Skocz do zawartości

[pedały] SPD m535 jakie bloki

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, orientuje się ktoś może jakie bloki są do pedał shimano pd m535? zainwestowałem w takowe ale pozostała kwestia zakupu bloków. będę wdzięczny za linki do alledrogo lub propozycje na pm

jeśli temat gdzieś już był to proszę o info

Napisano

Z blokami shimano nie jest tak do końca prosto ... niby SPD to powinno byc wszędzie tak samo ale ...

Istnieją 4 rodzaje bloków SPD

Pierwsza para SH51 jednokierunkowe i SH56 wielokierunkowe te 2 rodzaje są wzgledem siebie kompatybilne ...

Druga para to SH52 jednokierunkowe i SH55 wielokierunkowe i te 2 też są między sobą kompatybilne ...

Problem polega na tym ze instrukcja pedałów PD-M540 wyrażnie stwierdza ze te pary nie sa w 100% kompatybilne ... niezapewniają pełnego działania systemu na nieodpowiednim typie pedałów.

Pytanie autora wątku podejżewam wynika z tego, że ciezko znaleźć info ktore bloki pasują do m535, mozna znaleźć info o m536 ale o m535 cisza ... ja jeszcze nie znalazłem :)

A kierunkowość wypinania ... jednokierunkowe wypinaja sie tylko na szarpniecie piętą na zewnątrz a wielokierunkowe dodatkowo do góry i "sosem do góry".

Jak znajdę coś na temat m535 dam znać :)

Pozdro

Napisano

wiecie co, te pedały mają tak świetne tłoczenia, że jedni widzą m535 inni 536 jeszcze inni 636, widać ja źle szukałem, trzeba wziąć do 536, bo 636 raczej nie ma :)

i pewnie wielokierunkowe lepsze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...