Skocz do zawartości

[Ostrów Wlkp/Kalisz] chętni na wspólne wypady

A7x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bardzo chciałbym wyjechać w góry- ale zdecydowanie nie na maraton- nie jestem Ich zwolennikiem, jak już wcześniej wspominałem.

W tym roku pewnie się to raczej już nie uda, ale chciałbym zebrać grupkę 4-5 znajomych (w zasadzie po części już się integrujemy, jak widać) i wybrać się na WYCIECZKĘ rowerową w góry.

Typowo weekendowo- od rana do wieczora na rowerze, wieczorem grill/ognisko i trochę procentów- to takie plany przyszłościowe, jeśli fajnie by się Nam razem jeździło.

Dysponujecie tutaj różnym sprzętem, więc drogę by się wybrało szutrową (bez ekstremalnych kamieni), ale umiarkowanie stromą, żeby każdy dał radę.

Dzisiaj wypad widzę zaliczyliście- brawo.

Robię listę chętnych na wycieczkę 1.05

1. A7x

Czekam na Wasze zdeklarowanie się :)

Napisano

Ja też postaram się być obecny na tej wycieczce 1.05. Temat czytam ale nie zawsze mam czas na rower. Szerokości i do zobaczenia

Napisano

@Gaco, również dzięki za wypad odwiedzić żubry :D w sumie 75 km przejechane :) wiało okropnie.. a jak już się rozdzieliliśmy to mało, że pod wiatr to jeszcze na drodze były takie kratery jakby deszcz meteorytów spadł :D

@A7x, co do maratonów.. może warto spróbować i zobaczyć jak jest ;) W zeszłym roku pojechałem górski maraton.. zabawa przednia.. i do tego pogaduchy z innymi uczestnikami w trakcie trasy i wspólnej męki przy podejścio - podjeździe pod petrovke ;) W czerwcu będzie w naszej okolicy maraton (Ostrzeszów)

A co do tego wyjazdu 1 maja, wtedy chciałbyś w te góry pojechać ? Bo co do dłuższego wyjazdu to ja pojęcia nie mam czy mam wolny weekend czy pracujący :P (Obawiam się, że pracujący :P )

Napisano

Tom3 ale poleciałeś :teehee:. W góry to latem, albo za rok, a 1-go to byśmy raczej pojechali gdzieś INTEGRACYJNIE, żeby się poznać :woot:. Wcale nie musi być daleko :P

Napisano

Koledzy jaką tą wycieczke planujecie na 1.05 może integracyjnie bym się przyłączył :) Tylko muszę więdzieć jaki dystams i jakimi trasami, bo na góralu nie wiem czy mi się chcę cisnąć asfaltem, to bym najwyżej jaką szosę wziął :)

Napisano

Hoho nie no- integracyjnie, na góry przyjdzie czas, a pamiętajmy, że nie wszyscy mamy tutaj rowery MTB :)

01.05 myślałem nad wypadem właśnie do Antka, albo na Trzcieliny. Chyba, że Koledzy z Kalisza chcą jakoś zmienić trasę- jestem otwarty na propozycje. Ja jedynie zasugerowałem docelowe miejsce.

Pogoda ma być podobno szałowa- nawet do 30 (!) stopni (ale pewnie trzeba podzielić przez 2 :D)

Napisano

Mam nadzieję, że nie będzie trzeba niczego dzielić :P. Jako, że jestem z Kalisza pozwolę sobie odpowiedzieć (tylko za siebie), że dotrę :D. Oczywiście jeśli ktoś jeszcze zechce jechać z Kalisza, to możemy się umówić i pojechać razem (tylko uprzedzam, że nie latam po 30km/h pod wiatr) :teehee:. Jakaś godzinka, punkt zbiórki i można ruszać w drogę. Gdyby jakiś bajker z Kalisza chciał złożyć propozycję innej trasy, to niech się nie boi tylko pisze. Zastanawiam się też ile osób byłoby chętnych z Kalisza. Myślę, że może być fajnie na takim wypadzie :), może jeszcze kogoś przywieje. Słońca coraz więcej, więc może faktycznie pogoda nam tym razem dopisze :P.

Tomasz - zobaczymy ile osób się uzbiera, jaka będzie prognozowana pogoda (kilka dni przed), jaki wiatr... Póki co trzymajmy się pierwotnej wersji: Ostrów Wlkp - ZUS - Trzcieliny/Antonin - integracyjnie. Zmienić zawsze można.

Jak komuś będzie mało kilometrów, to niech zwyczajnie wyjedzie na połowę trasy po "bajkerów z Kalisza" :P. Wy dostaniecie dłuższy dystans ogólnej wycieczki, a my kolejną osobę w składzie. (No chyba, że przyjdzie mi jechać samemu) :w00t: - ale szczerze w to wątpię.

Napisano

Widzę że troszkę sie dzieje koło Kalisza więc nie jest źle. Ja na 2 tygodnie jesem wyłaczony z jazdy. Dopiero po 7 maja bedę w Kaliszu. Wtedy bardzo chętnie się spotkam na wspolnych wyjazdach.

