Gaco Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Aaaale kolarzy się szykuje. Super! Radzę zabrać dużo picia na taką pogodę. Panie Robercie ja nie mam zupełnie nic przeciwko
jasinski214 Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Gaco a co prócz picia i narzędzi jeszcze zabrać? Mam nadzieje że nie będziecie mi mieli za złe jak przezemnie będzie kilka przerw Na 90% jutro będę , te 10% to to że może się umówię z koleżanką
Mathiu Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Oprócz picia i narzędzi powinieneś zabrać kiełbasę oraz batona dla każdego Jak jesteś wrażliwy na słońce to czapkę, coś do jedzenia, kilka zł na kolejne picie (lub inne drobiazgi) dużo uśmiechu, trochę kawałów i chyba tyle. Opcja full wypas: konewka do polewania się wodą oraz parasol na wypadek deszczu
jasinski214 Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Opcja full wypas: konewka do polewania się wodą oraz parasol na wypadek deszczu
Gaco Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Gaco a co prócz picia i narzędzi jeszcze zabrać? Ja tutaj nie jestem szefem . Niech inni się wypowiedzą, ale jak już Mathiu wcześniej napisał - uśmiech. To na pewno się przyda i umili naszą wycieczkę. Wszystko inne też się przyda. Tych batonów to już nie musisz... Weź te rzeczy, które mógłbyś wykorzystać na trasie. Jak czujesz, że coś w rowerze może Ci się wysypać to weź chociaż część potrzebnych rzeczy. Ja z Kalisza też coś będę taszczyć ze sobą "na wszelki wypadek". Mam nadzieję, że nie dla siebie . Oby w ogóle się nie przydało. Okulary zabierz. Nie wiem czy jutro coś się kupi (raczej NIE), więc zabierz coś na ząb, bo nie wiem ile możemy tam być. Ja na pewno coś zabieram, bo ode mnie to już wychodzą ładne kilometry...
jasinski214 Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Dobra A tak z innej beczki Jest tu jakaś miła osoba która odsprzedała by mi hamulce tarczowe tzn adapter , ten mechanizm i tarcze ? Oczywiście na przednie koło tylko. Chodzi o mechaniczne
A7x Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Napisano 30 Kwietnia 2012 Dopiero wróciłem z Wrocławia, więc nadrabiam Jutro przypominam- godzina 10:00, na spóźnialskich chwilę poczekamy, ale w granicach rozsądku. Warto zabrać minimum 2l wody ze sobą i coś do jedzenia- trzeba brać poprawki na to, że sklepy mogą być zamknięte. Podstawowe narzędzia, ja biorę ze sobą klucze imbusowe, scyzoryk i śrubokręt krzyżak. Warto zabrać ze sobą również dętkę- tak na wszelki wypadek. Pompką dysponuję, ale jest to pompka mała i potrafi ostro dać w kość przy pompowaniu. Jutro ma padać podobno- może być taka sytuacja, że rano będzie ładnie a po godzinie 12 zacznie lać- czyli bierzemy coś przeciwdeszczowego Gaco już wspomniał- okularki warto zabrać i jeśli ktoś dysponuje, to polecam kask I tutaj jeszcze uwaga: jeżeli rano będzie pochmurno, będzie wiatr i deszcz- odpuszczamy. Nie wiem, co jeszcze można brać pod uwagę... Warto zabrać jakiś skromny fundusz, bo być może sklep w Antoninie będzie otwarty. Tempo będzie takie, że każdy da radę, na "mecie" myślę, że zrobimy sobie jakiś dłuższy przystanek i tam zjemy Nasze zapasy, napijemy się, odpoczniemy, może pozwiedzamy nieco i wrócimy
Gaco Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Towarzystwo chyba odpoczywa przed jutrem, bo nawet paluchami na klawiaturze nie chce im się ruszać . Ja zabieram dużo gratów "na zaś" między innymi dla Was, trochę będzie to ważyć, ale nie aż znowu tyle: -2 różne dętki 26'' -mała pompka (nie sprawdzona, ale coś tam dmucha) -wkrętaki -olej do łańcucha -szczypce -super glue -klucz regulowany -mała szmatka -chusteczki higieniczne -strzykawka ze smarem? -łatka i klej (zestaw do łatania na szybko) -dobry humor Uzbierało się... Będę jutro prawdopodobnie nieco przed 10:00 na miejscu (ZUS - główne wejście - tam gdzie ostatnio) Czy ktoś z Kalisza się wybiera? Jeśli tak to można by zajechać do punktu zbiórki razem - z Kalisza. Jeśli nie, to równie chętnie pojadę sam . Dobra już przestaję tyle gadać, bo chyba macie mnie dosyć Do zobaczenia na wyznaczonym miejscu spotkania PS: Co do pogody - do południa ma być 20'C, po południu nawet do 28... Wiatr od 6km/h do południa do 11km/h po południu (według mojej pogody). Padać do 18:00 nie powinno.
