Androctonus Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Witam, serdecznie wszystkich użytkowników tego forum. Jako, że jestem nowy pragnę oznajmić, że z rowerami nie miałem do czynienia przez ok. 7 lat i teraz pasja wraca Mam pytanie, bowiem w 2001r. kupiłem Kross Vission Xao, na całkiem udanych wtedy podzespołach prawie wszystko na SRAM 7.0, rower był użytkowany tylko do szosy i delikatnego terenu, po ok. 4 latach spokojnej jazdy stał w piwnicy, sprzątając piwnicę odkryłem go Niedługo wrzuciłbym zdjęcia jak owa kaseta wygląda, także jak wygląda tylna przerzutka SRAM 7.0, tzn. składam nowy rower i być może bym użył kilka rzeczy ze starego sprzętu
lyndowss Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Gdzie to pytanie? Rozpisałeś się fajnie pięknie, temat dobrze założony chyba, ale o co tak właściwie chodzi? Jak wrzucisz zdjęcia to będzie można coś powiedzieć, ale na jaki temat?
Androctonus Napisano 1 Lutego 2012 Autor Napisano 1 Lutego 2012 Hmm... robiąc kilka rzeczy widocznie zapomniałem sprecyzować. Otóż pytanie jest następujące czy kaseta 9 rzędowa wyżej wymieniona i tylna przerzutka również SRAM 7.0 będzie kompatybilna z przednią przerzutką np. Shimano Alivio/Acera? Tzn. czy 11 letnia kaseta będzie kompatybilna z nowym automatem Alivio (przód)? Jutro umieszczę zdjęcia i muszę całość w końcu rozkręcić i zdecydować co zostanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.