jasinski21444 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Co z damską częścią Naszej grupy Pewnie uciekły na zakupy Jutro się biorę za montaż rowerku na ramie treka 830 , tylko trochę przeraża mnie montaż przedniej przerzutki Przy pivotach są 3 dziurki na sprężyna co daje zamontowanie np w dolnym otworze a co w górnym itd. ? Mam nadzieje że jutro ktoś będzie na forum w razie gdybym coś spieprzył ? Czyli widzę, że Antonin jest dobrą opcją. Ja tam ugodowy jestem nic przeciwko niemam Byle mnie znowu las nie zabił , ale będe miał sztywną rame więc myśle że będzie lepiej .
Gaco Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Dawid, jak tam się ma Twój mostek ?Poskładałeś już to, czy nie, bo ja już się zgubiłem Oj oj oj, a mówiłem w weekend, że za cztery dni - wypada w czwartek . Już by było złożone, aczkolwiek nie chciałem mostka w srebrnym kolorze (polerowane aluminium) i muszę poczekać na czarny egzemplarz, ściągany na zamówienie. Specjalnie dla mnie ściągają na sklep, ale obsługa bardzo miła . Damska część grupy ma dosyć naszego spamowania .
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Specjalnie dla mnie ściągają na sklep, ale obsługa bardzo miła Gdzie kupowałeś ?
Gaco Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Gilicki Bike (Kalisz) - rowery, części, akcesoria, serwis Zaraz będzie, że robię reklamę, ale co tam. Kończę szeroko pojęty offtop
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 a ja dziś kupowałem hamulce to dostałem opieprz od żony pana tylko teraz zapomniałem imienia że kupuję przez allegro.... Bike-Serwis w podwórzu ul.Kaliska 80 Ostrów Wlkp a to coś dla was - PRZESTROGA http://www.liveleak.com/ll_embed?f=0b6d12b3dfe5 koleżanka justyna i kolega a7x będą wiedzieć o kogo chodzi
Gaco Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Ja tak sobie wyciągałem zardzewiały drut z kolana wieeeele lat temu. Żyję, nic mi nie jest . Blizna do tej pory. Ale nie róbmy z forum szpitala. Oglądałem prognozę pogody, weekend nieciekawy i faktycznie 14 stopni ma być. Nie wiem czy jest sens tego grilla kombinować. Najwyżej jakąś zwykłą trasę przeprowadzimy . Na ten czas jeszcze bym się wstrzymał z planowaniem dłuższej wycieczki. Pogoda może mieć kaprys i może być całkiem przyjemnie.
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Najwyżej jakąś zwykłą trasę przeprowadzimy Liczę chodziaż na to Ciekawi mnie tylko jak on tą klamke tak wbił ? Jak jutro nic nie popsuję przy montażu roweru to zrobimy wtedy chrzest bojowy A rama całkiem fajna raz że aluminiowa a dwa że ja przejeździłem na niej 4 lata i nie rozpadła się czyli opłacalne
Mathiu Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 a ja dziś kupowałem hamulce to dostałem opieprz od żony pana tylko teraz zapomniałem imienia że kupuję przez allegro.... Bike-Serwis w podwórzu ul.Kaliska 80 Ostrów Wlkp Od żony pana Jacka Oni są trochę dziwni. Wystawiają przedmioty na allegro a jak idziesz kupić części w sklepie to płaci się więcej niż cena z allegro Ja osobiście radzę chodzić tam po zakupy tylko w sobotę ponieważ jest Jacek bez żony
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 O właśnie pana jacka hm i to nie pierwszy raz dostałem tak przez nią ochrzaniony . Czemu nie mogę sobie do jasnej anielki pozamawiać na allegro kliknąć odbiór osobisty i mieć spokój? Ja osobiście radzę chodzić tam po zakupy tylko w sobotę ponieważ jest Jacek bez żony Zapamiętam
kocisko90 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 jako że dostałam naganę od Dawida, że sie nie udzielam.. jestem:) skoro sie chwalicie co kupiliscie to i ja powinnam sie pochwalic.. aczkolwiek , jest to forum rowerowe, dlatego zatrzymam to dla siebie, zeby nie zasmiecac Dawid- dzieki jesteś wielki! P.S. Panowie w sobote po Ostrowie mi sie nie krzątać bo mam jazdy 2 ! (zartuje)
A7x Napisano 7 Maja 2012 Autor Napisano 7 Maja 2012 UUU Marta, to się spotkamy zapewne gdzieś, bo ja będę w sobotę ostro balował gdzieś w terenie
kocisko90 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 UUU Marta, to się spotkamy zapewne gdzieś, bo ja będę w sobotę ostro balował gdzieś w terenie Oby nie na przejsciu dla pieszych :)
Brydzia Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Ojj Panowie, Panowie ..... PS. Poznań daleko w tyle- a podobno to takie duże miasto ;> Drogi kolego Ax7 my sobie pogadamy jeszcze ale to już na priv!
