Skocz do zawartości

[rower] Kellys viper 3.0 czy warto?

quialo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem na zakupie kellys'a viper 3.0, czy możecie coś powiedzieć o jego osprzęcie? Mam też do wyboru hexagona v4 i level a2(raczej odpada, nigdzie nie mogę znaleźć białego w roz 21) bądź viper 4.0

Kellys Viper 3.0 Red - SKLEP Internetowy i Stacjonarny - Rowery górskie Kellys

Specjalistka nie jestem, ale nie warto...w tej cenie ! Przerzutka tylnia to zaledwie acera...A musisz miec rame 21 cali? Maz ma do sprzedania treka 4300 disc 2011, uzywanego 4 miesiace na ramie 19,5 cala w tej samej cenie co ten kellys. Duzo lepszy osprzet i rowerek prawie jak nowy.

http://allegro.pl/trek-4300-disc-2011-19-5-cali-okazja-i2062656732.html

Napisano

Ja potrzebuję roweru żeby pośmigać po mieście plus trochę teren. Czy duża różnica jest w jakości między tą acera na tym modelem SHIMANO Alivio M430? mam prawie 190cm wiec 19 za małe do śmigania po mieście.

Napisano

Ja potrzebuję roweru żeby pośmigać po mieście plus trochę teren. Czy ta przerzutka będzie wystarczająca?

Wystaczajaca - mysle, ze tak :) Tylko wydaje mi sie, ze cena tego kelly'sa jest nieadekwatna do jego osprzetu.Ale niech sie lepiej wypowiedza jacys Panowie :)

Alivio to troche lepiej niz acera. Maz ma 189 cm i rama 19,5 cali jest dla niego idealna. 21 cali byla zdecydowanie za duza. Przemysl sobie ten rozmiar ramy :)

Napisano

W takim razie czekam na opinie bardziej doświadczonych, w sklepie doradzono mi 21,5 rozmiar, sam już nie wiem jak na to patrzeć. Czy ktoś może wskazać rozmiar ramy kellys'a dla osoby 189cm, waga 77kg ?

Napisano

Tak jak pisze tadelka, rozmiar 21" będzie trochę za duży dla Ciebie - no chyba, że masz jeszcze zamiar urosnąć ;). 19-19.5" będzie akurat.

Przemyśl jeszcze typ roweru - typowe MTB do miasta to wg mnie średnio udany pomysł. Jeżeli Twoje jazdy w terenie są okazjonalne, a większość czasu spędzasz na asfalcie bądź szutrach, to pomyśl nad rowerem typu cross. Są szybsze od MTB w mieście, a niezbyt ciężkim terenie też sobie świetnie poradzą...

Jeżeli jednak zdecydowałeś się na MTB, to popatrz sobie na poniższe linki:

-nowe

Merida Mats 40-D

Kross Level A2 Disc

Sunn Travis

-używane

Cube LTD PRO

Cube Analog

Kross Level A2

ew Trek z linka wyżej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...