A7x Napisano 6 Maja 2012 Autor Napisano 6 Maja 2012 Nie pada więc nie jest źle Mam nadzieję, że się jeszcze bardziej rozpogodzi teraz i wykonam swój plan na dzisiaj - 70-80 km Pogoda jest okropna dzisiaj. W ogóle jaki szok, wstaję rano, wychodzę w koszulce na dwór i ten powiew zimna A wczoraj jeszcze tak fajnie było Ja z maratonu odpadam Jak macie ochotę, to na piaski mogę się przejechać, kilka kółek zrobić, przejechać się po lesie, pogadać i wrócić. Tomek- podziwiam Cię, że Ci się chce w taką pogodę robić takie odległości
Tom3 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Ja swego czasu przy temperaturach -20 i więcej robiłem 30-40 km tylko wtedy to mi się chciało Koło 17 ma się wiatr w miarę uspokoić więc będzie dobrze Ogólnie jak wypad się uda to zakończę ten tydzień z wykręconymi 350 km
jasinski214 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 · Ukryte przez bikergonia, 6 Maja 2012 - nabijanie postów? spam? Ukryte przez bikergonia, 6 Maja 2012 - nabijanie postów? spam? Ja się wybieram na 100% , bułki trzeba kupić
jasinski21444 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 to ja Michał Piszę z drugiego konta bo na tamtym zapomniałem hasła i do maila i do konta tutaj Ja się na pewno pojawię Muszę tylko przed wyjazdem po bułki lecieć
A7x Napisano 6 Maja 2012 Autor Napisano 6 Maja 2012 Rozmawiałem z Koleżanką Iloną i zdecydowaliśmy, że odpuszczamy Padać może w każdej chwili, zimno czuć- nie ma co się pakować w taką pogodę Prognoza pogody na poniedziałek/wtorek nie powala, ale podobno magiki od pogody przewidują (wróżą ), że temperatury po 30 stopni mają powrócić, więc- zobaczymy koło wtorku/środy
jasinski21444 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 a ja właśnie miałem wyjeżzać hmm no ale dobra . nie ukrywam że bardziej by mi pasował wtorek z tego względu iż mam ten dzień wolny hmm tarcza jest już u mnie teraz tylko zamontować
Tom3 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Dzięki Mateusz za te 50 km i za pokazanie nowych tras Ogólnie mogliśmy prawie odwiedzić Dawida, będąc już w Skalmierzycach A reszta widzę, ładnie się leniła
Brydzia Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Dzięki Mateusz za te 50 km i za pokazanie nowych tras Ogólnie mogliśmy prawie odwiedzić Dawida, będąc już w Skalmierzycach A reszta widzę, ładnie się leniła ja się leniłam ale na rowerze:P no i zlekka zimno było, ale się ruszyłam
A7x Napisano 6 Maja 2012 Autor Napisano 6 Maja 2012 Oj tam od razu leniła Przerwa techniczna czasami jest wymagana Następny tydzień w niedzielę fajnie byłoby coś zaliczyć (w sensie wypad) Myślałem o wspomnianej opcji grill w Antoninie, tam trochę posiedzieć, wypić piwko, zjeść i na spokojnie, bez pośpiechu wrócić. Czy jesteście na coś takiego chętni, czy wolicie typowo rowerowo- czyli jazda, 5-10 min na docelowym miejscu i powrót ? Pytam, bo ja osobiście lubię łączyć rower z małą integracją na mecie, ale to już zależy od tego, co Wy preferujecie, ja się dostosuję. PS. jeżeli pogoda będzie ładna, to nie wykluczam jakiś spontanicznych wypadów około godziny 17 w ciągu tygodnia (po pracy). Ale to raczej szybkie i z doskoku po okolicy i dopiero po wtorku.
jasinski21444 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 hmm czyli jednak jakaś wycieczka była ? Dlaczego ja nic nie wiedziałem ?
