BoaPoweR Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 Kupiłem właśnie rower - GT Avalanche 3.0 i zastanawia mnie jedna rzecz z oponami, czy sprzedawca wcisnął to co miał czy tak ma być. Z przodu mam oponę Continental Diesel 62-559/26x2,5 a z tyłu Continental Gravity 57-559 /26x2,3 Mam to reklamować jako pomyłkę czy to normalnie tak się montuje 2 różne?
BART_osz Napisano 22 Lutego 2006 Napisano 22 Lutego 2006 Spokojnie - sprzedawca kitu Ci nie wcisnal - tylnia zazwyczaj jest o rozmiar mniejsza. Plus dostales nie tanie oponki - niezle. To lawina rocznik 06 ?? Gratuluje zakupu i zapraszam do forumowego klubu uzytkownikow rowerow GT
Gość BikerFG Napisano 22 Lutego 2006 Napisano 22 Lutego 2006 czesto opony nawet przy takim samym typie (jak, np. w tych co obecnie mam: Tioga 26x1.95 Factory XC) sa specjalnie dedykowane na tyl i na przod (posiadaja inny ksztalt bieznika). tylna oponka jest opona napedowa i to sie wiaze z inna rzezba bieznika niz w przedniej (rozmiar tez moze miec znaczenie).
Xsystoff Napisano 22 Lutego 2006 Napisano 22 Lutego 2006 Inny rozmiar i inny bieznik to calkiem normalna rzecz, tylko po co taaaaaakie wielkie gumy do avalancha ?
BoaPoweR Napisano 22 Lutego 2006 Autor Napisano 22 Lutego 2006 Inny rozmiar i inny bieznik to calkiem normalna rzecz, tylko po co taaaaaakie wielkie gumy do avalancha ? No właśnie niewiem po co takie wielkie, a że miałem przerwe 15lat w jeżdżeniu na rowerze (mój poprzedni miał hamulce na pedałach ) to się na tym kompletnie nieznam. A na forum zerknąłem już po zakupie, najwyżej jak się będe męczył to kupie mniejsze. Jeżeli chodzi o rocznik to jest to model z 2005.
BART_osz Napisano 22 Lutego 2006 Napisano 22 Lutego 2006 Pamietac trzeba ze Continental ma zawyzona rozmiarowke i w rzeczywistosci beda one troche wezsze niz podaje producent Ciekawe ze dali Ci takie opony - w rocznikach 05 zazwyczaj ladowali tiogi. Ale kto wie - moze na europe byly inne kapcie.
Xsystoff Napisano 22 Lutego 2006 Napisano 22 Lutego 2006 Pamietac trzeba ze Continental ma zawyzona rozmiarowke i w rzeczywistosci beda one troche wezsze niz podaje producent Mimo wszystko kapec 2.5 to bardzo duzo i najlepiej od razu wymienic na maksimum 2.1 (na tyl nawet 1.95). Sam jezdzilem na 2.35 a teraz mam 1.95 i roznica jest ogromna!
MarcinN Napisano 26 Lutego 2006 Napisano 26 Lutego 2006 BoaPower tutaj masz wyjasnione parę rzeczy dotyczących różnicy rozmiarów opony przedniej i tylniej. Pozdrawiam.
Wojtek Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 To ja odkopie dosyć stary temat ale nie lubię tych co sprzedają GT w Rybniku ot takie moje zdanie. http://www.sportzakupy.pl/szczegoly_produk...,45,44,40,1.htm Opony Tioga Factory Extreme Front and Factory XC rear 26 x 1.95 Tiogi miały być... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.