Skocz do zawartości

[Ostrów Wlkp/Kalisz] chętni na wspólne wypady

A7x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widzę, że chętnych na 2 dniowy wypad brak :D. W takim razie jutro rano jadę sam.

Polek - widziałem Cię niecałą godzinę temu ślepoto :P. 3 metry ode mnie i nie zauważył :sweat:...

Napisano

pod olimpia? eeee... to wiem, rzucilem tylko okiem na rower:P

ale mnie w######ilo jak zwykle ze stali za ciasno + cos mi chwile wczesniej w kierownicy zaczelo cykac... pewnie Bomba! :P

Napisano

tylko przy normalnym przełączaniu mam tylko 4 tryby do dyspozycji ;) pozostałe dwa tylko po wielokrotnym kliknięciu.

A co do 4% to po prostu wg mnie niepotrzebny tryb teraz przynajmniej tak mi się wydaje. Do oglądania mapy lepszy tryb moon - daje wystarczająca ilość światła :)

Napisano
Gaco chętnie bym pojechał ale tak żeby zrobić to za dnia w 2 strony i akurat jutro mi nie pasuje :wallbash:

Ja tam jadę z ojcem, bo chciał się gdzieś przejechać. Dawno (naprawdę dawno) nie jeździł, a mnie się też nigdzie nie spieszy, stąd też pomysł na jeden nocleg. Tempo na pewno nie będzie zabójcze. Może bym nawet zajechał w jeden dzień w obie strony, ale po co tam jechać na 10 minut? Można zorganizować jakiś odrębny wyjazd w innym terminie, ale nie po >300km... Bez przesady... :)

Napisano

tylko nie skarbie! :P jesteś w zmowie z Gaco? :036: ja Wam dam jeszcze popalić :P

Ehh Kobiety, Kobiety- wszędzie widzą zmowy, spiski i skandale :laugh:

Napisano

Mi może 25-sty będzie pasował do wrocławia ale w dwie strony rowerem a nie żaden pociąg.

chcesz zrobic w 1 dzien 260km do wrocka i z powrotem + z 50 na miejscu we wrocku np po lesie??

Napisano

Michał a ja zapytam inaczej: co zmieniłeś w stylu swojej jazdy i jak masz ku temu przygotowany rower ?

Wiele osób się skarżyło, że nadal zajeżdżasz drogę, nie zachowujesz bezpiecznej odległości- niemal wjeżdżasz w osobę jadącą przed Tobą, jesteś mało uważny na drodze, a rower masz bardzo kiepsko przygotowany- między innymi(a ten temat w Twoim przypadku, to rzeka) chodzi tutaj o oświtlenie, a to podstawowa kwestia bezpieczeństwa Twojego i innych.

Sumując- jadąc w kolumnie stwarzasz zagrożenie dla wszystkich, zarówno dla ludzi w grupie, jak i dla samochodów, co jest niedopuszczalne, a ja nie jestem w stanie Cię upilnować w niektórych sytuacjach.

Tłumaczyłem Ci to, jak również osoby, które z Tobą jeździły i niestety nadal Nas nie słuchasz i robisz "po swojemu". Skutek tego jest taki, że część ludzi nie chce z Tobą jeździć i stworzył się podział grupy, która do tej pory dosyć prężnie się rozwijała.

Obserwuję tą sytuację już od dawna i niestety- dopóki nie zmienisz swojego zachowania ja nie będę Cię zapraszał na wypady organizowane przez moją osobę, ponieważ nie mogę w takim wypadku za Ciebie odpowiadać- a z tego, co do tej pory widziałem- tych nawyków u Ciebie szybko się nie zmieni.

Wybacz, że tak brutalnie szczerze- ale do tej pory nic do Ciebie nie trafiło i dlatego moja decyzja jest taka a nie inna. Nie pozwolę, by Tobie stała się krzywda podczas jakiegoś wypadu i nie chcę, by ludzie się podzielili przez takie wybryki.

Napisano
między innymi(a ten temat w Twoim przypadku, to rzeka) chodzi tutaj o oświtlenie, a to podstawowa kwestia bezpieczeństwa Twojego i innych.

Oświetlenie już mam .

Wiele osób się skarżyło, że nadal zajeżdżasz drogę

Kto taki ?

Napisano

Oświetlenie, to tylko kropla w morzu, wymieniłem pierwszy lepszy element.

A to kto, to już wyłącznie moja informacja, ja Ci napisałem jak sprawa wygląda szczerze i bez owijania.

Napisano

Michał- nie było mnie, więc nie jestem w stanie przedstawić Ci filmu z tego wypadu.

Ludzie zdali mi relację i to mi wystarczyło, bo widziałem jak jeździsz.

Nie skupiaj się na poszczególnych elementach- u Ciebie problemem jest całokształt i brak poprawy- to Nas najbardziej wszytskich tutaj boli.

Przemyśl to na spokojnie, wyciągnij w końcu wnioski.

Ja tak, jak napisałem jestem zmuszony odmówić Ci udziału w wypadach.

PS. Dawid kazał Was pozdrowić, szczególnie:

powiedz na forum ze ''pozdrawiam tego zlosnika z czestochowy'' :D

Napisano

O ile się nie mylę gdy podróżowałem 40 tonowym pojazdem z Częstochowy spotkałem Gaco na drodze :D Nawet mam fotkę na szybko dla identyfikacji :D Jeśli to oni to o 15 byli na miejscu :D

CO do Wrocka byłbym za tym aby jechać w 2 strony rowerem :D

Napisano

Same cyrki... Byłem w Częstochowie, średnia 20,5km/h :teehee: (mówiłem, że tata dawno nie jeździł - w tym całym sezonie nabił może z 300km).

Ale... :) Daliśmy radę bez problemów! Na miejscu sensownych noclegów zupełnie brak. Do wyboru jest tak: spanie na rowie, spanie bez roweru lub spanie w hotelu za trzy stówy od łóżka :laugh:. Wybrałem pociąg o 23:15. Dlatego też o godzinie 2:30 w nocy wracaliśmy z Ostrowa do Kalisza rowerami.

Odległość z jaką przyszło nam się zmierzyć to 202km :rolleyes:. Ale górki po drodze faaajne :P.

Brydzia - żadnej zmowy nie ma :huh:

Bigos - pokaż tą fotkę na pw albo na maila wyślij... Bo aż się zdziwiłem, gdy o tym usłyszałem xD

Do Wrocka w dwie strony to będzie co dygać B). Na co wy się piszecie :teehee:

Bigos jesteś niemożliwy :sorcerer:. Jestem sławny czy coś? Foty mi ludzie na ulicy strzelają! :laugh: Mega przypadek, a Ty masz mega refleks, skoro zdążyłeś zrobić tą fotkę podczas jazdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...