Gaco Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Ogólnie mogliśmy prawie odwiedzić Dawida, będąc już w Skalmierzycach I nie wpadliście? Takie cwaniaki, wypuszczają się w taką pogodę, a jak są kilka minut drogi ode mnie to odpuszczają . Zapamiętam Wam to . Zwłaszcza Tobie Brydzia, bo jeszcze się przyznałaś . A tak na serio, to ciesze się, że chociaż Wam udało się odbyć dziś jakąś przyzwoitą trasę . Szacun Tomasz - jeśli o mnie chodzi to bardzo chętnie posiedzę na miejscu dłużej. Można nawet odbyć tego grilla . Najwyżej pojedziemy sami, jeśli nikt się nie określi - w co szczerze wątpię . Chociaż... Jak kiełbaski mają kosztować po 50zł... Może im się to nie kalkulować
Tom3 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Brydzia z nami nie pojechała (a szkoda, bo ten singiel w lesie by się jej spodobał ) więc możesz jej wybaczyć Szczerze sam się zdziwiłem z dystansu jaki wyszedł. W sumie w 4 dni zrobiłem 312 km Jeszcze jutro i wymuszony odpoczynek od roweru.
jasinski21444 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 a ja się PYTAM czemu nikt nie powiadomił że wycieczka jednak JEST ?
Gaco Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Hehe sorry Brydzia, rzeczywiście źle przeczytałem posta. Tom oczywiście masz rację . No i dystans ekstra! Ja dopiero 1320km w tym roku zrobiłem. Ale coraz lepiej mi się kręci, więc będzie zdecydowanie więcej. Muszę Cię tylko zatrudnić jako serwisanta/majstra/mistrza pitstopu i będzie okej . Myślę, że z tą przednią przerzutką to roboty na 5 minut jest.
Mathiu Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 hmm czyli jednak jakaś wycieczka była ? Dlaczego ja nic nie wiedziałem ? To tylko kierownik wycieczki powiedziłał, że nie jedziemy.... Tomek mówił, że dzisiaj pojedzie zrobić ok 70-80km, a tu cytat Nie pada więc nie jest źle Mam nadzieję, że się jeszcze bardziej rozpogodzi teraz i wykonam swój plan na dzisiaj - 70-80 km Jak to mówią, nie ma złej pogody, są tylko źle ubrani rowerzyści. Ja niestety nie pisałem na forum bo nie wiedziałem dokładnie o której będę miał czas wyjść na rower. Dzięki Tom Następnym razem Ty mi pokażesz górki we Wtórku Mam nadzieję, że chodzi Ci o inne górki niż Sadowie
Tom3 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Dawid, następnym razem postaram się Ci to naprawić Ja to dopiero 858 km zrobiłem Mateusz, co do górek we Wtórku to jak jechaliśmy na skraju lasu koło Bibianek to tam trzeba było wjechać bardziej w las i tam są jakieś górki, pewnie kiedyś na nich byłeś patrząc na Twoją znajomość tamtej okolicy Takie 3 wizje wypadów przyszłych mi się pojawiły 1. Koniec Świata, 2. Stawy Milickie, 3. Żerków i okolicę Aaa i jeszcze taka propozycja dla Tomka.. Laski pod Kępnem Z ciekawych nazw miejscowości jeszcze jest "Szczęście" w gminie Perzów koło Kępna
jasinski21444 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 fajna długa górka jest jak na skrzyżowaniu w wysocku małym się skręci w lewo Pewnie wiecie o co chodzi na moim złomie miałem 45-55km/h
Mathiu Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Laski pod Kępnem haha a to miejscowość? Bo jeśli nie to laski stoją też bliżej ostrowa Mistrzu już wiem o które górki Ci chodziło. Oj dawno tam nie byłem... Wszystkie 3 propozycje są bardzo ciekawe i miejmy nadzieję, że uda się w szerszym gronie na nie pojechać. Dawid - dlaczego chcesz naprawiać swój rower? Teraz już nie będziemy mieli naszego zespołu muzycznego... Zobaczysz jeszcze kiedyś Cię odwiedzimy w Kaliszu
