Skocz do zawartości

[Tarcze hamulcowe]Ile śrub mocujących?

iwan1245

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , nie znalazłem takiego tamatu , który by mi pomógł . Chodzi o to czy jest taka możliwość żeby ilość śrub mocująca tarcze wynosiła 5 zamiast 6 , ponieważ jedna śruba mi się połamała i utkwiła w środku i nie mogę jej wyciągnąć

Mimo wszystko popracowałbym nad piastą....

małe wiertło w dłoń, wywierć dziurkę np. 2,5mm wiertłem......wsadź w nią "wykrętak".......i wykręcaj.....może zadziała i odzyskasz tą śrubkę, na której tak bardzo Ci zależy..... :whistling:

Ewentualnie wizyta w pierwszym lepszym warsztacie samochodowym....zrobią bez problema....15zł odpalisz i po kłopocie...warto spróbować

Śmiało jeździj :)

W sumie mają rację koledzy....w samochodzie też przecież są 4 lub 5 śrub w każdym kole.....więc co za różnica jak jednej zabraknie? :)

Trochę zabawy w domowy warsztat, a ile radości z odzyskanej śruby....może akurat to ta najważniejsza w komplecie była ;)

Poza tym jak będziesz chciał sprzedać koło, piastę - to nikt ci jej nie kupi :) a im później tym gorzej będzie to wyciągnąć :) ja dla samej estetyki i czystości sprzętu bym się pobawił....

Kolega zrobi jak uważa....

pozdrolele

Q :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...