Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] br-m445 miękka klamka.

filiph

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ;). Jak wciskam hamulec to zanim zacznie hamować jest luz w klamce. Nie wiem czy jest to związane z ciśnieniem płynu czy jest to jakiś wyciek. Hamulec jak docisnę mocniej to hamuje normalnie. Wiecie jak mogę pozbyć się tego luzu?

Jeśli chodzi o miękką klamkę to według niektórych tematów na forum powinien zadziałać przewód z metalowym oplotem. Co do luzu na klamkach SH: nie mam pojęcia.

Z tego co jednak piszesz to zamiast luzu bardziej mi kojarzy się ruch jałowy klocka (droga klocka zanim w ogóle dotyka on tarczy) Sprawdź ile zostało okładziny, jeżeli klocki są nowe możesz spróbować dolać nieco oleju do układu. Ale to tylko przypuszczenia. Polecam także wyszukiwarkę forumową :)

Zmiana przewodu nic nie da to są tylko domysły nikt tego nie potwierdził a Shimano z zasady ma miękkie klamki mimo to przy lekkim pociągnięciu hamulec powinien już powoli hamować. Może w twoim przypadku przydało by się je odpowietrzyć. Skoro wcześniej działały normalnie to przyjrzyj się klamce i zaciskowi czy nie ma śladów wycieku płynu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...