bartek_1990 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Ale że co Poznań? Ogólnie to sie tak rozgadaliście, że aż nie chce mi sie nadrabiać zaległości w czytaniu:D Miłych jazd życzę, bo ja siedzę w Poznaniu przez najbliższe z 3tygodnie, zobaczę jak wyścigi się poukładają Aha, ktoś mnie prosił, żebym sprawił licznik u Jacka, nie ma tego modelu
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Kurrr*a jego mać zgadnijcie co się stało z rowerkiem !? Tak pojechałem do lasu i TAK rama pękła(na małej hopce się rozpęziłem wyskoczyłem a wylądowałem na rękach..) więc jestem zmuszony złożyć na innej ramie
PoleK Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 a co Ty masz za sprzet ze sie porywasz na male hopki? jaki rozmiar ramy potrzebujesz?
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 a co Ty masz za sprzet ze sie porywasz na male hopki Mała górka a że byłem trochę rozpędzony to się oderwałem od ziemi. jaki rozmiar ramy potrzebujesz? Ramę mam już załatwioną 21' od Treka 830 i na niej składam nowy rowerek
Przeor Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 ... PS. Poznań daleko w tyle- a podobno to takie duże miasto ... Może Poznan jeździ przy 14 stopniach zamiast pisać Sorki nie mogłem się powstrzymać
A7x Napisano 7 Maja 2012 Autor Napisano 7 Maja 2012 Drogi kolego Ax7 my sobie pogadamy jeszcze ale to już na priv! Ojj zabrzmiało groźnie- ok z przyjemnością pogadam, ale to już chyba jutro Może Poznan jeździ przy 14 stopniach zamiast pisać Ja tam wolę zarówno pisać, jak i jeździć Poza tym ciesze się, że mamy taką fajną grupę- przynajmniej jest wesoło Michał- ja zaczynam się obawiać o swoje zdrowie przy Tobie Bartek- dzięki, sprawdzałem u Nich na stronie(chyba u nich)- niby jest, ale widocznie niedostępny. W sumie i tak na jedno wychodzi, bo mają o niebo drożej, niż na allegro Mimo wszystko dzięki za pamięć Ja znikam, do jutra
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Michał- ja zaczynam się obawiać o swoje zdrowie przy Tobie oj tam oj tam , nie będe cię przecież ganiał z siekierą Jutro zaczynam składać rower na nowej używanej ramie Wiecie może gdzie kupić to narzędzie do wykręcania wentyli , w rowerowym na kaliskiej pytałem nie posiadają ? Chyba że ktoś się zaoferuje taki pożyczyć ? Zaoferuje się ktoś odsprzedać te 50-75ml oleju do łańcucha?
jasinski21444 Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 hm rower zrobiony tylko jest ktoś kto podejmie się regulacji v-ek ?
Gaco Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Złożyłeś cały rower, a nie podejmiesz się ustawienia v-brake? Toż to nawet bez wiedzy idzie ustawić. Niczego nie porysujesz, nie musisz rozbierać połowy roweru, nie potrzeba do tego czterech rąk itd. Moim zdaniem dasz radę, przy okazji czegoś się nauczysz nowego. Ja jestem w Kaliszu, więc raczej Ci tego nie złożę. Nie rób zbyt długich linek, bo zwiększy się tarcie (linki w pancerzu). Poza tym możesz wpuścić kilka kropel oliwki do pancerza linki, będzie odczuwalnie lżej działać i klamka powinna lepiej odbijać (swobodniej - sprawniej). Widzę, że totalnie nikt się nie odzywa. Chyba się wystraszyli, bo zadałeś taką serię pytań, że... Był jakiś leniwiec dzisiaj na rowerze? (Proszę nie brać tego dosłownie, bo nie mam zamiaru nikomu dokuczać) Sam nigdzie dziś nie byłem
jasinski21444 Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Złożyłeś cały rower, a nie podejmiesz się ustawienia v-brake? Cytując "Panie co pan dajesz" siedziałem nad tym 2-3 godziny i nie dałem rady.
A7x Napisano 8 Maja 2012 Autor Napisano 8 Maja 2012 Cisza, bo wszyscy zmęczeni po poniedziałku Ja miałem dzisiaj 10-minutową wycieczkę w ekspresowym tempie pod ZUS i droga powrotna A tak, to generalnie się totalnie rozleniwiłem Nawet nie wiecie, jak się cieszę, że jutro środa- wtorek, był dla mnie tak stresujący, że cieszę się z końca tego dnia Pamiętajcie- niedziela Antonin
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.