filiph Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam wszystkich . Jak wciskam hamulec to zanim zacznie hamować jest luz w klamce. Nie wiem czy jest to związane z ciśnieniem płynu czy jest to jakiś wyciek. Hamulec jak docisnę mocniej to hamuje normalnie. Wiecie jak mogę pozbyć się tego luzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juraleona Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Jeśli chodzi o miękką klamkę to według niektórych tematów na forum powinien zadziałać przewód z metalowym oplotem. Co do luzu na klamkach SH: nie mam pojęcia. Z tego co jednak piszesz to zamiast luzu bardziej mi kojarzy się ruch jałowy klocka (droga klocka zanim w ogóle dotyka on tarczy) Sprawdź ile zostało okładziny, jeżeli klocki są nowe możesz spróbować dolać nieco oleju do układu. Ale to tylko przypuszczenia. Polecam także wyszukiwarkę forumową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchris Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Zmiana przewodu nic nie da to są tylko domysły nikt tego nie potwierdził a Shimano z zasady ma miękkie klamki mimo to przy lekkim pociągnięciu hamulec powinien już powoli hamować. Może w twoim przypadku przydało by się je odpowietrzyć. Skoro wcześniej działały normalnie to przyjrzyj się klamce i zaciskowi czy nie ma śladów wycieku płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Najpierw SERWIS a później, rewelacyjne z resztą, przewody w oplocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiph Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Okazało się, że nastąpił wyciek płynu ;/. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.