marcin12 Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Witam kolegów, koleżanki, bikerów.Otóz znalzłaem się tu na forum bo przyszedł czas na zmiane amortyzatora przedniego.Jesli moglibyście to proszę o mała pomoc własnie w takim wyborze.Wczesniejszy amortyzator jaki miałem to tora 302 air 130mm i powiem tylko tyle ze amorek coś tam działał ale szału nie było wiadomo był to amor w rowerze w którym go kupiłem.Obecnie jeżdze na Felt Virtue Team.Amor ktorego mam zamiar kupic miałby byc raczej all almountain,dh.Zaintereswoałem sie 4 amorami oto one.Rock shox sektor rl 150mm 2011, drugi to bomber 55rv 2010 160mm,trzeci rock shox pike 454-u-turn.a ostatni to rock shox revelation rl dual air 2011 150mm.I mam jeszcze jedną małą wątpliwość co do amorów ze spręzyna ja waze okolo 76kg czy te amory nie bedą za miekkie i czy nie bedą nurkowac całe wiadomo ze jeszcze musze doliczyc plecak z sprzetem czyli jakies 2-3kg..Z góry dziekuje za pomoc i czekam z niecierpliwoscia jak sie rozwinie tamat.Pozdrawiam
tobike Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 do all mountain najleprzy będzie rock shox revelation rl dual air 2011 dostosujesz go pod swoją wagę i preferencje, mam rębę więc praktycznie różnią się skokiem
Gość Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Co do sprezyny to Twoja waga podchodzi pod standartowa sprezyne. problem jest jednak z u-turnem, czyli skok nie bedzie chodzil liniowo na calej dlugosci. Ja bralbym Sectora, jako najprostszy w budowie i stwarzajacy najmniej problemow z dopasowaniem cisnienia pod siebie. Piszac , ze Reba to to samo co Revel, to napisalbym o analogicznej zasadzie dzialania i budowie. Te same to nie sa,bo w zaleznosci od rocznika roznia sie poszczegolnymi elementami budowy. Jezdze na Revel air u-turn 150 /teraz 160/ i dziala, tylko trzeba sie pobawic z cisnieniami.
stpman Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Ja bym wybrał Pike 454 Air U-Turn, ponieważ ma sprężynę powietrzną więc Twoja waga nie zrobi na nim wrażenia, po prostu dopompujesz więcej powietrza i lepiej dostosujesz amorka do swoich preferencji. Sektor jest bez asysty powietrznej, więc jak Ci nie siądzie twardość sprężyny to jedynym wyjściem będzie jej wymiana. Revelation moim zdaniem jest do nieco lżejszych zastosowań niż Pike, ponadto na rzecz Pike przemawia U-Turn (Jak się jeździ na Pike dam Ci znać za kilka tygodni jak się zrobi lepsza pogoda do jazdy;) Bombera bym sobie odpuścił (i mówi to człowiek który do niedawna ubóstwiał Bomberki;) Podsumowując brałbym Pike, ale tutaj by też trzeba popatrzeć na aspekty ekonomiczne itp.
Gość Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Tzn na podstawie czego twierdzisz, ze RVL jest do lzejszych zastosowan? Bo na nim ludzie skacza a na RVLu nie? Ja waze w sumie okolo 110kg i nie jezdze jak dziadek, zero problemow widze... Co do u-turna tez moge po raz enty napisac jakie sa problemy, air u-turna teraz posiadam i bralbym, bez niego. Prostsza budowa, mniej awaryjny, a i tak malo nim krece.
stpman Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 To, że ludzie skaczą na Pike to już zupełnie inna bajka. Moim zdaniem Pike czy też Sektor, to modele do ciut ostrzejszej jazdy niż Revelation, chociażby patrząc po masie, czy moich odczuciach. Bo oba te widelce są do szeroko pojętego Enduro/All Mountain, a tu granice są mocno rozmyte. A wg Ciebie jak jest między nimi różnica w zastosowaniach? Co do U-Turna to kolega ma i nic mu się z tym nie dzieje.Czy jest to przydatne czy nie każdy musi sobie sam odpowiedzieć na to pytanie, bo sam najlepiej wie jak jeździ. Aczkolwiek wiadomym jest, że każda kolejna regulacja to jedna rzecz więcej która może się zepsuć i która waży. Tak czy siak albo Pike albo Revelation, ze względu na powietrze.
