BoaPoweR Napisano 21 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Kupiłem właśnie rower - GT Avalanche 3.0 i zastanawia mnie jedna rzecz z oponami, czy sprzedawca wcisnął to co miał czy tak ma być. Z przodu mam oponę Continental Diesel 62-559/26x2,5 a z tyłu Continental Gravity 57-559 /26x2,3 Mam to reklamować jako pomyłkę czy to normalnie tak się montuje 2 różne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Spokojnie - sprzedawca kitu Ci nie wcisnal - tylnia zazwyczaj jest o rozmiar mniejsza. Plus dostales nie tanie oponki - niezle. To lawina rocznik 06 ?? Gratuluje zakupu i zapraszam do forumowego klubu uzytkownikow rowerow GT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 czesto opony nawet przy takim samym typie (jak, np. w tych co obecnie mam: Tioga 26x1.95 Factory XC) sa specjalnie dedykowane na tyl i na przod (posiadaja inny ksztalt bieznika). tylna oponka jest opona napedowa i to sie wiaze z inna rzezba bieznika niz w przedniej (rozmiar tez moze miec znaczenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Inny rozmiar i inny bieznik to calkiem normalna rzecz, tylko po co taaaaaakie wielkie gumy do avalancha ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BoaPoweR Napisano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Inny rozmiar i inny bieznik to calkiem normalna rzecz, tylko po co taaaaaakie wielkie gumy do avalancha ? No właśnie niewiem po co takie wielkie, a że miałem przerwe 15lat w jeżdżeniu na rowerze (mój poprzedni miał hamulce na pedałach ) to się na tym kompletnie nieznam. A na forum zerknąłem już po zakupie, najwyżej jak się będe męczył to kupie mniejsze. Jeżeli chodzi o rocznik to jest to model z 2005. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Pamietac trzeba ze Continental ma zawyzona rozmiarowke i w rzeczywistosci beda one troche wezsze niz podaje producent Ciekawe ze dali Ci takie opony - w rocznikach 05 zazwyczaj ladowali tiogi. Ale kto wie - moze na europe byly inne kapcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Pamietac trzeba ze Continental ma zawyzona rozmiarowke i w rzeczywistosci beda one troche wezsze niz podaje producent Mimo wszystko kapec 2.5 to bardzo duzo i najlepiej od razu wymienic na maksimum 2.1 (na tyl nawet 1.95). Sam jezdzilem na 2.35 a teraz mam 1.95 i roznica jest ogromna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 26 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 BoaPower tutaj masz wyjasnione parę rzeczy dotyczących różnicy rozmiarów opony przedniej i tylniej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Napisano 15 Marca 2006 Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 To ja odkopie dosyć stary temat ale nie lubię tych co sprzedają GT w Rybniku ot takie moje zdanie. http://www.sportzakupy.pl/szczegoly_produk...,45,44,40,1.htm Opony Tioga Factory Extreme Front and Factory XC rear 26 x 1.95 Tiogi miały być... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.