GhOsTwrc Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Prosze o pomoc przy wyborze aparatu kompaktowego cyfrowego w kwocie ok 200-300 pln , do tej pory mialem Fuji F60 i spisywal się rewelacyjnie zdjęcia robił piękne. Do soboty gdzie po kilku fotkach jazdy w terenie przy -7C do tej pory nie może złapać ostrości. Naprawa ok 200 zł więc wole kupić nowy. Na oku mam http://www.proline.pl/?p=FUJI+AX300+B . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Generalnie widzę, że jesteś przyzwyczajony do marki. Ja na Twoim miejscu rozejrzał się za Lumix'em. Panasonic robi bardzo dobre kompakty. Poza tym z takim budżetem w celowałbym w coś używanego, ale z wyższej półki, np Lumix TZ-5. Seria TZ ma bardzo dobrą optykę (jak na kompakt), ale niestety są dość drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 F60 miał bardzo dobrą optykę i robił sliczne zdjęcia ale niestety pożył rok z haczykiem i papa a dalem za niego 700 pln , celuję w coś taniego dobrego i raczej nowego , na wypadek gdyby sytuacją się powtórzyła. Z uzywanym sprzetem bez gwarancji bywa różnie. Lumix słyszałem ze robi zaszumione fotki , wcześniej mialem Olimpus'a i był dużo gorszy. Kolega ma Cannon'a który też robi bardzo ładne fotki . Co do marki Fuji jestem przekonany ponieważ byłem z niego zadowolony , ale zawsze może być to inna marka . Ważne żeby za niską cene uzyskać dobre fotki podczas jazdy na rowerku i zabawy mojej małej pociechy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Lumix'y słyną z szumu, ale to generalnie jakaś zaszłość historyczna. Swego czasu miałem Lumixa FZ-30. Potworny szum, ale jeżeli chodzi o naturalność kolorów, to wtedy na rynku było tylko kilka kompaktów/hybryd, które mogły mu dorównać. Proponuję przejrzeć sample. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.