Gaco Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Dawid, następnym razem postaram się Ci to naprawić Ja to dopiero 858 km zrobiłem Jeszcze raz wielkie dzięki za chęci. Kilometry i tak szybko się nabijają. Przynajmniej mnie jakoś szybko... Ale patrząc na Twoje ostatnie wyniki to luzem mnie dogonisz Dawid - dlaczego chcesz naprawiać swój rower? Teraz już nie będziemy mieli naszego zespołu muzycznego...Zobaczysz jeszcze kiedyś Cię odwiedzimy w Kaliszu Tak to już bywa, że nawet najlepsze zespoły muzyczne się rozpadają . Nie wiem, Ci paparazzi za mną biegają, chcą chociaż solówki na mostku... Męczą mnie i właśnie to jest powodem mojego zawzięcia o! A Tom dobry chłop pomoże mi nad tym zapanować. Bo na początku był chaos ... Żeby tylko nie było, że mnie nie będzie, a Wy pojedziecie do Kalisza
A7x Napisano 7 Maja 2012 Autor Napisano 7 Maja 2012 Laski pod Kępnem ? Pomyślimy kiedyś nad takimi trasami, ja póki co muszę się przyzywczaić do dystansów, bo patrząc na mapkę to 47 km w jedną stronę Ale jeżeli myślimy już nad dystansem 50km, to najciekawszą alternatywą wydaje się Milicz. Myślcie nad tym Antoninem, wypad szykuje się na 13.05, start jak zwykle godzina 10:00 ZUS Wysocka 1b. Pozostaje kwestia zakupu prowiantu (kiełabaski), grilla, jakiegoś chleba, keczup/musztarda itp. Zastanówcie się jak to dzielimy- czy każdy sobie, czy wspólne zakupy i rozkład kosztów na każdą głowę. Ja jestem za opcją wspólnych zakupów, bo później może wyjść niezły bałagan z tego. Przy okazji proszę się chociaż wstępnie określić kto jest chętny na taki wypad.
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 ja jestem chętny Hmm ja mogę załatwić ketchup musztardę czy co tam chcecie.
Gaco Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Ja w to wchodzę. Mogę zabrać prowiant dla kilku osób trzeba się tylko określić co zabieramy i w jakiej ilości. Koszty oczywiście rozłożone między siebie. Ogarnąłbym sakwy, ale chyba nie dam rady tak szybko. W plecak za dużo nie zmieszczę...
A7x Napisano 7 Maja 2012 Autor Napisano 7 Maja 2012 Wszystko zależy od ilości chętnych. Sądzę, że po 3 kiełbaski na głowe, 1 keczup, 1 musztarda, chleby(ew bułki, kto, co woli), jakieś napoje/woda/piwo, no i sam grill. Na allegro takie wynalazki chodzą po 5-6 zł (grill w formie tacki z rusztem i węglem z podpałką). Jeżeli będzie Nas więcej, niż 3-4 osoby, to dobrze byłoby z 2 kupić, bo nie bawiłem się tym i nie wiem na ile wystarcza tego węgla. Wiąże się to z tym, że będzie trzeba jakieś małe plecaki zabrać, bo wszystkiego nie zapakujemy na moje plecy i bagażniczek Dawida (no chyba, że zostaniemy zmotywowani ). Co do napojów- bo to będzie najbardziej wagę potęgowało można pomyśleć o kupnie na miejscu, ale... Nie wiadomo, czy ten sklepik będzie otwarty- a na sucho siedzieć, to byłaby masakra. No i oczywiście podstawowym warunkiem jest pogoda Wg 16 dniowego wróżenia na niedzielę zapowiadają... 14 stopni i lekkie zachmurzenie- nie jest to optymistyczna wersja dla Nas. Ale póki co nie warto się tym przejmować, bo to może się jeszcze z 10x zmienić. Czy ktoś wie, gdzie te jednorazowe grille są do kupienia ?
PoleK Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 te "zintegrowane" grile wg mnie sa bez sensu, pomysl dobry ale wykonanie takie ze sie nie nadaja do ugrilowana chleba nawet
A7x Napisano 7 Maja 2012 Autor Napisano 7 Maja 2012 Używałeś ich ? Nikt nie będzie ze sobą zabierał grilla na plecy, a ja sądzę, że dadzą radę To taki sam węgiel, wystarczy dobrze rozpalić. A to, że są nieco gorsze, to wiadomo- nic nie zastąpi solidnego grilla z osłoną od wiatru i większą ilością węgla. Może będzie i alternatywa zrobienia ogniska, ale o to trzeba pewnie byłoby zapytać właściciela tamtego terenu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.