Skocz do zawartości

[kiera+mostek] do geometrii dartmoora

magnus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam zamiar pod koniec miesiaca troche poupgradowac bajka i planuje wymiane kiery i mostka m.in. Mam teraz lekko giętą (naprawde lekko, ze 2-3cm) kierownice i dosyc dlugi mostek (dlugosc calkowita 130 mm) a od osi do osi ok. 80 mm. Chciałbym zakupić LEKKI zestaw mostek+kiera (25,4 srednica mysle), mostek myśle że krótki, ale kierownice nie wiem jaka do dartmoora bedzie lepsza, póki co geo i zwrotnosc dartmoora mi sie nie podoba i chciałbym ją poprawić wlaśnie. Jaki lekki (wzglednie tani) zestawik polecili by ludzie znajacy ramke (na bazie kół 26"). Nie którzy mogą powiedzieć że ramka nie ma nic z tym wspólnego, ale na innej ramce i tym samym mostku i kierce jakos lepiej sie rowerek wyrywalo itp...

Pozdrawiam

Jak cos w przystepnej cenie to kiera Truvativ Risebar (czy jak to sie tam zwie za bodajze 50 zl) i sciac do jakis 640 :D . A mostek to jakis NS, DaBomb, Prodigy, albo Dartmoor, lepiej napisz ile masz w ogole kasy :D . Bo jak dla mnie idealem bylabo Super Moto z Lil'Sista :D .

z ok 100 zeta ;) ale jak cos lepszego dużo jest i paredziesiat wiecej kosztuje to zawsze mozna dozbierać. Fajna ta Risebar, troche ciezka (324g) ale jak na gięta i grubą to może być;). A Ty Kywak na jakim zestawie smigasz na dartmoorze?

Do swojego wpakowałem kierkę Art-Downhill (60 zł) chociaż do stretu to 690 mm może być za dużo :P

mostek Prodigy G-Point (75 zł), prawie indentyczny jak Dartmoor CONQUEROR i NS Jump :(

Dla mnie bomba :D

Kiedy kupowałem mostek to też powaznie myślałem nad Super Moto-ale jakoś padło na G-Pointa :D

Moze jeszcze dość oklepany (tzn popularny) zestaw Hussefelta ? Za 130 zł jest kompelcik na allegro - własnie wczoraj kumpel zamówił :D

@Gavron nigdzie nie moge znaleźć tej kierki Art-downhill (masz jakiś link?) Ale z kolei mostek G-point fajny, na razie jest typem nr 1 (lekki krótki i fajny:P )

@mmak troche drogi i cięzki ten zestawik da bomba :(

Po prostu teraz mam dlugi mostek i lekko (LEKKO!) gietą kiere i tragicznie sie wyciaga i smiga na rowerze i mnie już trafia :D

Pozdrawiam

Przepraszam pomyliłem się co do długości - ma 700 mm i jest >>Tutaj<< .

Z takim zestawem nawet mojego poprzedniego Scotta (Yecora) fajnie się wyrywało - choć na podjazdach minimalny ruch kierownicy i wyjeżdżałem poza ścieżkę :(

Ale 700 mm to raczej nici z barspinnów :D

Zawsze można przyciąć :D

no wlaśnie też mam długo kalloya uno mostek, tragedia:)

@Gavron bardzo fajna kiera http://www.allegro.pl/item87385569_nowa_ki...lnie_tanio.html

a wiesz może ile waży? bo bym ją sobie sprezentował, bo właśnie chce poprawić rowerek bo strasznie się cięzko wyrywa. A barspinów nienawidze (tak mam:P ) wiec dlugosc mi tylko pozytywnie działa, lepiej sie bedzie na gumie skakać :D

@mmak a gdzie zapłaciłes za komplet 70 zł? bo fajna promocja musiała być :)

Pozdrawiam

- magnus - jak zwykle - allegro- polowałem 1.5 miecha na okazję bo wiedziałem że prędzej czy pózniej się trafi - warto było czekać

poszukaj na bikeaction - tam często chca sprzedać mostki i kiery-czasem za dobrą kasę

pozdrawiam i udanych łowów życzę :D

troche ciężka, znalazłem o 100 gram lżejsza kalloya http://allegro.pl/item86913112_gieta_kiero...61_pg_nowa.html

co myślicie? troche krótka, ale na wadze mi pośrednio zależy :) wiem że kiera musi byc wytrzymała... no ale coś za coś.

A przy okazji co myślicie o tym hamulcu? http://allegro.pl/item88161463_nowe_hamulc...mx_1_203mm.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...