TrzecieKolo Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Sektor to następca Pike, zgadza się. Revelation to inne przeznaczenie raczej, lekki amor do jakiegoś XC. Chociaż od skoków nie powinno nic mu się stać też. Sektor RL może być bez U-Turna. Gdzieś tu był za około 1100 złotych - http://www.chainreactioncycles.com/SearchResults.aspx?Search=sektor - z miesiąc temu, nie wiem czy nadal go sprzedają. Generalnie Rock Shox ma jakąś taktykę wypuszczania tych samych amorów w dziesiątkach opcji, i czasem ciężko się połapać. Sektor RL na pewno ma minimum 3 rodzaje: - U-Turn (czyly regulacja skoku 110-150mm) - Coil (sprężyna bez zmiany skoku) (i to pewnie ma Twój sprzedawca) - Solo-Air (powietrzny) I pewnie parę innych jak znam życie. W Polsce drogie są Sektory strasznie, chyba że trafisz na dobrą wyprzedaż/wybłagasz znizkę na ebayu można też szukać, Niemcy dużo taniej mają. Pozdro
Gość Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 TrzecieKolo, po raz enty napisze.... Wez popatrz laskawie na czym jezdza w Mega Avalanche i zadaj sobie pytanie czy to XC. Wez do reki jego i Sektora i znajdz roznice przemawiajace na korzysc ktoregokolwiek, porownujac szeroko pojeta "pancernosc" Popatrz na wagi obydwu wersji i odpowiedz jednoznacznie, czy jeden czy drugi jest do XC.... NIe chodzi mi o podkreslanie zalet, bo ani hiper sztywny, ani super pancerny nie jest, ale na pewno do XC, typu maraton czy zawody to bym nie napisal... Tzn, w testach sztywnosc wyszla baaardzo dobrze. ale nie o to.. Reba na sztywna oske, tez fajnie chodzi i sztywna jest... I zeby bylo jasne, caly czas pisze o osi 20mm, bo na 9mm i ze skokiem 130 ,jak mialy pierwsze RVLy, to jakbym na ciut inna Rebe patrzyl.
TrzecieKolo Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 @shotgun Ja nie mam zamiaru uczestniczyć w takiej debacie, bo mi to bez większej różnicy do czego nadaje się Revelka. Tak jak pisałem, pewnie się nie rozpadnie od skoków. Ale wydaje mi się, tak czysto teoretycznie z fizyki, że jak coś jest cięższe to ma szansę być wytrzymalsze, patrz np rama xc vs rama dh. Jasne, jest masa innych zmiennych, jak materiały itp, ale RS ma w zwyczaju używać tych samych części do wielu różnych amorów... W Mega Avalanche akurat nie ma jakiś ogromnych skoków, więc to słaby agrument, i myślę że można ukończyć ten event na w miarę przeciętnym rowerze. Poza tym, wiesz, jak coś inni robią, to nie znaczy że na pewno tak jest super. W Polsce mamy multum Kross Sign jeżdzących w DH, często nawet z dwupółką. Czy to oznacza, że to świetny wybór do DH? Chyba jednak nie. A następna sprawa, że tak naprawdę ciężko jest zdefiniować granicę między xc, enduro, am itd itp Coś co ja nazywam xc, może dla Ciebie już być enduro i vice versa Wracając do tematu, ja wybrałem Sektora, bo chciałem sprężynę, bo ma 150mm, bo ma łatwą regulację skoku bez rozkręcania, bo miałem okazję go kupić dużo taniej, bo jest prosty w budowie, i wiem, że na pewno można z nim skakać nie bojąc się, że się nie wytrzyma. To następca kultowego Pike, który był pancerny, i Sektor mam wrażenie, że też taki jest. Ale tak naprawdę będę to w stanie ocenić za rok, jak już dużo z nim pojeżdzę Tyle ode mnie w temacie, pozdrawiam!
Gość Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Wiem doskonale, ze taka "debata" nie ma sensu i przekrzykiwanie , kto ma wiekszego... Jak jezdze to sam doskonale wiem i tyle w temacie, bo znow wyjdzie, ze za duzo napisalem. 2 lata jazdy z duzymi czy bardzo duzymi szybkosciami po "beskidzkiej rabance", czy zaliczanie najbardziej technicznych zjazdow, dla mnie to cos znaczy. Chodzi mi tylko o to, ze jesli ktos czegos nie uzywal, to nie widze sensu , aby cos klasyfikowal. Ja nie uzywalem Sektora, wiec nie zabieram glosu, nie pisze, ze jest gorszy czy lepszy,ale skoro twierdzisz, ze nadaje sie do tego czego chcesz, to tym bardziej nadaje sie RVL. Wchodzac na strone RSa, i klikajac Sektor, masz obrazek i motto "przyswiecajace", tak podchodzi pod trial. Wchodzac na RVL, to juz takie enduro, choc nadal twierdze, ze te amory, sa identyczne wytrzymalosciowo..... Argument, ze jest cos ciezsze to wytrzymalsze, jest dla mnie bezsensowny. RVL na sztywnej osce wazy okolo 2100 gram, zaokraglam kilkanascie gram w gore, a stary Pilot z goleniami 28mm wazyl blisko 80gr wiecej ,znaczy lepszy i wytrzymalszy /wersja powietrze vc sprezyna/ ? Popatrz na strone RSa i zobacz, jaka jest roznica wag pomiedzy Sektorem RL /1837g/ a RVL RLT /1806g/, rozumiem, ze jest zasadnicza?? Bo dla mnie kolego to ta sama korona, nie wnikam ze jeden jest na 1,5", ale sama korone, te same golenie gorne i dolne, a roznica jest w bebechach.... Moim zdaniem sa rownoznaczne i tak samo dobre, bez podzailu jak sugeruje producent... Tu bym zakonczyl i zaproponowal milo - do zobaczenia na szlaku.....
