Shini9 Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Przeglądałem oferty i w oczy rzuciły mi się modele z tematu. Który z tych dwóch rowerków lepiej będzie się sprawował? Ceny adekwatne do tych modeli? Szukam roweru na lato do pracy. Pomóżcie zdecydować. Przy każdym rowerze ludzie chwalą się "osprzęt shimano"-próbują zwabić laików do zakupu, a przecież shimano a shimano to różnica, poza tym, chyba nie tylko przerzutki się liczą... Do pracy mam ok 8km w jedną stronę. Dysponuje niestety skromnym budżetem. Gary Fisher http://allegro.pl/rower-mtb-gary-fisher-osprzet-shimano-exage-i2081521495.html Giant http://allegro.pl/gi...2081521503.html
kazafaza Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Jak dla mnie to bierz Garego, wydaje sie byc w dobrym stanie, fajny osprzet, pytanie ktore manetki wolisz - gripszifty czy rapidfajery? POZDRo-:ver
klon Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Też polecam Gary'ego, Giant to rama carbonowo- aluminiowa, nie wiadomo jak to połączenie spisuje się po tylu latach.
Shini9 Napisano 1 Lutego 2012 Autor Napisano 1 Lutego 2012 ktore manetki wolisz - gripszifty czy rapidfajery z grupsza grubsza-na czym polega różnica? cena wd Was adekwatna do sprzętu? // Nie wiem jaki był zamysł, ale piszmy po polsku..
Gambit98 Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 z grupsza-na czym polega różnica? cena wd Was adekwatna do sprzętu? cena jak na te rowery jest ok gripy to manetki którymi przestawiasz bieg całą dłonia GRIP SACHS SPECTRO S7 (952) (2036629597) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to jest gripa rapid przełanczasz przełączasz palcami Manetki rapidfire Shimano Deore SLM590 (2056333658) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. też brał bym brałbym garego ładniej wyglada i ogułem ogółem jest troszkę lepszy
klon Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 słuchajcie, w Firefox'sie można zainstalować dodatek "słownik języka polskiego" polecam tą przeglądarkę i słownik, klikacie potem prawym w polu tekstowym i podkreśli wam błędy -> taka mała rzecz a cieszy
Shini9 Napisano 2 Lutego 2012 Autor Napisano 2 Lutego 2012 słuchajcie, w Firefox'sie można zainstalować dodatek "słownik języka polskiego" polecam tą przeglądarkę i słownik, klikacie potem prawym w polu tekstowym i podkreśli wam błędy -> taka mała rzecz a cieszy Gdy się pisze na klawiaturze często zdążają się błędy wynikające nie z braku wiedzy z zakresu interpunkcji czy ortografii, ale najzwyczajniejsze "zsunięcia palca" Ale nie o tym: widziałem swoje błędy, ale nie mogłem edytować swojego postu. Nie moja wina, że to forum uniemożliwia edycje postów w dowolnej chwili, a czasami nie od razu rzucają się w oczy. BTW. mam chrome Dobra, dzięki za uwagi. wziąłem sobie je do serca:P Co myślicie o cenach? ...jeżeli nie pójdą do góry, bo to licytacja..;]
kazafaza Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Wedlug mnie Gary to swietna inwestycja - wyglada na to ze model zachowany w prawie oryginalnym stanie, ja bym go nabyl z mysla o zakonserwowaniu i zostawieniu na strychu zeby w przyszlosci cieszyc sie "muzealnym" okazem...ale wracajac do Twoich wymagan - bierz Garego - ma dobry osprzet, starsze grupy Shimano ciesza sie dluga zywotnoscia, rower zlozony przez jednego z "guru" kolarstwa gorskiego wiec mozesz byc pewien ze wszystko bedzie dograne i pozwoli Ci sie cieszyc jazda na nim. Wiem cos bo mialem juz kilka Garych, teraz mam Trek'a sygnowanego przez niego i bardzo lezy mi geometria ramy... Jesli o cene chodzi - na pewno wart jest tej ceny, rzuc okiem na www.retrobike.co.uk - tam takie perelki hulaja za ok.£200! POZDRo-:ver
Shini9 Napisano 6 Lutego 2012 Autor Napisano 6 Lutego 2012 Kupiłem rowerek:) Wybrałem Garego. Jak dostane w swoje ręce i będzie troszkę cieplej na przejażdżkę, to odświeżę i podzielę się wrażeniami. Zobaczymy, czy okaże się dobrym wyborem. Dzięki wszystkim za pomocne rady
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.