kocisko90 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 "Jasinski spotyka sie z Martą, wszystko sie wydało! " Cholera! myślałam, że się nie wyda. A tak na poważnie wybieram się na roczek do chrześnicy Bawcie się dobrze!!
A7x Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 Co za romanse tutaj wychodzą oj, oj Dziękuję Wam za mile spędzony czas Dystans wyszedł całkiem przyzwoity Jutro możemy zrobić mały wypad na Piaski+okolice. Obiecane zdjęcie :
Gaco Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Fociak niezły, dystans też - równe 101km dzięki za wycieczkę!
jasinski214 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Ja też dziękuje za wycieczke A ja będę chyba musiał zmienić maszynę , bo mój rowerek już tego chyba nie wytrzyma. Ps. Mogę wstawić na fejsa ? Co prawda las mnie pokonał jak wracaliśmy ale dałem rade Przy okazji chce ktoś może kupić dobre koła 24' i 26' ? http://allegro.pl/kola-rowerowe-araya-japan-26-26x1-50-kpl-shimano-i2315843027.html http://allegro.pl/kolo-rowerowe-24-przod-gratis-opona-zobacz-i2315843182.html Możemy ponegocjować ceny
Brydzia Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Dzięki chłopaki ! co do jutra to "rzućcie" godzinę i miejsce, podjadę ale innym sprzętem
Tom3 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Również dzięki.. prawie 60 km mi wyszło więc nawet znośnie A co do wyjazdów innych to propozycje dystansów to się coś wymyśli Odnośnie jutra to jeśli po 16 to ja mogę jechać
jasinski214 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Jak nic mi się do jutra nie rozleci to też mogę jechać. Tylko podajcie jaki dystans i jaka droga bo od lasu to sobie odpoczywam A tak pozatematem Koła Rowerowe 26' Komplet na Przód i tył Koła pasują do: -hamulców V-Brake, -wolnobiegu 5,6,7 rzędowego(tylne), -opony 1,50-2,50. Piasta przednia: -firmy Shimano, -model Exage HB-RM50. Piasta tylna: -firmy Shimano, -model Exage HB-RM50. Obręcz : -firmy Araya Japan, -Model 26x1,50 HE VP20 -dostępne rozmiary : 26, CENA ZA KOMPLET NA PRZÓD I TYŁ 40zł Koło Rowerowe 24' Przód Koła pasują do: -hamulców V-Brake, -wolnobiegu 5,6,7 rzędowego(tylne), -opony 1,50-2,50. GRATIS OPONA I DĘTKA 24'' CENA 10zł Chce ktoś ?
Gaco Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 tym razem wyłącze telefon Nie musisz nawet go brać, bo jadąc z tak liczną grupą ktoś na pewno dałby Ci zadzwonić w razie potrzeby - np ja A mówiąc wprost - zbiedziłaś . Nie myśl przypadkiem, że mówię to złośliwie, bo tak nie jest . Napisałem to czysto humorystycznie
pannamigotka Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 już więcej postaram się nie biedzić największą motywacją jest zazdrość waszego dotarcia do celu!
jasinski214 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Dobra to o której jutro i gdzie? No i jaka trasa bo w las i tym podobne rzeczy nie wjeżdzam ;D
A7x Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 Jutro robimy szosę dla Koleżanki Justyny Dystans nie jakiś morderczy, bo z założenia ma to być szybki wypad, tym bardziej, że pogoda nie jest pewna. Która godzina Wam odpowiada ? Ja raczej bardziej bym celował na 10:00 ? Ale to jeszcze jest do ustalenia. Tomek, a na tą 10 nie dasz rady ? Zbiórka jak zwykle ZUS. Uwaga: tempo może być nieco większe niż dzisiaj- w końcu idziemy na szosę Jutro tak, jak było mówione- robimy spontaniczny krótki wypad. Natomiast bardziej nastawmy się na czwartek- wtedy możemy pomyśleć o podobnym wypadzie, jak dzisiaj. Pozostawiam Wam do przemyślenia trasę, jaką chcecie pokonać, tak więc proszę, by każdy dał jakąś propozycję, to wtedy będzie z czego wybierać. Dystans podobny 50/60 km myślę, że będzie zadowalający PS. Co do fotki- ja nie mam nic przeciwko, ale żeby ją wrzucić na FB, to raczej musisz uzyskać zgodę ludzi, którzy się na niej znajdują
Tom3 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Tomek jest do 15 w pracy więc nie ma szans by mógł wcześniej najwyżej pojadę sam
A7x Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 Kurcze, ja wiem, że rano mogę, po tej 16, to różnie może wyjść. Może niech Justyna określi która godzina Jej bardziej pasuje. W każdym razie w czwartek Tomek na pewno będzie mógł na 10 wlecieć, bo to na szczęście wolny dzień od pracy
jasinski214 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Mi tam pasuje 10 tempo może być nieco większe niż dzisiaj- w końcu idziemy na szosę Trochę to znaczy? Las mnie zabił ale na szosie przed trzcielinami trochę przyszpieszyłem. Wniosek trzeba częściej jeździć i dalej niż te 2km w jedną stronę do szkoły codziennie Ma ktoś tylne zębatki na sprzedaż/oddania/zamiany za koło 24' czy coś? A ja proponuję wybrać się do Michałkowa na festyn dnia 27 maja. Daleko nie jest więc będzie ok.
