Gaco Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Kiedy ja mówię poważnie, działają mi tylko 2 zębatki z tyłu bo na innych przerywa łańcuch. Może mam w piwnicy jakieś zębaty mogę poszukać, chcesz? Mam jakiś cały rower na wydanie. Też za grosze. Chyba na slickach. Jeździć jeździ, wymaga trochę uwagi, ale odrobina chęci i powinien hulać jak wiatr . Jest pomarańczowy . Miałem pełno felg z zębatkami to ojciec wyrzucił . Mam się rozejrzeć? UWAGA - PRZYPOMNIENIE - CHĘTNI NA OLEJ ROHLOFF DO ŁAŃCUCHA PROSZENI SĄ O ZABRANIE POJEMNICZKÓW 200ml! WEŹCIE TEŻ DOLARY!
Mathiu Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Coś mi się wydaje, ze skoro Ci przeskakuje to skrócenie łańcucha nic nie da...
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Coś mi się wydaje, ze skoro Ci przeskakuje to skrócenie łańcucha nic nie da... Przeskakuje przy mocniejszmy dępnięciu np.przy szybkim ruszaniu ze skrzyżowań czy próbie podjechania pod górkę na stojąco. A łańcuch na najmniejszych zębatkach z przodu i z tyłu jest dość luźny. Największym problemem będzie dojechanie...
Gaco Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Coś mi się wydaje, ze skoro Ci przeskakuje to skrócenie łańcucha nic nie da... Jestem podobnego zdania Mathiu. Michał - a kilometrów ile tam masz nabitych na tym rowerze? Zęby (nie Twoje ) w dobrym stanie? Łańcuch czysty? Pytam, ponieważ w moim starym rowerze zasyfiony łańcuch powodował przeskakiwanie.
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 a kilometrów ile tam masz nabitych na tym rowerze? Niewiele ,jednak kupiłem go od kolegi za 100zł który jeździł nim do szkoły ok 2km w jedną stronę. We wakacje cały napęd był wymieniany z tego co mówił. Z tyłu siedzi shimano TZ. Zęby (nie Twoje ) Nie znam się aż tak, niewiem jak powinny wyglądać. Łańcuch czysty prawdopodbnie tak ale go przeczysczę.
Gaco Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Weź jakiś pędzelek/szczoteczkę i wyczyść wszystkie zębatki z tyłu i z przodu, a łańcuch umyj. Tzn wyczyść, wystaw na kilka godzin na słońce i nasmaruj. Robiłem tak dzisiaj ze swoim (benzyną Pb95) i fakt faktem na cały rower z 2 godziny poświęciłem, ale teraz jest jak nowy. Te małe zębatki plastikowe/metalowe co naciągają łańcuch też przesmaruj. Pokręć trochę korbą i zostaw na nockę. Rano się przejedź i zobacz czy nadal przeskakuje. Możliwe, że to przez brud. Jeśli masz amora z przodu to też daj mu trochę oleju. Powinno się lepiej jeździć. A jeśli nie, to chociaż sumienie będzie spokojne PS: Do mycia łańcucha wystarcza nawet ta maszynka do czyszczenia łańcuchów, nie wiem jak innymi środkami, ale benzyną puszcza cały syf. Samo odparuje. Minus jest taki, że śmierdzi! Podczas takiego grzebania przy bajku można się trochę nauczyć, później wiele rzeczy można robić samemu za darmochę.
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Jeśli masz amora z przodu to też daj mu trochę oleju To jakiś zoom więc nawet tego nie ruszam
Gaco Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Kiedy robimy jakiegoś rowerowego, integracyjnego grilla z piwkiem i noclegiem? Może cuś zorganizujemy? Byłby w ogóle ktoś za?
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 z piwkiem Przykro mi ale nie pijam ;d i noclegiem? będzie cieżko nakłonić rodziców.
pannamigotka Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam, nowość z domu TOM3: "Tomek, idziemy na rower?" odpowiedź Tomasza: 'hmm ... nie ;>" ;o to się nie zdarza! do zobaczenia 1
PoleK Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Widze wczucie w rowerowanie:P badalas juz poziom Cyklozy? ja ostatnio sprawdzilem ponownie i mam juz ~370pkt. a zaczynalem od 190 chyba:)
Mathiu Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Dokładnie ta choroba się pogłębia bardzo szybko i dochodzimy aż do śmierci głodowej, bo nasze wszystkie fundusze idą w ulepszanie roweru. Dziś sprawdzałem dziewczyny jakie mają możliwości. Powinny dać radę we wtorek. Złapaliśmy gumę wieć i trochę spacerku było.