TrzecieKolo Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Wagę masz idealną do standardowej sprężyny. Ja stałem przed podobnym wyborem, tyle że dochodzą mi drobne skoki, chciałem coś bardzo wytrzymałego, i na oś 20mm. Wybór padł na Sektora 150mm z u-turn. To jest następca wycofanego już z produkcji Pike'a. Regulacja skoku bardzo przydatna, bo na zjazdy 150mm jest już całkiem fajne, a do jeżdzenia po płaskim to jedna za dużo przy mojej ramie. Na razie zaliczyłem 2 jazdy, więc dużo nie mogę powiedzieć, już pierwsze skoki były, takie bardzo drobniutkie, przy mojej wadze 78kg+plecak+kask+ochraniacze+zimowe ciuchy (2 warstwy) doszedł na razie do 3/4 skoku przy ustawieniu około 140mm. Minusem na pewno jest waga, ale wiadomo, jak chcesz ostro katować, to lepiej wagą się nie sugerować rowerki do dh potrafią duuuuuużo ważyć, to nie xc. Jak by co to na moim blogu na pewno będę co jakiś czas pisał o tym sektorze, bo sam jestem ciekaw jak będzie się sprawował i mu się bacznie przyglądam http://forfunbike.blogspot.com/2012/01/upgrade-roweru-rs-sektor-rl-u-turn.html http://forfunbike.blogspot.com/2012/01/zakadanie-nowych-czesci-i-pierwsza.html
stpman Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Ja jeszcze tylko dodam od siebie, że będziesz zadowolony z każdego z tych amorków, a o tym który wybierzesz zadecydują pewnie niuanse. Jest jeszcze kwestia tego, że sprężyna powietrzna ma inna charakterystykę pracy niż stalowa, niektórym nie odpowiada pracy powietrznej, zwróć sobie na to uwagę Byłbym zapomniał, odpuść sobie standardowe haki na 9mm, wyłącznie sztywna oś 20, ew 15.
Gość Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Ja po prostu nie rozgraniczam, ze Pike czy RVL jest wyzej. EnduroTrophy wygral koles na RVL, w serii Avalanche tez bylo ich troche, tylko dual air, ale nie bede z tego powodu twierdzil, ze jest lepszy. Gdzies na EMTB znajdziesz przedruk od Niemcow z danymi na temat sztywnosci wzdluznej i poprzecznej. Obydwa sa dobre. Nie chce niec grzebac? Sprezyna, bezdyskusyjnie. Cos ma pojecie? Powietrze, bo jak wspolnie twierdzimy, ze jest go lepiej dopasowac. U-turna mialem 4 czy 5 lat z wszystkimi sprezynami, oprocz najbardziej miekkiej, i co dziwnie brzmi wole powietrze w RVLu,bo chodzi mi czulej. Paradoks? poszukaj tutaj na forum, gdzies to tlumaczylem o subiekywnych odczuciach. Zreszta kazde powietrze z dual air po wyciagnieciu odbojnika przerabiasz na srednio 1 - 1.5cm wiecej skoku, bez skutkow negatywnych.
stpman Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Kolego marcin12 powiedz jeszcze ile masz do wydania? I gdzie znalazłeś Pike 454 Air U-Turn? Bo chyba nie tego za 2100zł z Allegro:) Czy dobrze rozumiem, że takiego Pike 454 DA można sobie bez konsekwencji wydłużyć do 150mm?
Gość Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Kolego marcin12 powiedz jeszcze ile masz do wydania? I gdzie znalazłeś Pike 454 Air U-Turn? Bo chyba nie tego za 2100zł z Allegro:) Czy dobrze rozumiem, że takiego Pike 454 DA można sobie bez konsekwencji wydłużyć do 150mm? Dokladnie... 2100 za Pike'a !!!!!?????? Z rowerem?
stpman Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Nowy Pike 454 Air U-Turn: http://allegro.pl/ro...2056217545.html tylko na Alledrogo:) (Plus błąd w opisie)
Rybka33 Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Tu jest taniej: http://www.rowerowy.com/czesci/amortyzatory/air_uturn
marcin12 Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Napisano 31 Stycznia 2012 Kolego marcin12 powiedz jeszcze ile masz do wydania? I gdzie znalazłeś Pike 454 Air U-Turn? Bo chyba nie tego za 2100zł z Allegro:) Czy dobrze rozumiem, że takiego Pike 454 DA można sobie bez konsekwencji wydłużyć do 150mm? Witam ponownie.Wiec tak amorek oczywiscie ze ma być pod oś qr 20 kółko jóż czeka nowe na piaśćie noxa obręcz magma disc a szprychy dt swiss,ja miałem na myśli pike 454 u-turn znalazłem takiego za 1434zl nowy, a sektora rl coil 2011 za 1449zl.Wiem ze powietrze można dopasować bardziej pod siebie a fundusz który chce przeznaczyc to 1500zl
stpman Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 To bierz Pike i po sprawie. Będziesz na pewno zadowolony:)
marcin12 Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Napisano 31 Stycznia 2012 To bierz Pike i po sprawie. Będziesz na pewno zadowolony:) A mam jeszcze jedno pytanie to czym sie rozni pike 454 u-turn od sektora rl na pewno wielkoscia skoku i jeszce czymś
stpman Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Sektor RL nie ma U-Turna, to jest podstawowy model. A różnica jest w budowie goleni dolnych, korona jest ciut inna. Oś Maxle w Sektorze jest jeszcze bardziej wylajtowana. Może ktoś zna się bardziej i wskaże jeszcze inne różnice.