Brydzia Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Panowie ja mam luzy jutro, więc może być i 10h i po 16 h -wiem tą odpowiedzią nie pomogłam(:
A7x Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 Wstępnie umówmy się na tą 10, bo ja później mam kilka spraw niestety do załatwienia @jasinski214 Ty przede wszystkim musisz rower doprowadzić do stanu użyteczności, bo dzisiaj mogło różnie być, jak sam widziałeś. Hamulce, to podstawa, nie może być tak, że nie masz przodu, lub tyłu. Wyobraź sobie, co by było, gdyby akurat ten jeden, którym dzisiaj hamowałeś (bo tyłu nie miałeś) by Cię zawiódł ? To Twoje bezpieczeństwo i musisz o nie zadbać, a jadąc w grupie również stwarzasz zagrożenie dla reszty. Linki+okładziny nie powinny być drogie, a zawsze lepiej się przygotować i naprawić to, co trzeba, niż później gdzieś na drzewie wylądować Pamiętajcie o czwartku- czekam na Wasze propozycje tras.
jasinski214 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Hamulce, to podstawa, nie może być tak, że nie masz przodu, lub tyłu. Z tego co wiem hamuje się głównie przednim, tylni służy do wspomagania. Dzisiaj się jeszcze wybrałem do nowych Skalmierzyc do kolegi i nic nie odpadło więc jest dobrze Jednak się z wami jutro wybiorę. A na przód kupuję tarczowe więc te z przodu pójdą na tył.
A7x Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 Tak, owszem. Ale różnie bywa, mi kiedyś niespodziewanie pękła linka (przetarła się)- czasami tak się zdarza i co, jeśli jest to jedyny hamulec, jaki się posiada ? Trzeba mieć wyobraźnię i wyprzedzać czasami pewne zdarzenia, niż później żałować, że się nie przewidziało. To tak samo jak z kaskiem- nie jest niezbędny, ale bywa, że ochroni głowę od bezpośredniego upadku na kamień, krawężnik, lub przy wypadku i często dzięki temu się przeżyje. Przemyśl to.
Brydzia Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 @Tom3 jeśli chodzi o szosę to o każdej porze dnia i nocy ALE tym razem wybiorę się raz,niech będzie 10 h od mieisąca walczę z zapaleniem Achillesa, już jestem na prostej,ale jak to fizjoterapeuta pouczał mam nie forsować nogi i nie przesadzać...
jasinski214 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Ale różnie bywa, mi kiedyś niespodziewanie pękła linka (przetarła się)- czasami tak się zdarza i co, jeśli jest to jedyny hamulec, jaki się posiada ? Trzeba mieć wyobraźnię i wyprzedzać czasami pewne zdarzenia, niż później żałować, że się nie przewidziało. No wtedy może być nie ciekawie , na razie zamówiłem tarczowe hamulce jak dojdą to zamontuję jednak do tego czasu muszę sobie radzić jakoś. Ja się jutro pojawiam na 100% ale tym razem wezmę więcej wody Co do trasy na czwartek to się jeszcze obmyśli .
Gaco Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Jutro robimy szosę dla Koleżanki Justyny Fajny pomysł, choć ja nie dotrę - mam robotę na działce. Zamierzam tam też ogarnąć rower, bo wygląda jak... A ja proponuję wybrać się do Michałkowa na festyn dnia 27 maja. Daleko nie jest więc będzie ok Toż to kilka minut ode mnie. Nie w moim stylu te kilometry, ale niczego nie wykluczam. Ty przede wszystkim musisz rower doprowadzić do stanu użyteczności, bo dzisiaj mogło różnie być, jak sam widziałeś.Hamulce, to podstawa, nie może być tak, że nie masz przodu, lub tyłu. Wyobraź sobie, co by było, gdyby akurat ten jeden, którym dzisiaj hamowałeś (bo tyłu nie miałeś) by Cię zawiódł ? To Twoje bezpieczeństwo i musisz o nie zadbać, a jadąc w grupie również stwarzasz zagrożenie dla reszty. Podpisuję się pod tymi słowami rękami i nogami! Kiedyś przy 40-45km/h poszła mi w szosie linka od przedniego hamulca... (W mieście). Tylny był BARDZO sprawny, zblokował koło itd, ale jak myślisz, że to wystarcza do zatrzymania się przed światłami na skrzyżowaniu to się możesz zdziwić... Nie polecam. Poza tym jak już kolega powiedział jedziemy grupą, nie jedziesz sam. Pomyśl co mogłoby się stać gdybyś w nas wjechał na ulicy pełnej samochodów. Zrób te hamulce, bo dwa są potrzebne - nie są tam dla ozdoby. Podnieś siodełko - jest do tego wiele poradników co i jak. Może warto wymienić pedały? Z tego co wiem hamuje się głównie przednim, tylni służy do wspomagania Z tego co wiem, hamuje się tak, żeby było bezpiecznie. Nie ma reguły. To tak samo jak z kaskiem- nie jest niezbędny, ale bywa, że ochroni głowę od bezpośredniego upadku na kamień, krawężnik, lub przy wypadku i często dzięki temu się przeżyje. Znów masz rację! Dlatego również zamierzam kupić. Osobiście na czwartek niczego nie planuję. Skoczcie na Gołuchów to zobaczymy się na miejscu (taki kawałek to mogę machnąć w moment). A od Was będzie pewnie te 50-60km
Brydzia Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 @ Michał ja się zgadzam z Tomkiem, stwarzasz niebezpieczeństwo, od razu Ci "mówię"nie będę Cię z trasy zbierać, zostawię i pojadę dalej...możesz rozwalić siebie i przy okazji kogoś jeszcze
Tom3 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 @ Gaco, do Gołuchowa mi zawsze 75 km wychodzi @ Brydzia, jak stanowczo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.