Skocz do zawartości

[amortyzator] Manitou r7 bez manetki (2010-2011) czy Rock Shox Reba Race lub RL(2011)skok 100mm

bobiik

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli do 96 - manetka blokująca tył to super sprawa, robiąca z tego roweru typowego sztywniaka, przydaje się także biorąc pod uwagę wysoka sztywność całej konstrukcji... W sumie to jakoś brak manetki z przodu też można przeżyć ale mniejszej sztywaności R7 juz nie...

Bez, wtedy jeszcze nie było milo. Z resztą teraz też wziąłbym bez manetki, po pierwsze wolę blokadę na goleni a po drugie regulacja kompresji przydaje się w płaskim terenie. Ustawiasz na połowę zakresu, amor jest prawie zablokowany a przy wpadnięciu w większą dziurę jednak zadziała.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

gratuluje zakupu, zwłaszcza jeżeli jest to wersja Race w dobrej cenie, bo wielu o takim może tylko pomażyć :D

ten Sid chyba w przypadku twoich 70kg jest najlepszym wyborem, co prawda jest mniej sztywny od R7, ale taki lekki jeździec tego raczej nie odczuje

ja sam mam 93kg i R7 2010 i przy jeździe XC, czasami ostrzejszej nie narzekam na sztywność, przy najmniej w porównaniu z Torą, może za mało PRO jestem :P

• 2 miesiące temu...

No to może i ja skorzystam z tego tematu.

A wiec tak Moje typy to właśnie Reba i R7. Warze Ważę 53 Kg więc nie za dużo i ciężko o jakiegoś amora dla mnie. Rozumiem ze oba cacka są olej powietrze?(nie znam się zbyt)

I teraz pytanie który lepiej będzie pompował pod moją wagę. Styl jazdy to XC z lekkim zacięciem sportowym, ale warze ważę tylko 53 Kg więc to chyba mam małe znaczenie w moim przypadku. Na pivotach mi nie zależy. Fajnie by było jakby był biały kolor. Obecnie mam Sountora XCM (ale gó&no) i pod moją masę spisuje sie kiepsko. A może jakąś alternatywe dla mnie byście mieli. A i budżet to 1000 max (no 50 zł jeszcze mogę dołożyć).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...