A7x Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Napisano 30 Kwietnia 2012 Ja dzisiaj regulowałem na szybko przerzutkę- wydaje mi się, że zniknęło dziwne przeskakiwanie, ale nadal jest słyszalny łańcuch. Ale spojrzałem na niego dzisiaj i wydaje mi się, że jest suchy- to główny winowajca. Będzie jazda, jak mi się jutro rower rozkraczy
jasinski214 Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Dobra już przestaję tyle gadać, bo chyba macie mnie dosyć Gdzie tam . Ilu nas jedzie ? Jakie tempem jedziemy? Ktoś posiada umiejętność zapinania łańcucha skuwaczem? Ktoś ma na sprzedaż koło z piastą która ma otwory na tarcze? Mogę za nie dać 2 inne koła shimano
Gaco Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Nie gadaj . Ja nad swoim łańcuchem trochę teraz posiedziałem... Ale jakoś tak... Nie przekonuje mnie ten smar... Suchy się robi łańcuch i po +/- 80 kilometrach zaczyna wydawać wszystkie mozliwe dźwięki. Najwyżej jutro na miejscu w Antoninie nasmaruję drugi raz. Jak przejadę przez las, to już bankowo całą drogę z Ostrowa do Kalisza będzie grzechotać i trzeszczeć, tak jak ostatnio.. Coś wymyślę Ilu nas jedzie? Hmm, no nie wiem... Wpisujcie się: 1-A7x 2-jasinski214 3-Gaco 4-Mathiu + ? 5-Brydzia 6-pannamigotka 7-PoleK 8-bartek_1990 9-abcdx 10-Tom3 itd... Ale niech się każdy zaklepie jeszcze, bo wpisałem z pamięci na szybko
A7x Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Napisano 30 Kwietnia 2012 Ile pytań, spokojnie Ze skuwaczem sobie jakoś poradzimy, tempo określiłem wyżej a ilu pojedzie- wielka niewiadoma. Ja jestem pewny, chyba, że zdarzy się jakiś kataklizm. Jeszcze jedna kwestia o której wcześniej nie wspomniałem- osoby niepełnoletnie powinny mieć na wszelki wypadek jakąś zgodę od rodziców- notka, że rodzice wiedzą gdzie znajduje się Ich Pociecha, wyrażają zgodę na wyjazd i ponoszą pełną odpowiedzialność. Nigdy nic nie wiadomo, nie jesteśmy wycieczką jakąś zorganizowaną, więc każdy bierze za siebie odpowiedzialność.
