Wojtek97 Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Mam pytanie: czy ktoś przejechał kiedyś trasę z NH do Bochni? Interesuje mnie najbardziej droga krajowa nr 75 z Niepołomic do Kłaju, a dokładniej jej stan i bezpieczeństwo. Z NH do Niepołomic jechałem, wyszło mi 24km w 46 minut w 1 stronę. bardzo spokojna trasa, szczerze polecam, zwłaszcza jadąc przez Rybitwy, Grabie i Szczurów. Teraz właśnie na wiosnę planuję atak na Bochnię i stąd to pytanie. Jak temat był to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiekk Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jeśli Cię to jeszcze interesuje, to odcinek z Niepołomic do Szarowa posiada drogę bardzo ruchliwą, asfaltową, lecz jest szerokie pobocze oraz wzdłuż drogi ścieżka rowerowa, przyjemnie się nią jedźie. Aha, i teren jest pod górę, więc trzeba więcej pedałować A drogą do Kłaja nie jechałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek97 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Znaczy się DK75 ma ścieżkę rowerową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiekk Napisano 5 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Tak, na odcinku przez Puszczę jest ścieżka typu stary asfalt-przysypany ściółką leśną. Jak wyjedziesz z puszczy musisz jechać dosyć ruchliwą drogą, lecz da się przejechać, tymbardziej że odcinek jest krótki. Gdy skręcisz z drogę 75 na Kłaj dalej jest droga w dobrym stanie, średnio ruchliwa, więc spokojnie można jechać. Jeśli myślałeś tez o Puszczy to bardzo polecam drogę asfaltową w Puszczy prowadzącą z Niepołomic, aż do Damienic, czyli właściwie pod Bochnię. 1/3 tej drogi to droga otwarta dla samochodów, jednak o małym ruchu, dalej bardzo dobry asfalt i zero samochodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 7 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 planowana jest sciezka rowerowa zdaje sie z placu centralnego przez most wandy i dalej po bozemu przez te dziury przy walach, a dalej, az do stacji kolejowej w Klaju (calkiekm rozsadnie, gdyby tak jeszcze nowa huta miala swoje stacje, bo tak trzeba wysiadac na plaszowie i dymac;) druga sprawa - przyznam, ze jeszcze nie dotarlem, ale chyba warto przejechac az pod Drwinie, co by zobaczyc zurawie ("kiwaki") chyba pegienige;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Nowa Huta, Niepołomice, Kłaj, a dalej już wylot na Pogórze wiśnickie i Beskid wyspowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HairyHeeled Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Żeby nie zakładać nowego tematu, skorzystam z porzuconego. Interesują mnie trasy MTB/XC, chętnie zmierzę się z trudnymi (jak na HT) w okolicach Niepołomic/Krakowa/Bochni. Jednak najbliżej mi do Niepołomic. Mam wrażenie, że Puszczę Niepołomicką przejechałem całą (włącznie z Wielkim Błotem i ścieżkami ledwo co wytyczonymi). Puszcza jest łatwa i przyjemna, a ja szukam wrażeń. Jestem w stanie dojechać kilkanaście kilometrów do ciekawego miejsca, mimo wszystko wolę unikać asfaltu. Gdzie powinienem się wybrać? Interesują mnie trasy +/-50km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 @HairyHeeled skoro szukasz wrażeń to na pewno w tych wymienionych miejscach ich nie znajdziesz i to jest jasne jak słońce. Trzeba się wybrać dalej na południe i wcale nie daleko od Krakowa. Z oczywistych względów nie wymieniam Myślenic a reszta to choćby Pasmo Babicy, Koskowej czy Kotonia. Jeszcze bliżej rejon Lasu Bronaczowa czy pobliskie wzniesienia w okolicy Bęczarki. Namiastkę XC w Krakowie uzyskasz w Lasku Wolskim i Tynieckim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Pogórze wiśnickie i Beskid wyspowy, tam poznasz jak wyglądają podjazdy i zjazdy. Laski wolskie i tynieckie w stosunku do tamtych terenów to ośle łączki . Jedź na tereny koło Limanowej, Wiśnicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mircia Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 50 km to jedz sobie - krakow, wieliczka, dobczyce, raciechowice, gora sw jana, szczyrzyc, dobra, limanowa, ewentualnie rabka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.