Gość Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Sektor RL nie ma U-Turna, to jest podstawowy model. A różnica jest w budowie goleni dolnych, korona jest ciut inna. Oś Maxle w Sektorze jest jeszcze bardziej wylajtowana. Może ktoś zna się bardziej i wskaże jeszcze inne różnice. Inna korona w Sektorze, czyli taka sama jak w RVL. Wzmocnienia power bulge na powiekszone slizgi, inne uszczelnienia w sordku, plus dolozone gabki smarujace. Juz troche inna os Maxle. W starszym Pike'u wajcha byla w jednej pozycji, w nowszych jak sie chcialo. W Sektorze widze, ze jest z jednej strony z dziura,czyli zniklo "pokretlo" regulacji dociagniecia wajchy. Pewnie jest to dalej, tylko inaczej zrobione.Cena tylko w kosmos, bo ja dawalem 1350 z negocjacja, za nowke RVLa 150mm/20mm os z air u-turnem, ale wtedy zlotowka byla silna...
marcin12 Napisano 1 Lutego 2012 Autor Napisano 1 Lutego 2012 Inna korona w Sektorze, czyli taka sama jak w RVL. Wzmocnienia power bulge na powiekszone slizgi, inne uszczelnienia w sordku, plus dolozone gabki smarujace. Juz troche inna os Maxle. W starszym Pike'u wajcha byla w jednej pozycji, w nowszych jak sie chcialo. W Sektorze widze, ze jest z jednej strony z dziura,czyli zniklo "pokretlo" regulacji dociagniecia wajchy. Pewnie jest to dalej, tylko inaczej zrobione.Cena tylko w kosmos, bo ja dawalem 1350 z negocjacja, za nowke RVLa 150mm/20mm os z air u-turnem, ale wtedy zlotowka byla silna... Więc tak panowie decyzje podjełem na 80% kupie RS pike 454 u-turn,te 20 %zostawiam na sektora,dzieki za info na temat pozdrawiam
stpman Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Czyli jednak rezygnujesz z powietrza na rzecz sprężyny stalowej? Bo jeśli tak to bym rozważył jednak tego Sektora, nieco lżejszy choć bez U-Turna, pytanie tylko, czy w fullu Ci się to przyda( albo inaczej, czy będziesz z tego korzystał).
TrzecieKolo Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Panowie, jak to Sektor RL nie ma U-Turna? To co ja mam w swoim Sektorze? - link do zdjęć mojego amora - http://forfunbike.blogspot.com/2012/01/upgrade-roweru-rs-sektor-rl-u-turn.html Poza tym RL to właśnie najlepszy z Sektorów, TK i R to gorsze wersje. Należy jeszcze zaznaczyć, że każdy z nich ma po kilka odmian
stpman Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Ile dałeś za tego Sektora? Swoją drogą czym się różnią wersje R, RL i TK?
radomir82 Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 R ma tylko tłumienie odbicia, TK (Turn Key) czyli blokada plus tłumienie odbicia, RL ma Motion Control ale bez regulowanego Floodgate.
marcin12 Napisano 2 Lutego 2012 Autor Napisano 2 Lutego 2012 R ma tylko tłumienie odbicia, TK (Turn Key) czyli blokada plus tłumienie odbicia, RL ma Motion Control ale bez regulowanego Floodgate. Ja józ sam nie wiem co mam wybrać dzwoniłem do sklepu z ciekawości i się spytałem czy sektor rl coil posiada u-turn sprzedawca na to ze nie nie posiada moze nie wiedza co nawet sprzedaja skoro maniak ma ten amor chyba ze ma inny,na temat pike jest duzo pozytywnych opini bo wiadomo starszy amor wiecej ludzi go posiada-posiadało a sektor skoro nastepca revelation to chyba bedzie tez dobrym amorem przemawia na manie ten fakt ze sektor ma 150mm skoku wiec na wypady w góry i na lekkie dh chyba wystarczy, a u -turna tak naprawde nie wiem czy bede uzywał ale mam dalej watlpiwosci dalej bo to sprezyna czy nie bedzie nurkował z bytni ale skoro z tego co mozna wyczytac w necie to ja waze 76 kg to powinno byc ok
Gość Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Ja józ sam nie wiem co mam wybrać dzwoniłem do sklepu z ciekawości i się spytałem czy sektor rl coil posiada u-turn sprzedawca na to ze nie nie posiada moze nie wiedza co nawet sprzedaja skoro maniak ma ten amor chyba ze ma inny,na temat pike jest duzo pozytywnych opini bo wiadomo starszy amor wiecej ludzi go posiada-posiadało a sektor skoro nastepca revelation to chyba bedzie tez dobrym amorem przemawia na manie ten fakt ze sektor ma 150mm skoku wiec na wypady w góry i na lekkie dh chyba wystarczy, a u -turna tak naprawde nie wiem czy bede uzywał ale mam dalej watlpiwosci dalej bo to sprezyna czy nie bedzie nurkował z bytni ale skoro z tego co mozna wyczytac w necie to ja waze 76 kg to powinno byc ok Sektor to raczej nastepca Pike'a, RVL dalej jest....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.