PoleK Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 u mnie wlasnie sie pojawila opcja ze sie spotykamy w kaliszu na moscie o 10, wiec nie wiem czy dotre do ostrowa, bo wyszloby mi jakies 50 + 50 a to ponad moje sily troche:)
Gaco Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Jak w Kaliszu o 10:00, jak o tej godzinie jest zbiórka w Osw?
jasinski214 Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 notka, że rodzice wiedzą gdzie znajduje się Ich Pociecha, wyrażają zgodę na wyjazd i ponoszą pełną odpowiedzialność. Ty mi każesz rodziców męczyć ty satanisto ! Dobra ja jadę ale nie wiem czy dojadę do antonina... Myślicie że przed 16 zdążymy wrócić do ostrowa ?
Gaco Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Spokooojnie A7x ma rację, lepiej mieć to na piśmie (zgodę od prawnych opiekunów). Gdybym był organizatorem też bym tego wymagał, ale to nie jest zorganizowana grupa. To jest wycieczka tzw: spontan, gdzie wszystko się może zdarzyć. Ja nie wiem o której będziemy wracać, może koledzy Ci powiedzą . Jeśli o mnie chodzi, to wydaje mi się, że spokojnie wrócisz na tą 16:00 do domu. Jeszcze jedno ALE: Jeśli kogoś mocno bierze słońce - tak jak mnie, to niech się wysmaruje od razu rano, albo niech zabierze ze sobą krem. Tyle godzin na słońcu to jednak człowiek się trochę opali...
Brydzia Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 "Ilu nas jedzie? Hmm, no nie wiem... Ale niech się każdy zaklepie jeszcze, bo wpisałem z pamięci na szybko" ja będę
A7x Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Napisano 30 Kwietnia 2012 Brydzia widząc Twój rower (tego Gianta)- to będzie masakra Alarmowo macie tutaj mój nr: 781818187 Czasowe ramy wyglądają tak: Godzina 10:00 start 1,5h drogi do Antonina (z zapasem), w Antoninie 1h-1,5h i powrót, co daje 4,5h (czyli godzina 15 około). A teraz bardziej szałowo: Start godzina 10:30 Dojazd w jedną stronę od 1,5h-2h x2 w Antoninie 1-1,5h Co daje godzinę 15-16. Myślę, że te 2 opcje trzeba wypośrodkować i wyjdzie realna godzinka
Mathiu Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Jeszcze jedno ALE: Jeśli kogoś mocno bierze słońce - tak jak mnie, to niech się wysmaruje od razu rano, albo niech zabierze ze sobą krem. Tyle godzin na słońcu to jednak człowiek się trochę opali... Ja chyba jednak poczekam, aż mnie ktoś wysmaruje Już jest tyle wątków, że trudno się połapać, dlatego może bez potwierdzania? Jak już to lepiej komuś na PW wysłać i on zrobi listę Brydzia nam jutro na skuterze wyskoczy Do jutra
A7x Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Napisano 30 Kwietnia 2012 Nie bawmy się w listy Możemy nawet w 2-3 osoby jechać i będzie ok PS. ja wiedziałem, że jak zdjęcia wrzucę, to będzie maaasa chętnych Mogłem się założyć o skrzynkę browarów- eh
Gaco Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Dobra to nie piszcie kto z kim, czemu i po co, tylko przybywajcie i tyle . Widzimy się jutro w punkcie zbiórki. Nie wiem jak Wy, ale ja idę do wyra nabierać sił
jasinski214 Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 e panowie bardzo przepraszam ale ja jutro nie będę się mógł zjawić bo koleżanka przychodzi Może innym razem
A7x Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Napisano 30 Kwietnia 2012 A jednak Ok- Marty też niestety nie będzie, tak więc szkoda No ale może następnym razem Do jutra, ja powoli uciekam
PoleK Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Jasinski spotyka sie z Martą, wszystko sie wydało!
Gaco Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Kurde, wszystko już zrobiłem, ogarnąłem, spakowałem... Zostało mi jeszcze tylko iść po rower. Tom3 - jak wstaniesz i będzie Ci się chciało to rusz się na Piaski ok 9:00-9:30. Później dołączymy pod ZUS. Pogoda jest niezła, więc domyślam się, że wszyscy jadą Do zobaczenia wiadomo gdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.