Poniżej mój rowerek. Jak widać extrema u mnie odpada ale za rok planuję zakup MTB więc będzie i extrema ;-)

post-151960-0-99514500-1335163991_thumb.jpg

Napisano

Damian odnośnik nie działa: "[#10171] Nie masz uprawnień do pobrania tego załącznika" ;) Swoją drogą po to są różne typy rowerów, żeby z tego korzystać. Najlepiej mieć kilka, bo sam górski np: dla mnie nie byłby najlepszym wyborem. Może się dorobię za rok tak samo. Ale to chyba prędzej jakąś szosę.

Napisano

Gaco U mnie działa odnośnik. Ale sprawdze to. Co do kliku rowerów to masz rację. Nie ma uniwersalnego roweru tak jak samochodu.

Napisano

Panowie, jeśli się w miarę uda ogarnąć jakąś grupę, to pomyślimy nad swoim forum Kalisko-Ostrowskim :)

A może coś na kształt fotoblogu z wypraw rowerowych, ale z forum, żebyśmy tam się mogli umawiać.

Napisano

Panowie, jeśli się w miarę uda ogarnąć jakąś grupę, to pomyślimy nad swoim forum Kalisko-Ostrowskim :)

A może coś na kształt fotoblogu z wypraw rowerowych, ale z forum, żebyśmy tam się mogli umawiać.

Z forum dobry pomysł. Ja mam profesjonalny serwer na www.nazwa.pl więc będzie gdzie forum zainstalować. Jak wrócę 7 maja do Kalisza to pomyślę nad tym. Można nawet zrobić stronę www z forum.

Napisano

Damian - to wrzuć po prostu fotki do swojego profilu w zakładce "rower" :) i każdy będzie widział czym jeździsz.

Tomasz - po cichu sam nad tym myślałem. Jakieś opisy wycieczek, trasy zaznaczone na mapie, fotki z wypraw i krótkich wypadów. Jak dla mnie pomysł pierwsza klasa. Będzie to kosztowało trochę czasu, ale sam pomysł na pewno jest wart odrobiny pracy. Tomasz, masz na myśli stworzenie własnej strony internetowej z odseparowanym (własnym) forum jak się domyślam? Jeśli tak, to są darmowe domeny udostępniające nawet "gotowce", gdzie wystarczy powpisywać wybraną treść. Dawniej sam miałem taką stronę o tematyce Linuksowej i sprawdzało się to nawet dobrze. Stworzenie czegoś takiego od zera będzie zapewne bardziej pracochłonne, ale wówczas można wybrać nawet płatny serwer itd. Cenę można podzielić między siebie i już, bo płaci się raz w roku (pewnie jest z tym różnie), ale nie są to wysokie koszta. Gdyby ktoś był bardziej w temacie mógłby coś więcej napisać. Mogę zapytać kolegę z serwerowni z czym to się je. Posiadając w pełni własną stronę, sami możemy decydować o reklamach, wyglądzie, rozmieszczeniu elementów itd. Moim zdaniem można się nad tym zastanowić w okolicach czerwca, jeśli wszystko będzie w porządku. Wtedy, gdy trochę już ze sobą pojeździmy i lepiej się poznamy (na żywo) :D.

Napisano

Jasne, teraz tworzenie strony nie ma sensu, tym bardziej płatnej, ale po zintegrowaniu się i rozeznaniu w sytuacji- jak najbardziej tak.

Ja nigdy się tym nie zajmowałem, ale właśnie chciałbym spróbować swoich sił.

Pracy trzeba zapewne włożyć dużo, ale jeśli się będzie sukcesywnie uzupełniało, to myślę, że z czasem będą tego efekty.

Jestem maniakiem zdjęć, więc chętnie sam zapełnię stronkę fotografiami, opisze się całą okolicę podpierając się fotkami.

Nawet chciałem zrobić coś więcej- zrobić właśnie forum Kalisko-Ostrowkie o sporcie i atrakcjach w regionie, miejsce, gdzie znajomi właśnie z tych 2 miast mogliby swobodnie się umawiać, polecać sobie wzajemnie atrakcje miejscowe- jednym słowem miejsce spotkań ludzi z okolicy. Czegoś takiego mi bardzo brakuje, a lokalne fora, to dno bez frekwencji.

Uważam, że dużej liczby użytkowników nie będziemy mieli(patrząc na samą ilość mieszkańców tych 2 miast)- ale za to jeśli będziemy stawiali na jakość zamieszczanych materiałów i dobrze stworzone forum- mamy szansę się po jakimś czasie przebić.

Z tego forum wiele wyniosłem, za co jestem wdzięczny każdemu z osobna i pewnie jeszcze wiele wyniosę, jednak udzielać się tutaj już raczej nie będę poza tym tematem. Irytuje mnie kilka spraw, więc sądzę, że lepiej, jeśli będziemy mieli swoje zaplecze, bez łaski, lub niełaski, a z pewnością z zyskiem zarówno dla Nas, jak i dla Kalisza i Ostrowa.

