Skocz do zawartości

[Ostrów Wlkp/Kalisz] chętni na wspólne wypady

A7x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie mam numeru, napisz mi na PW :D Wstań, ja Cię obudzę domofonem, bo mam do Ciebie poniżej minuty drogi... :) Jakbyś jechał, byłoby spoko. :teehee:

Napisano

Cześć ! :)

No i wróciłem na sobotę do domu :D

7 h w pociągu- ledwo żyję, a w niedzielę znowu powrót :(

Chętnie bym się z Wami wybrał, ale niestety nie dam rady wstać na 8 rano :P (no chyba, że jakieś fajne kobietki się znajdą... :D)

A tak na serio życzę Wam ładnej pogody i przyjemnej wycieczki :)

Napisano

Mam nadzieję, że jutro będzie bardzo ładnie. Niech przynajmniej nie pada :) Moim zdaniem powinieneś się wybrać.

Napisano

Nie dam rady, w ciągu 2 tygodni jestem aż jeden dzień w domu- mam sporo roboty.

We wrześniu zapowiada mi się trochę luzu no chyba, że wyślą mnie do Warszawy od razu.

Napisano

Ja dopiero wróciłem, ale pewnie nie na długo :)

Pogoda robi się jesienna już powoli, także ładne i w miarę ciepłe dni się kończą.

Chyba trzeba będzie pomyśleć niedługo nad przestawieniem się na opcję zimową i nieco zmienić zainteresowania na ten czas :)

Napisano

Niee :)

Rower fajna sprawa, ale ja wykorzystuję zmieniające się warunki pogodowe i uruchamiam inne zainteresowania :P

Jeszcze trochę i trzeba będzie zakonserwować sprzęt, żeby przetrwał do wiosny :)

Może w ten weekend jeśli będzie ładna pogoda zrobię małą wycieczkę w granicach 30-40 km.

Coś mi się wydaje, że wrzesień nie będzie "polską złotą jesienią", więc możliwe, że będzie to ostatni mój wypad.

Napisano

a ja widze prognoze na 16 dni i stopni: 20+ bez deszczu za bardzo, nie wiem o czym piszesz ...;)

co Ty masz zamiar robić w temp 15 czy 20 stopni co?

Sporty zimowe zaczynają się poniżej 0;P

Napisano

Hah, grubo... Do 10 stopni można spokojnie pomykać rowerem i sprawia to całkiem niezłą frajdę. Do sportów zimowych to jeszcze spooooro czasu.

Jeszcze trochę i trzeba będzie zakonserwować sprzęt, żeby przetrwał do wiosny :)

A jak tego nie zrobisz, to nie przetrwa? :) Dopiero na dotarciu jest, pewnie nawet nie ma żadnych śladów użytkowania ;).

Napisano

Sugerować się pogodą 16-dniową, to równie dobrze można wróżyć z fusów :)

Co do alternatyw- myślę, że jest ich sporo, a przygotować się na sezon też trzeba :P

Gdyby nie to, że jesteście z Kalisza, to byłaby opcja ugadania się wieczorem na małe wypady, ja od pon-pt zazwyczaj jeżdżę codziennie :)

PS. ma ktoś może sigmę 1609 ?

Wczoraj jak jechałem wydawało mi się, że zawyżała o kilka km prędkość, pomimo prawidłowo ustawionej wielkości koła. Ale możliwe, że muszę dokładniej przeczytać instrukcję :D

Napisano
Wczoraj jak jechałem wydawało mi się, że zawyżała o kilka km prędkość, pomimo prawidłowo ustawionej wielkości koła.

Hmm, a masz wersję z kabelkiem, czy bezprzewodową? Z bezprzewodowymi to już tak jest, że czasem im odbija. Jeśli masz przewodową to najpewniej wina leży po stronie konfiguracji. A tak na marginesie: skąd wiesz, że przekłamuje? Masz porównanie z innym rowerem? :)

Napisano

Wersja przewodowa- właśnie dla precyzji taką wybrałem.

Być może faktycznie coś źle ustawiłem, nie zaprzeczam, bo na szybko był konfigurowany.

Tak, miałem porównanie z innym licznikiem :)

Dzisiaj chyba jadę w końcu na regulację z rowerem, a wieczorem przetestuję efekt.

Napisano

przewodowa, czy bezprzewodowa, nie ma znaczenia, jesli zawyza to chwilowo.

Pewnie wpisales obwod kola z tabelki, to nie ma co się dziwić, trzeba zmierzyc!

Napisano
jesli zawyza to chwilowo.

Właśnie to miałem na myśli, nikt nie mówił na jakim dystansie licznik był sprawdzany ;)

Fakt, w tabelce nie ma wszystkich rozmiarów, a rodzajów opon jest tak wiele, że niesposób byłoby to wszystko umieścić w instrukcji.

Zatem:

trzeba zmierzyc!
Napisano

Kiedyś zmierzę, dzisiaj nie miałem czasu się z tym bawić :)

Hm dystans około 30km, ciężko mi stwierdzić czy dla Was to chwilowo, czy nie :P W każdym razie zdziwiło mnie, że tak dziwnie podawane są te wymiary w sigmie, ale to może przyzwyczajenie jeszcze z dawnych czasów, gdzie liczniki były nieco inne. :)

Napisano

Po doczytaniu są 3 sposoby, ale i tak uważam, że taki producent powinien mieć perfekt opracowaną tabelę z rozmiarami itp.

Wybieracie się gdzieś w ten weekend ?

Napisano

każda opona na różnych felgach, ma różny obwód, nadal uważasz że tabelki powinnybuć opracowane na tip top? Smieszne:]

ja moge sie wybrac;)

Napisano

Nadal. Co za problem stworzyć internetową bazę z dobrze zrobioną wyszukiwarką ?

Oczywiście trzeba by rozgraniczyć pewne kwestie no i wersja papierowa odpada, ale chyba każdy ma dzisiaj PC.

Widzisz w tym jakiś problem ? Bo ja nie bardzo.

Jak będzie więcej chętnych, a ja dojde z rowerem do ładu, to można będzie coś wykombinować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...