Skocz do zawartości

[Rower] Rower lepiej składać czy kupić ?

kamasiema1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wiem już nie 1 raz piszę o tym samym , ale tu mam się kogo popytać. Dzisiaj leci pytanko czy lepiej dokańczać składanie swojego roweru obecnego , czy kupić jakiegoś używanego. To fotka mojego rowreka http://tablica.pl/oferta/author-am-a-gang-4mm-zmodernizowany-papiery-gratisy-jedyny-taki-IDDaA9.html

To jest aukcja na której go wystawiłem na sprzedaż (nie chciałbym komentarzy typu hahaha jaka cena itp.) W skrócie w rowerze jest przerobiony cały tył i dorzucone hamulce hydrauliczne na tyle . Na przód też już mam kupione . No to jest rozmiar ramy14 a ma w sobie amorka o wys 100mm i myślę że junior T to troszkę przesada jak uważacie? Nie jestem niski i lekki mam 190cm wzrostu i chciałbym zacząć przygodę z freeride na poważnie . Jakie części byście doradzili do kupna i do ewentualnej wymiany do dyspozycji na same części mam 1000 zł to jest max. Czekam na odpowiedzi z góry dziękuje .

Napisano

Szczerze powiem że jeśli uda ci się go sprzedać za taką kwotę to sprzedawaj śmiało , i składaj coś nowego !

Napisano

Tylko jeśli chcesz go sprzedać, za jakąkolwiek cenę, to zrób porządne zdjęcia, bo te są niewyraźne i jest ich bardzo mało, no i w opisie nie mają prawa widnieć słowa "nie wiem/nie pamiętam". Powodzenia!

Napisano

Składanie roweru daje dużo więcej przyjemności niż kupienie gotowca, jednak lepiej nie zaczynać od zera, bo koszty bardzo szybko rosną! Najlepiej, tak jak pisze poprzednik, kupić dobrą ramę i to co sięda przełożyć, potem sukcesywnie wymieniać części.

Napisano

Może tak zrobić ja osobiście z tej ramy jestem bardzo zadowolony wiele już wytrzymała , ale nawet jeśli bym kupił ramę to dochodzi koszt zmontowania (ponieważ nie mam wszystkich potrzebnych kluczy np. korba ) , a mój amortyzator już wiele nie wytrzyma jest strasznie twardy i prawie nie pracuje :( . Co myślicie o takim rozwiązaniu aby : wymienić cały przód (czyli stery , kiera , mostek , amorek , no i koło . Wtedy bym zostawił ramę i bym wymienił przód ,a na ramę bym zbierał i bym kupił jakąś gdzieś na wakacjach . Przecież ramę możesz w każdej chwili kupić i złożyć ;D . Jak byście mogli to podajcie jakieś części do kupna , A W sprawie zdjęć i opisu to poprawie je w najbliższym czasie .

Napisano

To jest sensowne rozwiązanie, sam tak zrobiłem, kupiłem amortyzator, kierownicę, hamulce hydrauliczne. Potem doszła rama i napęd.

Edit: zapomniałem jeszcze o kołach, w nie zainwestowałem na samym końcu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...