PoleK Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 łapiesz gume z 2 na raz... na ich miejscu bym sie nie zadawał z Toba...
A7x Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Napisano 29 Kwietnia 2012 Ale tutaj postów, faktycznie grupa rośnie, jeszcze trochę i przestanę się orientować Zbiórka, tak, jak już wspominałem ZUS wyskocka 1b godzina 10:00 Gaco- można coś takiego zorganizować, ale to z czasem i na spokojnie. Do tego potrzeba dobrego miejsca przede wszystkim. Na razie skupmy się na tym wyjeździe 1.05, potem będziemy się zastanawiali. Olej: http://allegro.pl/oryginalny-olej-rohloff-1l-do-lancucha-2011-cr-i2277714373.html Na 5 osób wychodzi 200 ml/głowa. Koszt oleju, to 206 zł/1L, co daje na głowę 41,20zł za te 200ml. Do tego pojemniczki jakieś trzeba zorganizować. Jeżeli będą 4 pewne osoby, myślę, że w maju zamówimy.
pannamigotka Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 z moim poziomem cyklozy mogę Wam prowadzić terapię
A7x Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Napisano 29 Kwietnia 2012 z moim poziomem cyklozy mogę Wam prowadzić terapię Siostra Tomka, tak ? Witamy na forum
bartek_1990 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Aż sobie zrobiłem test jeszcze raz 588 Jak poczekacie do 10:15 to się postaram pojawić, bo o 10:00 pewnie Interkol będzie miał zbiórkę na rynku to się pojadę pokazać >Mathiu, spokojnie pojadę powoli. Przejechałem 2 maratony w ten weekend, a jutro do Żerkowa na otwarcie trasy XC jadę, więc nawet nie będę miał siły kręcić
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 spokojnie pojadę powoli. Ja pojadę naprawdę powoli jak mi zacznie siły w nogach brakować po 2km więc będziecie mieli przerąbane i albo mnie polubicie albo znienawidzicie
Mathiu Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 No przecież masz jeszcze zabrać ten kamienny grill Ze Ci się chce prawie codziennie gdzieś startować... Co do wyniku to kozak 588. Ja tu trochę ponad 400 miałem. Może też masz jakieś koleżanki chętne do jazdy?
jasinski214 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Może też masz jakieś koleżanki chętne do jazdy? Najlepiej singielki :woot: Ja na 90% jadę
Gaco Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Wesoło tu macie Ten ''kamienny grill'' i ''najlepiej singielki''... Haha, ja mam dzisiaj masę roboty. Jeśli mam być jutro o 10:00 pod ZUSem to muszę o 8:00 po rower lecieć . Mam nadzieję, że każdy dotrze, to przynajmniej się zapoznamy w większym gronie osob. Wezmę jakąś dętkę albo dwie 26'', bo leżą u mnie w piwnicy. Jak ktoś złapie kapcia to dostanie. Łatkę też chyba mam przy sobie zawsze. Lepiej, żeby nic nie padło Jak coś to wezmę jeszcze ten regulowany klucz do nakrętek (np do zmiany wysokości siodełka, albo odkręcania kół) i komplet wkrętaków. Może jeszcze jakieś szczypce. Zawsze lepiej mieć za dużo, niż za mało. Życie nauczyło
jasinski214 Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 A teraz piosenka na roźluźnienie http://www.youtube.com/watch?v=MGXwGiBxiz0&ob=av3e Zdecydowanie moje klimaty muzyczne http://www.youtube.com/watch?v=g126wWSsCPc&ob=av2e
abcdx Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam, czy 40-sto latek na Jubilacie może się z Wami zabrac 1.05.? czy to nie ta liga.Pozdrawiam.
jasinski214 Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Ja tam problemu nie widzę im więcej tym lepiej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.