Dromik Napisano 28 Stycznia 2012 Napisano 28 Stycznia 2012 Witam, chciałem zamontować na swój nowy rower licznik (Sigma 1906 z licznikiem kadencji) i mam dwie zagwozdki. 1. Moje koła są z płaskimi szprychami i standardowy magnes nie pasuję, więc muszę kupić inny. Czy każdy magnes będzie pasować, a może mają jakąś różnicę w mocy? 2. Którędy poprowadzić czujnik do kadencji? Po poziomej do sztycy i potem w dół czy po ukośnej rurce? Wydaje mi się, że po ukośnej, ale nie jestem pewny. Pragnę jeszcze dodać, że będę montował na rowerze szosowym.
Mod Team michuuu Napisano 28 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 28 Stycznia 2012 Magnes: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_magnes-power-magnet_430-SIGMA.html?PT=53165024&PZTA=8&HNT=T&PD=53010813&WSZDZ=T Przewód : nie ma znaczenia byle by sięgnął czujnik do korby. Ja mam po poziomej razem z pozostałymi kablami.
Mod Team safian Napisano 28 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 28 Stycznia 2012 Ja też miałem po poziomej i w dół - w ten sposób łatwiej spiąć zipami a i kabel jest na tyle długi, że lepiej puścić górą
Dromik Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Napisano 28 Stycznia 2012 Dzięki za szybką odpowiedź. Orientujecie się może czy w Decathlonie można kupić taki czujnik Sigmy? Niestety moje lokalne sklepy mają bardzo duży problem ze sprowadzaniem jakichkolwiek części, a zamawianie samego czujnika przez internet trochę mija się z celem ze względu na koszty przesyłki.
Mod Team michuuu Napisano 28 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 28 Stycznia 2012 Na stronie Decathlonu tylko podstawowy mają.
mklos1 Napisano 28 Stycznia 2012 Napisano 28 Stycznia 2012 1. Moje koła są z płaskimi szprychami i standardowy magnes nie pasuję, więc muszę kupić inny. Czy każdy magnes będzie pasować, a może mają jakąś różnicę w mocy? Możesz spróbować w jakiś sposób przylepić do szprychy małą pastylkę neodymową. Do nabycia na jedynym słusznym portalu aukcyjnym. Możesz użyć w sumie dowolnego magnesu, aby tylko łapał.
Dromik Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Napisano 28 Stycznia 2012 Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Tymczasowo kupię jakiś magnes neodymowy, a jak znajdę Sigmę to zamienię. Gdy tylko wszystko przymocuję do roweru napiszę jak się sprawdza zwykły magnes.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.