Skocz do zawartości

[Ostrów Wlkp/Kalisz] chętni na wspólne wypady

A7x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dziś śmigałem z kolegą http://www.endomondo.com/workouts/73944977 oraz http://www.endomondo.com/workouts/73944977 . Czemu dwa linki ? A no temu że wyłączyłem endomondo przez przypadek przed Biskupicami . Wczoraj także śmigałem 22km dojazd do kolegi do nowych skalmierzyc , 20km śmigania z nim po lesie i powrót oraz 10km bo szukałem telefon w lesie ponieważ wypadła mi nokia 6030 z podsiodłówki ;) W pierwszym linku w odcinku w czasie 1:06:12 do końca miałem małą prędkość ponieważ poza singletrack'iem jest sam piach aż do Biskupic Ołobocznych.

A wy śmigaliście gdzieś ?

Napisano

mój błąd ;) Generalnie podjazd od 29 minuty się zaczyna dość długi utrzymywałem tam prędkość rzędu najpierw 20,43 następnie 18-19km/h i podjazd skończył się na 47 minucie to ja gdy utrzymywałem wcześniej wymienioną prędkość kolega z którym co tydzień jeżdzę miał jedyne 14km/h i był sporo za mną i był strasznie zmęczony a ja nie , czyli jednak tak źle z moją kondycją nie jest :P

Napisano

@mathiu

Przód NobbyNic tył Racing Ralph idą po suchym piasku jak przecinak, na asfalcie większych oporów niż przy poprzednim komplecie opon nie zauważyłem , zresztą jakie było moje zdziwienie że taka głośna opona jak nobby nic może być tak szybka :) Testowane na trasie singletrack Latowice-Trąba-Biskupice Ołoboczne-Nowe Skalmierzyce-Ostrów :)

Napisano

Co tutaj taka cisza? Umarł ktoś? :huh: Będzie ktoś chętny na wypad w tygodniu? Nie musi być jakoś mega daleko, ale myślę, że 100km to można by zrobić... :)

Napisano

Tyle ile dam radę to rowerem pojadę , jeżeli dam radę to całość rowerem , jeżeli nie no to wsiądę w pociąg i heja :P

Po krótkim namyśle celuję w zawoje . Byłem tam , było fajnie , ścieżki znam , tylko tym razem będę mniej szaleć żeby nie złamać mostka....

Napisano
propozycja, do slesina to ja se nie dam rady w 1 dzien chyba...

Oj Polek Polek. Wychodzi około 80km w jedną stronę. Zleci :teehee:, przecież nie trzeba zapitalać 30km/h całą drogę. Mile widziany wypad właśnie bardziej lajtowy ;). Możemy wyskoczyć w inne miejsce, nie jestem uparty :laugh:

Co do tych 200km z sakwami, ot tak sobie... Nie jadąc na kole nie masz szans. Tzn może dojedziesz, ale jak padniesz na zęby to ze 3 dni nie wstaniesz ;) Zależy jeszcze ile to ma ważyć.

Napisano
Co do tych 200km z sakwami, ot tak sobie... Nie jadąc na kole nie masz szans. Tzn może dojedziesz, ale jak padniesz na zęby to ze 3 dni nie wstaniesz Zależy jeszcze ile to ma ważyć.

Bardziej kieruje mną chęć sprawdzenia własnych sił . Zobaczymy ile dam radę . Myślę że w 3-5kg w sakwach się zmieszcze .

Napisano

Tyle to ja ze sobą zawsze zabieram :P. Pomijalna waga, tyle to ludzie zabierają w plecak. Wystarczy się przyzwyczaić. Co innego 20kg, albo 40kg w sakwach. Już myślałem, że będzie jakiś konkret :D. To co Ty tam zabierasz, że tak mało to ma ważyć?

Napisano

Dwie butelki wody

Jakieś koszulki i spodenki bo planuje tam 2-3dni zostać

Narzędzia,dętki , i oczywiście mostek :D

A 20kg czy 40kg to obawiam się że więcej jak 10km bym nie zajechał

Napisano

Ja też miałem zabrać mało. A jak wyszło na real to, żeby podnieść rower trzeba się było dobrze zaprzeć :rolleyes:... Picie, dętki i narzędzia to akurat ważą bardzo dużo. Zabrałem tylko dwa klucze i imbusy. Picie najlepiej kupować po drodze. Pojechałem z Justyną o 3:00 w nocy, więc wtedy o napoje trudno, musieliśmy zabrać. Na stacjach benzynowych napoje są dwa razy droższe. No i bez pompki zginiecie. To samo dotyczy zwykłych ciuchów. Jeśli zamierzacie w nich jechać to pozdro... Jak mi jeszcze powiecie, że na terenowych oponach to już w ogóle nie skomentuję. A Twój kolega był w ogóle gdzieś dalej, czy tak sobie nagle wymyśliliście wycieczkę na >200 kilometrów? Bez przygotowania to po max 150km będziecie się czołgać na dworzec.

Napisano

oto mi chodzilo:P

picie tylko w bidonach, dwa starczaja na okolo 60km-100km zaleznie od czlowieka. wiec lepiej po drodze kupic butelke w lidlu, drogo nie bedzie.

jak chcesz jechac w bawelnie itp, to zapomnij...

co do konina, to srednia kolo 17-22 zalezy jak bedzie wialo:) to kiedy?

Ja tylko plecak z batonami, jakas koszulka, moze dlugie spodnie zaleznie od zapowiadanej pogody.

Napisano

Ja też chce gdzieś jutro pojechać

Michał waga bagażu to grubsza sprawa:

bagażnik ok 700g

sakwa dochodzi do 1kg i więcej

2 butelki wody i już masz 3kg

dętka, narzędzia 300gram (mały zestaw)

pasta do zębów, coś do przebrania i robi się dobre 10kg

Napisano

jutro do konina? ale to trzeba wyjechac rano a jutro ma lać... jak cos w koninie wjedziemy do kumpla, to nas czyms tam poratuje, ale to nei wycieczka na jutro :)

jak jutro bedzie wzglednie ok, to jedziemy w koncu do brzezin:P

Napisano

w tygodniu do konina, mysle wtorek/sroda, ma byc ladnie. w obie strony ;) wyjazd kolo 9 rano, 70km to jakies 3.5h potem odpoczynek, kumpel nas poratuje czyms, i powrot, po 2h, znow 3.5 w sumie kolo 10h. trasa, w wiekszosci asfalt.

Napisano

Czyli co jutro każdy sam jedzie czy coś organizujemy? Pewnie i tak pogoda zadecyduje czy się uda wyjechać czy nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...