Piotrek111 Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam Otóż mam problem z licznikiem. Od czasu gdy założyłem hamulce tarczowe, czujnik licznika oddalił się i teraz odbiornik nie wyłapuje sygnału. Zacna brać rowerowa ma może na to jakiś sposób lub patent? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Miałem to samo, licznik VDO X1 i po założeniu tarczówek była za duża przerwa, założyłem magnes od Sigmy, jest trochę większy i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
after Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Spróbuj z drugiej strony koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Trzeba pod czujnik podłożyć grubszą gumę, zbliżysz czujnik do magnesu. Proste,sprawdzone, skuteczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Kombinowane z przełożeniem na drugą stronę już było. Spróbuję z tą gumą chociaż brakuje tam solidne 3 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 możesz dać zdjęcie jak to wygląda, ja zrobiłem ostatnio u siebie przymiarkę po stronie tarczy i nie ma szans żeby czujnik coś złapał, musisz dać na drugą stronę i zsunąć czujnik z magnesem w stronę piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Na początku sprawdziłem ustawienie gdy magnes i odbiornik są bliżej piasty. Sygnał był wyłapywany. Słyszałem teorię że montaż powinien być po środku koła, bo jeśli zamontuje bliżej piasty to wynik będzie przekłamany. Prawda to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Jeden obrót - jeden sygnał, bez względu z którego miejsca koła został wysłany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ok więc dziękuję wszystkim za odpowiedzi i uważam że temat jest do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Poradziłeś sobie już? Ja kupiłem w kiosku zwykłą gumkę do ścierania, wyciąłem odpowiedniej wielkości kawałek i podłożyłem pod odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Tak sprawa już załatwiona. Dzięki za odzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.