hollowman Napisano 28 Stycznia 2012 Napisano 28 Stycznia 2012 Poszukuje dobrej nóżki, a nawet 2. do roweru Giant XTC 3 (tarcze) i Giant Boulder (damka). Napisze dla ciekawskich, że potrzebna na wakacje do rekreacyjnego śmigania po półwyspie helskim. Potrzeba odstawienia roweru podczas posiłków itp. Zapewne zrozumiecie. Proszę więc nie zadawać pytań po co Ci do górala nóżka :-) Potrzebuje nóżki, która po kilkudziesięciu, kilkuset kilometrach nie zacznie hałasować itp. Jeżeli ktoś ma coś dobrego i używa to proszę o opinie. Budżet bez znaczenia ale w granicach rozsądku (100 zł za dwie może troszkę więcej) Edit: Proszę Moda o poprawę literówki w temacie.
bartkos Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 Nigdy nie myślałem, żeby przywiązywać taką wagę do nóżki rowerowej Mam jakąś noname (de molen?) i sprawuje się bardzo dobrze. Jak zaczyna hałasować, to znaczy, że trzeba ją dokręcić (raz, 2 razy na sezon), a jak zaczyna trzeszczeć przy "otwieraniu" - prysnąć WD. Ale to na pewno nie kwestia kilkudziesięciu lub kilkuset kilometrów..
kris2011 Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 hej. Moja żona w swoim rowerze ma podpórkę UNI 2 Accent'a. nie narzeka, nic nie stuka ani nie trzeszcxzy. Cena też przyzwoita. Moge polecić
zekker Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 W terenówce mam Accenta Comfort. Trzeba mocno dokręcić, bo potrafi się poluzować (odkąd zrezygnowałem z podkładania starej dętki i solidnie dokręciłem jest spokój). Problemem może być duża stopa, bo można zahaczyć piętą. Ale to też zależy od ramy. Prezentuje się tak: https://picasaweb.go...828199153127538 W mieszczuchu Accent Classic montowana przy supporcie. Nie potrzeba żadnych specjalnych dziur, po prostu łapie się dwoma "blaszkami" i skręca śrubą. Niestety przy takim mocowaniu nie można do woli kręcić pedałami jak stoi, co trochę uprzykrza smarowanie. No i trzeba uważać, żeby nie zgubić gumki przy składaniu lub rozkładaniu. https://picasaweb.go...063441718031042 Comfort ma już prawie 2 lata i zdejmowana była tylko na zawody, a i to nie zawsze. Nie było z nią problemów w terenie oprócz tego luzowania się. Classic niecały rok, na wertepach nie ma problemu i nic się nie telepie. Jedynie tą gumkę wypadałoby przykleić.
sosna119 Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 Mam podnóżkę taką jak widać na zdjęciu: http://picturepush.com/public/6596931 Nie trzeszczy, nie brzęczy na wertepach, nie rozkłada się sama, podpiera rower bez problemu. Stopa mogłaby być trochę większa, ale mi nie przeszkadza. Była zamontowana przy rowerze jak kupowałem, więc nie wiem ile kosztowała. A przebieg ma troszkę większy niż wymagane przez Ciebie kilkaset kilometrów, bo około 12 tys. km.
zekker Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Tylko raczej nie polubi się z mocowaniem koła na zacisk.
sosna119 Napisano 31 Stycznia 2012 Napisano 31 Stycznia 2012 Na początku miałem na zacisk i nie było żadnych problemów. Zmieniłem na pełną ośkę, bo tamtą połamałem. Ale mój rower to nic specjalnego, przez wielu uważana za makrokesza, więc i nóżka jest podobnej klasy.
hollowman Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Napisano 10 Kwietnia 2012 Maniak do tarcz kupiłem Accenta Comfort idąc za Twoją radą. Mam nadzieję, że będzie okej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.