Skocz do zawartości

[rower]Kross hexagon v6 2011 rozbudowa

maciek94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam to pierwszy post na forum więc nie jestem pewien czy w dobrym miejscu umieszczam temat.Od kilku dni posiadam nowiutkiego Krossa Hexagona V6.Zastanawiam się czy w miarę zużywania się części wymieniać je na lepsze.Chodzi mi głównie o korbę z sr-suntour na powiedzmy alivio czy acera i przednią przerzutke z ty-10 na altus -acera.No i ostatnie pytanie czy dało by rade wymienić przerzutke tylną Acera m360 na slx?Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam

Napisano

Oczywiście, jeśli te części się zużyją, warto je wymienić na lepsze, jednak niech to nie będzie Twój główny cel:) Po prostu póki co jeździj na nim, a nie zastanawiaj się co można by wymienić. Kupiłeś przecież ten rower z jakimś pomysłem na jego używanie, wiedziałeś jak jest wyposażony. Zadaj znowu to pytanie kiedy coś się zużyje.

• Mod Team
Napisano

Kupiłeś więc ciesz się nim. Zakup z reguły ogranicza budżet i pewnie dlatego kupiłeś taki a nie inny. Modyfikować należy, w miarę możliwości na lepszy sprzęt. To co wyspecyfikowałeś - można założyć ale nie oczekuj fajerwerków, szkoda rozczarowań, nie zawsze będzie odczuwalna istotna poprawa działania. Dobra przerzutka niewiele zmieni w połączeniu z kiepskimi manetkami itd.

Napisano

Dzięki chłopaki za rady.na pewno sie dostosuje do nich i przemyśle to.Rowerek kupiłem zgodnie z oczekiwaniami czyli bez szaleństw zero skoków itp.Ma wytrzymywać jazde po lesie,mieście i ogólnie lekki teren.Myśle że bardziej przyda sie strój krossa niż ten osprzęt.Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Podepnę się pod temat kolegi z dziwnym, bardziej estetycznym zapytaniem ;)

Mianowicie, planuję wrzucić do mojego Hexagona V7 Suntoura XCR LO i tutaj moje pytanie, jako, że czarne są obecnie trudne do dostania, jak na takim rowerze wygląda Suntour srebrny lub biały? Ma ktoś podobny zestaw lub może poradzić?

Rower jak na tym foto:

http://img8.imagesha...81116220001.jpg

Pozdrawiam! ;)

Napisano

Podepnę się pod temat kolegi z dziwnym, bardziej estetycznym zapytaniem ;)

Mianowicie, planuję wrzucić do mojego Hexagona V7 Suntoura XCR LO i tutaj moje pytanie, jako, że czarne są obecnie trudne do dostania, jak na takim rowerze wygląda Suntour srebrny lub biały? Ma ktoś podobny zestaw lub może poradzić?

Rower jak na tym foto:

http://img8.imagesha...81116220001.jpg

Pozdrawiam! ;)

Wyobraźnia ! Mi tu nie pasuje żaden inny kolor niż czerwony ze wzgl. na ramę -.- ale zawsze możesz zrobić choinkę ;-)

Napisano

Ja mam u siebie w krossie czerwonego XCR-a Lo. Nie wiem czy był taki sprzedawany oddzielnie czy były one wykonywane specjalnie do tych rowerów

Napisano

Witam, ja też się podepnę. Czy do omawianego Hexagona V6 zamontowanie Epicona nie spowoduje żadnego zaburzenia geometrii ramy? Pytam ponieważ szukam roweru w miarę taniego z hamulcami tarczowymi pod którego mógłbym zamontować Epicona już w wersji bez piwotów (taka bardziej przyszłościowa, żeby potem szpetnie nie wyglądało po zdjęciu V-brakeów;P).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...