Schwefel Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 spytałem czy sektor rl coil posiada u-turn sprzedawca na to ze nie nie posiada moze nie wiedza co nawet sprzedaja Tu nie trzeba wiedzy, wystarczy popatrzeć na goleń. Jak jest podziałka to jest U-turn.
zdrower Napisano 4 Lutego 2012 Napisano 4 Lutego 2012 czy sektor nie ma przypadkiem stalowej starówki ? dlatego jest cięższy ? poza tym to ta sama budowa, a pike ma wiotkie, archaiczne golenie dolne bez power bulge czy jak to tam się zwie. Trzeciekoło nie masz racji z tą wagą że jak coś jest cięższe to bardziej wytrzymałe, w zależności od budowy bywa wręcz odwrotnie, powołujesz się na wagę roweru do dh vs xc ? współczesny, nowoczesny rower dh - zawodniczy waży 14 kg tyle co przyzwoity rower do AM/Enduro.
marcin12 Napisano 4 Lutego 2012 Autor Napisano 4 Lutego 2012 czy sektor nie ma przypadkiem stalowej starówki ? dlatego jest cięższy ? poza tym to ta sama budowa, a pike ma wiotkie, archaiczne golenie dolne bez power bulge czy jak to tam się zwie. Trzeciekoło nie masz racji z tą wagą że jak coś jest cięższe to bardziej wytrzymałe, w zależności od budowy bywa wręcz odwrotnie, powołujesz się na wagę roweru do dh vs xc ? współczesny, nowoczesny rower dh - zawodniczy waży 14 kg tyle co przyzwoity rower do AM/Enduro. tak siedzę mysle przegladam i wpadłem na pomysł co powiecie o tym sprzecie amor jest z 2010 r wyglada na to ze jest w dobrym stanie allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=rock+shox+lyrik+
zdrower Napisano 4 Lutego 2012 Napisano 4 Lutego 2012 Który konkretnie bo się kilka wyświetliło pod tym linkiem
marcin12 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Napisano 5 Lutego 2012 Który konkretnie bo się kilka wyświetliło pod tym linkiem jest tam za 1550 rock shox lyrik 2 step air gosciu go kupil we włoszech w 2010 bo pisalem do niego nie wiem czy sie oplaca
Gość Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 jest tam za 1550 rock shox lyrik 2 step air gosciu go kupil we włoszech w 2010 bo pisalem do niego nie wiem czy sie oplaca Z 2stepem byly roczniki wadliwe.
uuki Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 mam dalej watlpiwosci dalej bo to sprezyna czy nie bedzie nurkował z bytni ale skoro z tego co mozna wyczytac w necie to ja waze 76 kg to powinno byc ok No i bardzo słusznie, że masz wątpliwości!!! Standardowa sprężyna w RS Pike to wersja czerwona, czyli MEDIUM!!! 63 kg żółta 63-72 kg czerwona (montowana fabrycznie) 72-82 kg niebieska >82 kg czarna Z własnego doświadczenia wiem, że czerwona to zdecydowanie za mało na wagę 75-78kg!!! Zmieniłem ją w dwa tygodnie po zakupie, bo na tym po prostu nie dało się dynamicznie jeździć. Doradzono mi w serwisie, żebym spróbował z czarną, bo i tak jest dość miękka, i to był strzał w dziesiątkę. Czarna dla mojej wagi (78kg) wybiera idealnie, a zachowuje doskonałą dynamikę w zakrętach i przede wszystkim podczas skoków/lądowań. Nie polecam standardu jeśli tyle ważysz, zamula nieprawdopodobnie, i niestety ma tendencję do dobijania na konkretnych wybojach. Wiąże się to z kosztem - w Harfie sprężyna 220, do tego wymiana - 50. Acha, jeszcze jedna rzecz - jeździłem na powietrznych amorach enduro. Generalnie, ich przewagą była głównie niska masa. Natomiast kultura pracy, dynamika i wybieranie moim zdaniem jest zdecydowanie po stronie Pike-a ze stalą, z tym że dopiero po dobraniu odpowiedniej sprężyny.
Lomeltor Napisano 15 Lutego 2012 Napisano 15 Lutego 2012 Na rowerowy.com są sprężyny do Pike'a po 160zł ale nie wiem na ile ta cena jest aktualna, no i oczywiście trzeba doliczyć koszt przesyłki.
stpman Napisano 15 Lutego 2012 Napisano 15 Lutego 2012 Zostały tylko niebieskie, koszt dostawy to 12zł.
Gość Napisano 15 Lutego 2012 Napisano 15 Lutego 2012 Kwestia ile wlasciciel wazy i czy sprezyna to zwykla czy u-turn. Reszte mozna sobie tu na forum znalez, gdzie twardosc sprezyn byla namietnie opisywana i raczej diametralnie rozna od postu powyzej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.