych pedałów, i sam nie wiem co wybrać. Pomysły zaczynają mi się na lekkich plastikach, poprzez aluminiowe na kulkach po aluminiowe na maszynach...
Pysiek Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 A w jakiej dyscyplinie planujesz śmigać? Jak myślisz o plastikach to pewnie park, nie?
Czeczen Napisano 3 Lutego 2012 Autor Napisano 3 Lutego 2012 Dość podobne wszystkie te pedały,, poza wagą ja bym patrzył na grubość, czym cieńsze, tym lepiej imho całkiem spoko, ale specyficzny design Peace Szpan HT na maszynach DH 4X AM FR MTB Wys.0! (2089044803) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Też miałem na oku te czarne,ale miałem sporo wydatków i ostatecznością są te VP,dlatego je podałem bo mam 140 zł.Rodzice nie dołożą ani złotówki,bo nie będą płacić za pierdoły(ich zdaniem).
stpman Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Ja jeżdżę sobie takie XC - Enduro, ale i park się zdarzy, rożnie to bywa:) Zależy mi na masie, bo już zrozumiałem, że ciężki rower to zły rower. Generalnie zastanawiam się czy warto dokładać te 50zł do maszyn...
kubzys Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Ja jeździłem i jeszcze jeżdżę na pedałach takiego samego kształtu jak te po ~130 zł, tylko dałem za nie 40 zł Co prawda ciężkie one jak nie wiem, ale byłem jestem zadowolony. Super się but ich trzyma. A nawet nie wiem jakiej są marki, o ile jakiejś są Ale jeśli już chcesz wywalić tyle kasy na pedały to podobno dobrze spisują się te vp55 (kumpel jeździł).
Czeczen Napisano 3 Lutego 2012 Autor Napisano 3 Lutego 2012 Ja jeździłem i jeszcze jeżdżę na pedałach takiego samego kształtu jak te po ~130 zł, tylko dałem za nie 40 zł Co prawda ciężkie one jak nie wiem, ale byłem jestem zadowolony. Super się but ich trzyma. A nawet nie wiem jakiej są marki, o ile jakiejś są Ale jeśli już chcesz wywalić tyle kasy na pedały to podobno dobrze spisują się te vp55 (kumpel jeździł). A czy on te pedały powiedzmy katuje ?? Bo ja generalnie nie wariuję,czasami tam sobie poszaleję.Nie uprawiam sportów ekstremalnych,dlatego chcę kupić pedały raz a na długo.
Pysiek Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Skoro nie katujesz, to wszystkie długo wytrzymają A jak byś jeszcze stare Reborny dorwał, to byś je miał na wieki! Ja katuje te pedała na BMX od 4 lat i nadal chodzą jak nowe, choć już są skatowane
kubzys Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 A czy on te pedały powiedzmy katuje ?? Bo ja generalnie nie wariuję,czasami tam sobie poszaleję.Nie uprawiam sportów ekstremalnych,dlatego chcę kupić pedały raz a na długo. On ich nie katuje. Czasami śmignie da lasu czy coś, ale ogólnie to większość w mieście jeździ A ja na swoich niemarkowych za 40 zł przejechałem 6 tys i nadal jest gitara. Chociaż można by łożyska przesmarować. Więc jeśli nie będziesz katował, to tak jak koledzy piszą każde wytrzymają.
Czeczen Napisano 4 Lutego 2012 Autor Napisano 4 Lutego 2012 Czyli mogę spokojnie brać te VP ? Nie ukrywam że są dla mnie laureatem wśród tej piątki.
crashbash1 Napisano 4 Lutego 2012 Napisano 4 Lutego 2012 Używam podanych przez Ciebie Octane One Static Pro i są całkiem ok. Dobrze trzymają stopę, jednak do najlżejszych nie należą. Anoda na nich nie jest bardzo trwała, choć nie ma tragedii.
stpman Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Ja wybrałem, wybór padł na FlyBikes Ruben Alcantara za 70zł. Zdecydowała niska masa plus opinie jeżdżącego na nich od ponad roku kolegi. Zero luzów, zero serwisu, piny nadal dobrze trzymają. Życie jest zbyt krótkie, żeby się rozwodzić nad wyborem pedałów:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.