Skocz do zawartości

[Ostrów Wlkp/Kalisz] chętni na wspólne wypady

A7x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cisza, bo wszyscy zmęczeni po poniedziałku :P

I cały wtorek jeszcze trzyma? :laugh:

A tak, to generalnie się totalnie rozleniwiłem :)

Ojjj ja też :D

Pamiętajcie- niedziela Antonin :thumbsup:

O ile pogoda wypali, ale jestem dobrej myśli.

A ja dzisiaj dowiedziałem się ze mam beznadziejną kondycję...

Mathiu co Ty gadasz? Ja mam o wiele gorszą :P. Co Ci tam nie pasuje, że tak mówisz?

Napisano

Wystarczyło pojechać po 2 tygodniach przerwy na trening i nie idzie nikogo dogonić. Sam z kumplem na końcu jechaliśmy (na szczęście co jakiś czas grupa się zatrzymywała i czekała na nas).

Napisano

Trening to trening... Nie można być od razu mistrzem świata ;). Masz ambicje, walcz. Trzymam kciuki, teraz lecę spać :thumbsup: Hej wszystkim!

Napisano

Dobrze, że mnie na tych treningach nie ma, skoro Ty masz beznadziejną kondycję, to ja nie mam właściwego słowa na moją :sweat:

Ja też powoli lecę, bo juto o 7 wstaję :sick:

Przypominam o oleju- chętni proszeni są o zgłoszenie.

Napisano
Tzn nie działa w ogóle, czy klocki ocierają o obręcz?

Działa ale nie tak jak bym sobie tego życzył tzn albo obciera albo jak zrobię aby nie obcierało to hamuje jak spowalniacz. Ktoś się zaoferuje to zrobić bo na niedziele bym potrzebował ? albo przed zusem w niedziele to zrobimy...

Napisano

Taki urok tanich zestawów.

Trzeba się pobawić, żeby dobrze wyregulować.

Zawsze możesz zastosować podkładki przy klockach, jeśli linką jest ciężko wyregulować.

Kombinuj- trzeba sobie jakoś radzić, ewentualnie ktoś może drobne poprawki zrobić, byle nie było sytuacji, że przyniesiesz Nam rower w częściach do poskładania :P

Napisano

A masz proste koła (bez ósemki)? Jeśli nie to ustawienie może okazać się niemożliwe...

Regulacja jest prosta.

Ja zawsze szukam sam jak coś mogę zrobić i mam wielką frajdę ja się uda. Czasami coś się zniszczy, uszkodzi ale na drugi raz jest się ostrożnym. Pewnym wyzwaniem jest już serwis amortyzatora powietrznego, bo tutaj jedna rysa na elementach komory powietrznej może być przyczyną nieszczelności co w konsekwencji prowadzi do zakupu nowej części.

Przy hamulcach to chyba możesz jedynie śrubę ukręcić :P

Tu masz wszystko a nawet więcej niż byłoby Ci potrzebne.

http://blogrowerowy....amulcow-typu-v/

Napisano
Taki urok tanich zestawów.

Trzeba się pobawić, żeby dobrze wyregulować.

To fakt... Sam kiedyś "bawiłem się" w ustawianie takich rowerów, gdzie hamulce były podobnej jakości. Roboty na kilka godzin, a i tak nie znało się efektu końcowego. Szkoda kasy, czasem lepiej dołożyć kilka złotych. Nie powinno to stanowić zupełnie żadnego problemu, jeśli zamierzamy jeździć wybranym rowerem przez kilka kolejnych lat. W końcu to hamulce wpływają na nasze bezpieczeństwo... Znacznie...

Posprawdzaj jeszcze naciąg linki, przy szczękach powinny być takie śrubki... Od nich też zależy jak będą odbijać klocki. Może tam masz coś sknocone. Może klocki masz w nierównej odległości od obręczy zamontowane. Albo wysokości... Tam wszystko ma znaczenie. Nie jestem magikiem w tych sprawach, ale sam kiedyś się z tym męczyłem. Do tej pory żaden z tamtych rowerów nie hamuje tak jak powinien. Dla porównania majsterkowałem przy hamulcach w moim obecnym rowerze. I tutaj zupełnie nie sprawia to problemu. Nie ma tych wszystkich dziwnych niespodzianek. Tak ustawisz, tak zostaje.

Napisano

Hamulce to DeOne ;) Dzięki za rady , wczoraj z dużą pomocą taty się udało ;) Zostało tylko kupić grubszą sztyce bo ta co mam jest zbyt cienka.

Teraz przód hamuje tak że jak zaciśniesz klamkę do kierownicy to jak stoisz to można wypaść przez kierownicę ;) Tylny gorzej ale też daje radę. na pewno o wiele lepiej od starych no name

Rowerek złożony jeździ , tylko tak jak piszę sztyca i muszę uciąć linki gumówką .

