sivydym Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Jeśli do 96 - manetka blokująca tył to super sprawa, robiąca z tego roweru typowego sztywniaka, przydaje się także biorąc pod uwagę wysoka sztywność całej konstrukcji... W sumie to jakoś brak manetki z przodu też można przeżyć ale mniejszej sztywaności R7 juz nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ważę niewiele ponad 70kg. Majac kiedyś starsza wersje r7 nie odczułem braku sztywnosci(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Przy takiej wadze faktycznie R7 jest dobrym rozwiązaniem, a pewnie przed sezone jeszcze zrzucisz btw do 96 damper 210 jest troszkę inaczej zestrojony niż seryjny. W 2010 była też wersja z damperem 180 i ten pracował w miarę ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Co do dampera, to nie pomogę, bo z DT nie miałem przyjemności, chociaż skoro ma platformę, a Tobie pasowało to wcześniej, to wiesz co robisz. Ale coś mi się wydaje, że tutaj to aż się prosi o Floodgate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 4 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Tłumiki DT nie mają platformy- blokują się na sztywno. Jeśli mnie pamięć nie zawodzi to R7 i R7 Pro mają te same tłumiki - inny tłumik ma R7 MRD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 4 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Możliwe, zasugerowałem się ikonką przy 212 http://www.dtswiss.com/Products/Suspension/DT-Swiss-Shocks/M-210.aspx A manual do niego taki jak do 210 na DT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak79 Napisano 4 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Też jestem zdecydowany na R7, ale widzę, że nie na każdą wage ciała się on nadaje:) jeśli ważę 82 i powiedzmy, że ze dwa kg zrzucę to nada się on dla mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 4 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Teoretycznie tak,ale IMO lepszym wyborem będzie Minute. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak79 Napisano 4 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Teoretycznie tak,ale IMO lepszym wyborem będzie Minute. Sporo droższy... dzięki R7 można w dobrej cenie teraz kupić i jeśli go kupię to ile powietrza mam na swoją wagę dopompować(80/82kg)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 4 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Po przemyśleniach, coraz bardziej na chwile obecną skłaniam sie jednak ku r7 pro z manetka. Czas jednak pokaże co kupie(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ważę 90-95kg, mam od ponad 3 lat R7 - nic się nie dzieje, różnicy sztywności pomiędzy nią a Reconem jakoś nie odczułem. Z resztą miałem okazję jeździć na paru amorach i dopiero gruba ośka daje wyraźną poprawę sztywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Użytkujesz z manetką czy bez? W zasadzie moj wybor juz tylko ogranicza sie do r7 w wersji pro bez lub z(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Bez, wtedy jeszcze nie było milo. Z resztą teraz też wziąłbym bez manetki, po pierwsze wolę blokadę na goleni a po drugie regulacja kompresji przydaje się w płaskim terenie. Ustawiasz na połowę zakresu, amor jest prawie zablokowany a przy wpadnięciu w większą dziurę jednak zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Bier PRO bez manetki i daj ludziom żyć! Wysłane z mojego HTC Magic za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Życie jak zwykle weryfikuje plany(-: Koniec końców kupiłem nowego Sida Race w dobrej cenie. Zobaczymy w sezonie jak sie będzie sprawował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinkers13 Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 gratuluje zakupu, zwłaszcza jeżeli jest to wersja Race w dobrej cenie, bo wielu o takim może tylko pomażyć ten Sid chyba w przypadku twoich 70kg jest najlepszym wyborem, co prawda jest mniej sztywny od R7, ale taki lekki jeździec tego raczej nie odczuje ja sam mam 93kg i R7 2010 i przy jeździe XC, czasami ostrzejszej nie narzekam na sztywność, przy najmniej w porównaniu z Torą, może za mało PRO jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Hej! Czy możecie podpowiedzieć czy amortyzator z tej aukcji: http://allegro.pl/manitou-r7-super-100mm-tpc-i2407880382.html jest warty rozważenia? Alternatywą jest nowy Suntour XCR LO. Wiem, że to inna liga ale jeden jest nowy drugi używany. Moja waga to ok. 75kg, zastosowanie - klasyczne XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Wygląda na zadbany i nie skatowany. Czarna anoda jeszcze się trzyma Jeśli wszystko działa jak należy to cena jest całkiem dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 taa, za szybko się napaliłem... amortyzator nie ma pivotów pod V-ki więc niestety odpada Może komuś się przyda link... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 No to może i ja skorzystam z tego tematu. A wiec tak Moje typy to właśnie Reba i R7. Warze Ważę 53 Kg więc nie za dużo i ciężko o jakiegoś amora dla mnie. Rozumiem ze oba cacka są olej powietrze?(nie znam się zbyt) I teraz pytanie który lepiej będzie pompował pod moją wagę. Styl jazdy to XC z lekkim zacięciem sportowym, ale warze ważę tylko 53 Kg więc to chyba mam małe znaczenie w moim przypadku. Na pivotach mi nie zależy. Fajnie by było jakby był biały kolor. Obecnie mam Sountora XCM (ale gó&no) i pod moją masę spisuje sie kiepsko. A może jakąś alternatywe dla mnie byście mieli. A i budżet to 1000 max (no 50 zł jeszcze mogę dołożyć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Zarówno Reba jak i R7 ustawisz pod siebie. Kwestia tego co wybierzesz zależy od tego, który charakter pracy bardziej Ci odpowiada. By się o tym przekonać, trzeba się chwilę przejechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.