Skocz do zawartości

[Pomoc] przy wyborze aparatu kompaktowego

GhOsTwrc

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc przy wyborze aparatu kompaktowego cyfrowego w kwocie ok 200-300 pln , do tej pory mialem Fuji F60 i spisywal się rewelacyjnie zdjęcia robił piękne. Do soboty gdzie po kilku fotkach jazdy w terenie przy -7C do tej pory nie może złapać ostrości. Naprawa ok 200 zł więc wole kupić nowy. Na oku mam http://www.proline.pl/?p=FUJI+AX300+B .

Generalnie widzę, że jesteś przyzwyczajony do marki. Ja na Twoim miejscu rozejrzał się za Lumix'em. Panasonic robi bardzo dobre kompakty. Poza tym z takim budżetem w celowałbym w coś używanego, ale z wyższej półki, np Lumix TZ-5. Seria TZ ma bardzo dobrą optykę (jak na kompakt), ale niestety są dość drogie.

F60 miał bardzo dobrą optykę i robił sliczne zdjęcia ale niestety pożył rok z haczykiem i papa a dalem za niego 700 pln , celuję w coś taniego dobrego i raczej nowego , na wypadek gdyby sytuacją się powtórzyła. Z uzywanym sprzetem bez gwarancji bywa różnie. Lumix słyszałem ze robi zaszumione fotki , wcześniej mialem Olimpus'a i był dużo gorszy. Kolega ma Cannon'a który też robi bardzo ładne fotki . Co do marki Fuji jestem przekonany ponieważ byłem z niego zadowolony , ale zawsze może być to inna marka . Ważne żeby za niską cene uzyskać dobre fotki podczas jazdy na rowerku i zabawy mojej małej pociechy.

Lumix'y słyną z szumu, ale to generalnie jakaś zaszłość historyczna. Swego czasu miałem Lumixa FZ-30. Potworny szum, ale jeżeli chodzi o naturalność kolorów, to wtedy na rynku było tylko kilka kompaktów/hybryd, które mogły mu dorównać. Proponuję przejrzeć sample.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...