darekc Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Proszę o pomoc w wyborze kurtki, która głownie chroniła by przed wiatrem dodatkowo przed wilgocią, deszczem, śniegiem. Warstwę spodnią posiadam, dlatego nie przykładam większej wagi by kurtka była ocieplana. Kwota jaką mogę wydać to 150zł chyba, że jakiś produkt mocno wart byłby wydania 200zł W sieci znalazłem MIMO ATMOS - przeciwdeszczowa kurtka rowerowa czy taka kurtka w połączeniu z bluzą z softshellem ewentualnie dodatkowo z koszulką termoaktywną zdała by egzamin podczas obecnych mrozów? Czy może taka była by lepsza ROGELLI PADUA kurtka rowerowa SOFTSHELL i jak pisze producent na jesienne dnia sama kurtka a w zimowe dodatkowo coś pod spód. I ostatni model co mi w oko wpadł ROGELLI MANTUA zimowa kurtka rowerowa DYNATECH R-STAR Jakie są Wasze propozycje i uwagi, zakładając, że ciepłą warstwę już posiadam i potrzebuję ochrony przed wiatrem i deszczem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeho Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Mam ciuchy z firmy Mimo i za tą cenę są naprawdę fajne. Kurtka którą podałeś w linku jest moim zdaniem w sam raz, duży plus za wysoki kołnierz ,czego w rogelli nie uświadczysz. Posiadam też kurtke Rogelli z membraną Dynatech i jakoś nie przemawia do mnie ( słaba oddychalność ) Bierz Mimo, Tanie i dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Bierz Mimo, Tanie i dobre. Potwierdzam. Tanie i dobre, ale uważaj na rozmiarówkę. Jak na mnie to kurtki są jeden rozmiar za małe a spodnie jeden za duże - taką zależność zauważyłem między opisem a rzeczywistością. Ciężko trafić w odpowiedni rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dzięki za szybką odpowiedź, co do rozmiarówki to zawsze można odesłać i wymienić na inny rozmiar. Szkoda tylko czasu straconego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeho Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dobrze się pomierz według tabeli podanej pod kurtką i będzie ok. Ja też za pierwszym razem zaryzykowałem z rozmiarem ale udało mi się Posiadam konkretnie tą kurtkę http://www.mikesport.pl/mimo-protect-kurtka-rowerowa-przeciwdeszczowa.html i jestem z niej zadowolony dobrze chroni przed wiatrem, jechałem tylko w lekkim deszczu więc za wiele nie mogę powiedzieć czy chroni też dobrze przed deszczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.