378.jpg

Chyba wybłagam od kogoś 20zł na nowy łańcuch bo wypadałoby wymienić ;)

Teraz cały osprzęt prócz klamek i hamulców mam firmy Shimano a nie np . SAIGUAN co brzmi jak zaklęcie jakiegoś chińczyka ;)

Tyle że łańcuch dalej przeskakuje więc pewnie go wymienię. Koła te same co były , opony dam tam myślę 1,75

Napisano

Dzisiaj byliśmy z Iloną na krótkim wypadzie na Góreczniku- dzięki za miło spędzony czas, fajnie było Cię poznać :D

Jutro też w planach mała wyprawa- myślę, że można pojechać na Trzcieliny.

Start jak zwykle z ZUS-u godzina 17:00 jeżeli tylko pogoda dopisze :)

Nowe osoby, które się tutaj deklarowały mają szansę się pojawić...

Zarówno dystans, jak i tempo nie będzie jakoś specjalnie wymagające, więc każdy sobie poradzi.

Tak więc zapraszamy :)

PS. Jest to jeden z ostatnich dni pogody w tym tygodniu podobno- warto skorzystać ;)

Napisano

Bardzo pozytywnie :D

Jest duży potencjał, więc mam nadzieję, że teraz będzie regularnie z Nami śmigała, jeśli tylko będą chęci :laugh:

PS. Potencjał największy mamy, jako grupa, mam nadzieję, że dalej będzie się to tak rozwijało, jak do tej pory. Póki co nie mamy sobie równych, a z czasem myślę, że będzie jeszcze lepiej.

Za jakiś czas będzie można iść o jeszcze jeden krok do przodu i stworzyć coś, co Nas odróżni od reszty :woot:

Jakiegoś typu koszulki jako grupa, może własne forum- ale to przyszłościowe perspektywy :)

Napisano

Dobrze Tomasz działasz, tak trzymać... :laugh: Ja tam popieram takie akcje. Sam też się wezmę za nabór nowych osób, jak tylko wstawię nowy mostek - jutro powinien być ;). Wybranie nazwy dla grupy pewnie zajmie nam trochę czasu :D, a koszulki... Cóż - równie ciekawy pomysł i projekt. Na pewno wiele osób się na nie skusi ;). Będzie trzeba chyba ograniczyć trochę ilość spamu w obecnym temacie :teehee:, żeby nowe osoby nie musiały się przekopywać przez masę zbędnych dla nich informacji. To może faktycznie trochę odstraszać. Nie każdemu chce się czytać np: 6 stron, żeby znaleźć coś na temat. Może by tak pytania NIE dotyczące tematu "współnych wycieczek" starać się kierowować do poszczególnych użytkowników forum na PW? (Siebie też mam na myśli)... Każdemu się pewnie zdarzyło :P.

Napisano

Generalnie sprawy techniczne w działach do tego przeznaczonych :)

Tutaj wątek spotkań, wypadów, ewentualnie organizacji jakiś zakupów grupowych itp :P

A nowe osoby zawsze mogą napisać, zapytać i z pewnością otrzymają odpowiedź :)

Dzisiaj faktycznie jest ciepło- nawet z rana. Szkoda, że ten weekend ma być taki spaprany, nawet ktoś wspominał o przymrozku...

Napisano
Generalnie sprawy techniczne w działach do tego przeznaczonych :)

Tak :D

Tutaj wątek spotkań, wypadów, ewentualnie organizacji jakiś zakupów grupowych itp :P

Tak :D

A nowe osoby zawsze mogą napisać, zapytać i z pewnością otrzymają odpowiedź :)

Oczywiście, że tak ^_^

Dzisiaj faktycznie jest ciepło - nawet z rana. Szkoda, że ten weekend ma być taki spaprany, nawet ktoś wspominał o przymrozku...

Dziś ma być cieplej niż wczoraj :P. Weekend jest bardzo niepewny, ale czasem pogoda im się nie sprawdza. Według nich 14 stopni ciepła (albo zimna, jak kto woli) i przymrozki w nocy. Mowa o sobocie, do niedzieli jeszcze nie doszedłem :P. Chyba trochę za mało.

Napisano

jutro się wybiorę bo będe miał sztycę ale mój przeskakujący łańcuch będzie utrapieniem ;) Tym razem aluminiowa rama więc też pare kg mniej ;)

sądzisz Michał, że wymiana łańcucha wystarczy czy masz inne pomysły na względnie bezawaryjną i przyjemną jazdę ? :)

Napisano

Dzięki za miły wypad :D

Fajnie było się przejechać, może jutro też się uda zrobić trochę km, aczkolwiek mogę wrócić późno z miasta, bo mam kilka spraw po pracy do ogarnięcia :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...