Skocz do zawartości

Przyjmę dwie zużyte opony 26" za korzyść alkoholową...

inhibitor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę trochę poeksperymentować z jazdą w górach na śniegu dlatego potrzebuję opon z kolcami... Niestety ceny nowych powalają, dlatego chcę zrobić je sam... Zatem szukam dwóch opon, które będę mógł przerobić... Niestety ja swoich starych się pozbyłem... Zatem chętnie przyjmę dwie opony w rozmiarze 26" i szerokości powiedzmy od 2 do 2,3"... Mogą być całkowicie zużyte, byleby były całe... W opony wkręcę wkręty, a całośc musze zabezpieczyć aby łby nie przebiły dętek... Myślałem, aby od wnętrza wykleić to starą dętką, zatem takie też chętnie przyjmę... Nie muszą być szczelne...

Oczywiście projekt mocno budżetowy, zatem najchętniej przyjmę za darmo to, co ktoś ma do wyrzucenia... Ewentualnie za korzyść alkoholową w postaci czteropaku Tyskiego...

Oczywiście po wszystko mogę sobie podjechać na terenie Wrocławia...

Napisano

dałbym Ci i za darmo, ale z Wałbrzycha jestem, popytaj w sklepach czy nie mają jakiś takich starych.. wiadomo

Napisano

Cox - niezły pomysł... Może faktycznie po serwisach popytam i znajdę jakieś szrotowate...

Kowal, dzięki, ale do moich celów chyba za wąskie będą... W zasadzie wolałbym coś w okolicach 2,2-2,3... Mam zamiar ich używać w niemalże kopnym śniegu...

Natchneło mnie wczoraj w Izerach... Byłem na biegówkach, ale w sumie te trasy w lecie są rowerowe, a teraz jest coś koło 1,5m śniegu i ładnie wyratrakowane... Oprócz biegaczy byli też zwykli spacerowicze i piechotą w najgorszych miejscach zapadali się do połowy łydki... Myślę, że jakby tam rowerem śmignąć na kolcowanych oponach to nieźle mogłoby być...

Napisano

Kendy SBE będą nie tyle za wąskie, bo jak na 1,95 są całkiem spore, ale są raczej zbyt wiotkie, nie kolce by się nie trzymały. Myślę, że musisz szukać opony nie tyle bardzo szerokiej. co z dużą zawartością gumy, z jakimś klockowym bieżnikiem.

Napisano

Chcę trochę poeksperymentować z jazdą w górach na śniegu dlatego potrzebuję opon z kolcami... Niestety ceny nowych powalają, dlatego chcę zrobić je sam... Zatem szukam dwóch opon, które będę mógł przerobić... Niestety ja swoich starych się pozbyłem... Zatem chętnie przyjmę dwie opony w rozmiarze 26" i szerokości powiedzmy od 2 do 2,3"... Mogą być całkowicie zużyte, byleby były całe... W opony wkręcę wkręty, a całośc musze zabezpieczyć aby łby nie przebiły dętek... Myślałem, aby od wnętrza wykleić to starą dętką, zatem takie też chętnie przyjmę... Nie muszą być szczelne...

Oczywiście projekt mocno budżetowy, zatem najchętniej przyjmę za darmo to, co ktoś ma do wyrzucenia... Ewentualnie za korzyść alkoholową w postaci czteropaku Tyskiego...

Oczywiście po wszystko mogę sobie podjechać na terenie Wrocławia...

Zglaszam sie z oferta na dwie IRC Serac XC 2.10 K. Jutro obejrze piwnice czy leza tam gdzie je zostawilem ;) jesli beda to sa Twoje :) skontaktuje sie

Napisano

Zglaszam sie z oferta na dwie IRC Serac XC 2.10 K. Jutro obejrze piwnice czy leza tam gdzie je zostawilem ;) jesli beda to sa Twoje :) skontaktuje sie

Odnalazlem te oponki :) jesli masz na nie chetke daj znac na priv ;) jesli odbior to albo okolice polnocy (korona/soltysowice) albo szpital na borowskiej :)

Napisano

Szoppers (i inni), dzięki za starania...

Zaznaczałem od samego początku i wciąż zaznaczam, że "projekt" ma być mocno budżetowy... Po prostu nie wiem, czy mi się to spodoba, a nie chciałbym kasy nadaremno wyrzucać...

Znalazłem coś takiego: http://www.rowermaniak.pl/opony/1095-deestone-opona-26-x-210-d-208-szt.html ... Czyli za niecałe cztery dychy mam nowe klockowe opony, w które mogę wkręcać co chcę... Jak nie znajdzie się lepsza opcja, to nabędę je w drodze kupna i będę się bawił...

Napisano

Też się w to bawiłem. Ważne, by wkręty miały jak najmniej wystającą główkę. Moje "kolcowe" opony przetarły dętki, którymi podkleiłem kolce od wewnątrz (czyli główki wkrętów) po około 50 km.

Teraz, jak mam czas, to idę na pieszy spacerek po okolicznych górkach - rowerek czeka wiosnę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...