Skocz do zawartości

[Ostrów Wlkp/Kalisz] chętni na wspólne wypady

A7x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zgadza się, trasa do Konina w tygodniu. Jutro jestem zajęty ;). Polek skąd Ty wziąłeś to 70km? Do Konina jest 55/60km zdaje się :D. Dwie godzinki się jedzie średnio, zależy jaka pogoda. Ale jeśli pojedziemy lajtowo to wyjdzie więcej, ale 3,5 godziny to nie ma szans :D I tak będziemy o wiele szybciej znając życie.

kumpel nas poratuje czyms

Ale chyba nie kroplówką? :D

Ja tam jadę w krótkich portkach, nawet jakby śnieg spadł :icon_cool:

Napisano

jak spadnie śnieg...

to nie zdrowe dla kolan, krotkie moga byc, ale musza byc ochraniacze na kolana...

a Konin:

poniedzialek, wtorek, sroda do wyboru, ja obstaje za pon/wt bo w czwartek ma byc nieciekawie a moze sie przesunac...

ogolnie musielibyscie przycisnac do Kalisza, bo chyba nie ma sensu sie spotykac gdzie na dolebo trasa idzie i tak "wschodem"

Napisano
to nie zdrowe dla kolan, krotkie moga byc, ale musza byc ochraniacze na kolana...

Ochraniacz z tego co słyszałem można zrobić ze zwykłej skarpety z uciętymi czubkami .

Pomyślimy zobaczymy , ważne żeby nie był taki upał jak dziś.

A i oczywiście jakaś przerwa po 30-40km będzie mam rozumieć ?

Napisano

To kto tam jedzie do tego Konina? Z tym śniegiem tylko żartowałem, a Wy na poważnie :w00t:...

Jasinski: Taką traskę do Konina to się pyka od strzała, chyba nie ma sensu robić postoju dłużej niż 2-3 minuty w połowie drogi (jeden raz), bo tylko się stygnie. Tym bardziej, że na miejscu mamy siedzieć 2 godziny na tyłku.

Jak mam być szczery to trochę kiepsko to widzę. Jakby nie patrzeć, to jakieś 140-150 kilometrów wyjdzie. A z tego co wiem, to Michał nie robiłeś takich tras. Sznurka nie biorę, jak się okaże, że z powrotem pojedziemy 5 godzin to... :unsure:

Napisano

Ja bym się nawet pisał ale poniedziałek na 100% odpada bo muszę z szefową pogadać czy mi da dzień wolnego. Jak ustalicie dokładny termin to będę mógł się zadeklarować. Najczęściej przy długich wypadach robi się postój przy sklepie w celu uzupełnienia płynów i czegoś do jedzenia. Leżakowanie niewskazane... Jak jechaliśmy do Kołobrzegu w nocy to po 15min przerwie trzeba było dobre 5-10min solidnie cisnąć aby się rozgrzać.

Zapowiada się ciekawie 140km tam + 2x30km (ostrów->kalisz, kalisz->ostrów) :woot:

Napisano

no to gadaj z szefowa, i jedziemy we wtorek:)

co do trasy to ja maks w jeden dzien jakies 130km, ale to bylo chwilami zrywanie sie i cisniecie 40kmph pod sam koniec nawet:P wiec dam rade mysle;)

Michał, robiles chociaz kolo 70 w jeden dzien ciągiem? bo może być rzeczywiście problem...

Napisano
A z tego co wiem, to Michał nie robiłeś takich tras

Najdłuższa trasa moja to było Ostrów- Antonin - Ostrzeszów- Bałczyna i spowrootem w sumie 74,010km.

ale spoko dajcie mi 1kg krówek a dojadę :)

Michał, robiles chociaz kolo 70 w jeden dzien ciągiem? bo może być rzeczywiście problem...

W.w wymieniona trasa do bałczyny i z powrotem , z tym że była jedna przerwa krótsza na miejscu w Bałczynie i z powrotem . Miałem mały problem bo przed antoninem się energia skończyła a ja nie miałem żadnego batona , ale tym razem biorę dużo wody i dużo krówek :P

Taką traskę do Konina to się pyka od strzała, chyba nie ma sensu robić postoju dłużej niż 2-3 minuty w połowie drogi (jeden raz), bo tylko się stygnie. Tym bardziej, że na miejscu mamy siedzieć 2 godziny na tyłku.

spoko przerwa w połowie (czyli po 30-35km ) mi w zupełności wystarczy .

Mogę z wami jechać ale bez szaleństw 35km/h ze średnią 27km/h :P Ja powyżej 25km/h nie będę jechał :P

Napisano
kup w Tesco/Kauflandzie batony muesli po 59groszy w polewie czeko/jogurtowej i bedzie duzo lepiej:)

Batonów muesli jeszcze nie testowałem , ciekawe czy dodają tak szybko energię jak krówki :)

Może zrobimy jakąś część trasy po lesie ?

Napisano

Program z cyklu nowe doświadczenia z tesco:

250_501712674ea9576d94167.JPG

Jeśli zawsze myślałeś, że taką nakrętkę można przykręcić tylko tą stroną gdzie są nacięcia to muszę was zaskoczyć

Zdj%25C4%2599cie0943.jpg

Napisano

moze zaloz temat: doswiadczenia z Tesco, bedzie temat zeby pokazywac ludziom ktorzy chca kupic marketa:P

Nie podpisywales chyba zadnego papierka ze nei mozesz mowic o pracy?

Napisano

Ja jutro też nie mam szans gdzieś wyjechać , muszę po lombardach pobiegać jakiś telefon z androidem kupić .

na tym gownianym systemie? :|

Napisano
na tym gownianym systemie? :|

Czemu gównianym , miałem 3 telefony z andkiem i nie narzekałem. Sprzedałem nokie c3 to muszę coś sobie sprawić z androidem głównie dlatego że chce mieć endomondo

Michał jeśli chcesz we wtorek jechać to daj znać, to pojedziemy razem do kalisza

Możemy jechać ;)

Napisano

Właśnie wróciłem z małego wyjazdu :)

Jak tam Wam idą wypady rowerowe ?

Dawno nie miałem okazji z Wami się gdzieś wybrać... Myślę, że kiedyś trzeba wrócić do "tradycji" i zgadać się w jakiś dzień pod ZUS-em :)

Napisano

We wtorek jedziemy do konina , wybierasz się z nami ?

Dawno nie miałem okazji z Wami się gdzieś wybrać... Myślę, że kiedyś trzeba wrócić do "tradycji" i zgadać się w jakiś dzień pod ZUS-em

Jestem jak najbardziej za :)

Napisano

Ja bardziej weekendowo myślałem (np niedziela), bo w ten tydzień pomimo, że mam urlop muszę jeździć do Wrocławia popracować trochę :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...