Qr3ak Napisano 28 Stycznia 2012 Napisano 28 Stycznia 2012 Mam pytanie odnośnie korków do butów spd. Standardowo są z metalowymi końcówkami trochę to utrudnia chodzenie i ruszanie z twardych i śliskich powierzchni np: asfalt kostka brukowa. Czy można zastosować jakieś plastikowe bądź z twardej gumy. Wykręcenie odpada w terenie miodzio. Ktoś stosował, stosuje takie rozwiązanie. W necie znalazłem wykonane w całości z plastiku korki od butów piłkarskich ale one mają inny gwint. Czy w ogóle są gdzieś dostępne pasujące takie korki.
ukaniex Napisano 28 Stycznia 2012 Napisano 28 Stycznia 2012 Pewnie, że można nikt nie broni. W nowym modelu butów Scott są plastikowe korki. Problem leży tylko w dopasowaniu no i mizernej trwałości. Wysłane z mojego HTC Magic za pomocą Tapatalk
Qr3ak Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Napisano 28 Stycznia 2012 Trwałość można przeboleć i kupić np. 20 szt i wymieniać co jakiś czas. Problem tylko gdzie kupić i najlepiej aby były raczej gumowate. Na pewno takie rozwiązanie pomogło by podczas podbiegu po większych kamieniach.
Mod Team Franio Napisano 29 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 29 Stycznia 2012 http://allegro.pl/wkrety-gumowe-kolki-jak-lanki-do-butow-pilkarskich-i2083906807.html - A takie by przypadkiem nie pasowały?
marsman Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 Do DMT i Shimano chyba też, będą pasowały. Do butów gdzie nie wkręca się korków a kolce ( SiDi, Vittoria, Daidora ) nie starczy miejsca. Było o Scottach. w Pro Carbonach plastikowe niby korki nic nie dawały-były zbyt małe. SiDi+kolce i jest super A korki można kupić w każdym sportowym. Sprzętu dla piłkarzyków jest cała masa.
Qr3ak Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Napisano 29 Stycznia 2012 O! dzięki za link widzę, że są krótsze i dłuższe. Ja znalazłem w paru sklepach tylko długie, po skróceniu wystawał metal. Trzeba się będzie zaopatrzyć i przetestować zobaczymy czy jest sensem używania. Mam buty Louis Garneau model Montana XT2.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.