Napisano

Świetny pomysł, choć samej pracy na pewno na kilka miesięcy czy nawet lat (jakiś sensowny poziom). Tworząc własną stronę internetową moglibyśmy pokusić się o stworzenie jakiegoś logo, własnego wzoru koszulek i spodenek rowerowych z adresem strony i swoim nickiem :thumbsup:. Z doświadczenia wiem, że taka grupka bajkerów spotkanych na trasie wzbudza większe zainteresowanie, dodatkowo wygląda jakoś "bardziej pro" - widać, że zgrana ekipa. Teraz jedynie sobie gdybam, ale z czasem takie pomysły jak własna witryna internetowa, czy własne stroje, mogą okazać się całkiem ciekawym rozwiązaniem. Sam fakt, że chcesz podjąć się stworzenia nie tylko forum rowerowego, ale i ogólnie, szeroko pojętego sportu, już sam w sobie jest absolutnie godny poparcia. Jak coś, moja siostra jest plastyczką itd, ma tablety do rysowania komputerowo itp, więc myślę, że ewentualne grafiki mogłaby nam wykonać według naszego własnego "widzi mi się". Też pewnie miałbym kilka pomysłów co do urozmaicenia takiej strony, ale nie mówię nic na już, bo nie ma sensu. Trzeba cierpliwie poczekać na rozwój wydarzeń. W razie czego na moją pomoc możesz liczyć zawsze ;).

Nie jestem typem człowieka, który oczekuje czegoś w zamian. Wystarczy powiedzieć, poprosić i wszystko da się załatwić.

Napisano

Na naszej stronie też będziemy mieć forum to nie widzę problemu żeby te fora połaczyć w końcu i tak większość osób korzystających z tego forum będzie z Kalisza :)

Widzę koledzy że idziecie w te samą stronę co my tylko jestesmi kilka kroków z przodu :) Chcielibyście mieć konkretnie osobną grupę czy może byście dołączyli się do nas:)

Ja śmigam na takim czymś http://www.forumrowerowe.org/topic/108780-rower-specialized-epic-elite/page__st__20 to asfalty potrafią robić się męczące po 60km :) Ale postaram się jakoś z ciekawości tego 1.05 pojechać :)

Napisano

Ciesze się, że mamy potencjał :D

Naprawdę fajnie, że sama inicjatywa spotkała się z zainteresowaniem- widać, że w przyszłości coś z tego będzie.

Myślę, że szerzej obgadamy to na wypadzie rowerowym.

Co do połączenia- nie wiem, ponieważ nie znam Waszych poglądów i planów na przyszłość.

Ja mam swoją wizję, w zasadzie myślałem o tym od dawna- pytanie, czy te wizje (Wasza i moja) będą współgrały ze sobą- zobaczymy :)

Napisano

Ja tylko zaproponowałem, poglądy możemy na wypadzie obgadać:) U nas forum będzię żyło własnym życiem, a strona będzie w wiekszości stroną informacyjną. Czyli wszystko co się dzieje za sprawą stowarzyszenia w Kaliszu i okolicach + informacje o Team-ie K.O.R.B.A. zawodnikach itd. w przyszłym roku organizacja wyscigu w Kaliszu i ogólnie różne imprezy rowerowe :)

Ogólnie jest nas ok 30 osób na razie, ale cały czas ktoś nowy sie pojawia :)

W czerwcu będziemy organizować mały heppening rowerowy w Kaliszu już pierwsze kroki zostały poczynione :)

Napisano

Ale się nakręciliśmy/ście :teehee:. Póki co trzeba w ogóle ten wypad przeprowadzić, później można myśleć :P. Ja osobiście poznałem dopiero Mateusza i Toma :D, a jest Was trochę więcej. Trzeba czasu.

Napisano

Chłopaki co robimy z tym Rohloffem do łańcuchów? Składamy się czy jak? Bo mnie się już kończy smarowidło. 60ml wystarczy mi na jakieś 1000km (już 950km nabite) i jeśli nie kupimy powiedzmy po weekendzie to będę musiał coś kupić. Ale wtedy nie miałbym kasy na Rohloffa :o. Czekam na jakieś odpowiedzi, ja bym kasę raczej miał. Może w dniu tej całej wycieczki byśmy zrobili zrzutkę, jeśli ktoś byłby chętny? Pytam, bo po prostu nie wiem co zrobić :P, a nie chciałbym, żeby wyszło tak - wcześniej się deklarowałem, a teraz nie wezmę :D. Muszę mieć jasną sytuację. Bo jeśli nie bierzemy, to dzisiaj lecę do sklepu i biorę coś do łańcucha, problem znika B). Dzisiaj mam luźniejszy dzień, więc gdzieś się pewnie wybiorę. Muszę się jeszcze gdzieś wybrać w poszukiwaniu kluczy imbusowych, więc jest trochę biegania.

Napisano

Z olejem sprawa stoi tak, że dopiero po 10 maja jeśli już, bo obecnie jestem bez kasy, chyba, że ktoś z Was zrobi zakup, a ja swoją porcję odkupię tego 10 maja dopiero.

Co do imbusów- równie dobrze możesz przez neta kupić- wszystko zależy jakie potrzebujesz, bo jak jakaś taniocha, to w wysyłki z allegro nie ma co się bawić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...