PoleK Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Gaco, ja bym moze wstal jutro jak bedzie pogoda git:) nr masz? dzwon jak wstaniesz:)
Gaco Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Nie mam numeru, napisz mi na PW Wstań, ja Cię obudzę domofonem, bo mam do Ciebie poniżej minuty drogi... Jakbyś jechał, byłoby spoko.
A7x Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Napisano 24 Sierpnia 2012 Cześć ! No i wróciłem na sobotę do domu 7 h w pociągu- ledwo żyję, a w niedzielę znowu powrót Chętnie bym się z Wami wybrał, ale niestety nie dam rady wstać na 8 rano (no chyba, że jakieś fajne kobietki się znajdą... ) A tak na serio życzę Wam ładnej pogody i przyjemnej wycieczki
Gaco Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Mam nadzieję, że jutro będzie bardzo ładnie. Niech przynajmniej nie pada Moim zdaniem powinieneś się wybrać.
A7x Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Napisano 24 Sierpnia 2012 Nie dam rady, w ciągu 2 tygodni jestem aż jeden dzień w domu- mam sporo roboty. We wrześniu zapowiada mi się trochę luzu no chyba, że wyślą mnie do Warszawy od razu.
A7x Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Napisano 25 Sierpnia 2012 Dlaczego ? Przecież pogoda jest świetna.
Gaco Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Był wyjazd, ale inny. ~70km. Są jakieś plany na jutro?
Gaco Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 ;> Temat umarł śmiercią naturalną? Czy raczej wszyscy użytkownicy?
PoleK Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 pogoda licha:P ale kupiłem plecak 6l z bukłakiem 1.5l
A7x Napisano 3 Września 2012 Autor Napisano 3 Września 2012 Ja dopiero wróciłem, ale pewnie nie na długo Pogoda robi się jesienna już powoli, także ładne i w miarę ciepłe dni się kończą. Chyba trzeba będzie pomyśleć niedługo nad przestawieniem się na opcję zimową i nieco zmienić zainteresowania na ten czas
PoleK Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 ...nieco zmienić zainteresowania na ten czas tzn przejsc z rowerowania letniego w tryb rowerowania zimowego?
A7x Napisano 3 Września 2012 Autor Napisano 3 Września 2012 Niee Rower fajna sprawa, ale ja wykorzystuję zmieniające się warunki pogodowe i uruchamiam inne zainteresowania Jeszcze trochę i trzeba będzie zakonserwować sprzęt, żeby przetrwał do wiosny Może w ten weekend jeśli będzie ładna pogoda zrobię małą wycieczkę w granicach 30-40 km. Coś mi się wydaje, że wrzesień nie będzie "polską złotą jesienią", więc możliwe, że będzie to ostatni mój wypad.
PoleK Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 a ja widze prognoze na 16 dni i stopni: 20+ bez deszczu za bardzo, nie wiem o czym piszesz ... co Ty masz zamiar robić w temp 15 czy 20 stopni co? Sporty zimowe zaczynają się poniżej 0;P
Gaco Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Hah, grubo... Do 10 stopni można spokojnie pomykać rowerem i sprawia to całkiem niezłą frajdę. Do sportów zimowych to jeszcze spooooro czasu. Jeszcze trochę i trzeba będzie zakonserwować sprzęt, żeby przetrwał do wiosny A jak tego nie zrobisz, to nie przetrwa? Dopiero na dotarciu jest, pewnie nawet nie ma żadnych śladów użytkowania .
A7x Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 Sugerować się pogodą 16-dniową, to równie dobrze można wróżyć z fusów Co do alternatyw- myślę, że jest ich sporo, a przygotować się na sezon też trzeba Gdyby nie to, że jesteście z Kalisza, to byłaby opcja ugadania się wieczorem na małe wypady, ja od pon-pt zazwyczaj jeżdżę codziennie PS. ma ktoś może sigmę 1609 ? Wczoraj jak jechałem wydawało mi się, że zawyżała o kilka km prędkość, pomimo prawidłowo ustawionej wielkości koła. Ale możliwe, że muszę dokładniej przeczytać instrukcję
Gaco Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Wczoraj jak jechałem wydawało mi się, że zawyżała o kilka km prędkość, pomimo prawidłowo ustawionej wielkości koła. Hmm, a masz wersję z kabelkiem, czy bezprzewodową? Z bezprzewodowymi to już tak jest, że czasem im odbija. Jeśli masz przewodową to najpewniej wina leży po stronie konfiguracji. A tak na marginesie: skąd wiesz, że przekłamuje? Masz porównanie z innym rowerem?
A7x Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 Wersja przewodowa- właśnie dla precyzji taką wybrałem. Być może faktycznie coś źle ustawiłem, nie zaprzeczam, bo na szybko był konfigurowany. Tak, miałem porównanie z innym licznikiem Dzisiaj chyba jadę w końcu na regulację z rowerem, a wieczorem przetestuję efekt.
PoleK Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 przewodowa, czy bezprzewodowa, nie ma znaczenia, jesli zawyza to chwilowo. Pewnie wpisales obwod kola z tabelki, to nie ma co się dziwić, trzeba zmierzyc!
Gaco Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 jesli zawyza to chwilowo. Właśnie to miałem na myśli, nikt nie mówił na jakim dystansie licznik był sprawdzany Fakt, w tabelce nie ma wszystkich rozmiarów, a rodzajów opon jest tak wiele, że niesposób byłoby to wszystko umieścić w instrukcji. Zatem: trzeba zmierzyc!
A7x Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 Kiedyś zmierzę, dzisiaj nie miałem czasu się z tym bawić Hm dystans około 30km, ciężko mi stwierdzić czy dla Was to chwilowo, czy nie W każdym razie zdziwiło mnie, że tak dziwnie podawane są te wymiary w sigmie, ale to może przyzwyczajenie jeszcze z dawnych czasów, gdzie liczniki były nieco inne.
PoleK Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 jak dziwnie podawane wymiary? normalny obwod kola w milimetrach:)
A7x Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 Po doczytaniu są 3 sposoby, ale i tak uważam, że taki producent powinien mieć perfekt opracowaną tabelę z rozmiarami itp. Wybieracie się gdzieś w ten weekend ?
PoleK Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 każda opona na różnych felgach, ma różny obwód, nadal uważasz że tabelki powinnybuć opracowane na tip top? Smieszne:] ja moge sie wybrac;)
A7x Napisano 5 Września 2012 Autor Napisano 5 Września 2012 Nadal. Co za problem stworzyć internetową bazę z dobrze zrobioną wyszukiwarką ? Oczywiście trzeba by rozgraniczyć pewne kwestie no i wersja papierowa odpada, ale chyba każdy ma dzisiaj PC. Widzisz w tym jakiś problem ? Bo ja nie bardzo. Jak będzie więcej chętnych, a ja dojde z rowerem do ładu, to można będzie coś wykombinować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.