Skocz do zawartości
  • 0

Opony do antycznego roweru HERCULES

Gość bar

Pytanie

Napisano

Witam. Stałem się szczęśliwym posiadaczem roweru ze starożytności marki Hercules, zdjęcie poniżej :-) Rowerek jest super lekki i ma świetne opony (może jeszcze oryginalne, bo są w opłakanym stanie) Schwalbe 28". Mam ogromną prośbę o doradzenie w zakupie nowych opon do jazdy typowo miejskiej (Warszawa). Cena opon adekwatna do wartości roweru.... (30 zł za oponę?) Uprzejmie proszę o pomoc w wyborze...

fahrrad-hercules-28-foto-bild-38962274.jpg

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kenda Khan :)

Moja siostra ma w rowerze po jakiejś oponie przeciwczołgowej, chwali sobie:)

Ja mam swój komplet i moja specjalistyczna opinia obejmuje stwierdzenie: O ile nie zaczynasz się wychylać na mokrej kostce podczas przymrozku będzie trzymać się drogi:)

Do tego tania, i jak na cenę lekka. Polecam :)

Napisano

Uprzejmie dziękuję za odpowiedzi. Co myślicie o tej oponie : "Schwalbe Delta Cruiser"? Po bieżniku widzę, że opona jest typowo miejska, a pytam dlatego, że boję się czy kendra nie spowoduje zbędnych oporów toczenia....

Napisano

Kenda Khan nie ma wielkich oporów toczenia, za to kostka po boku pozwala na większy margines błędu (vide, wyskakujący pieszy), dość miękka guma i ciasny oplot z nylonowymi taśmami po bokach ładnie usztywniają boki opony i można mniej ją podymać żeby coś niecoś brała na siebie a nie całe uderzenie przekazywała w górę :)

Po 2 miesiącach jeżdżenia na niej zdecydowanie polecam do miasta i do jazdy rekreacyjnej po parku :) W lesie moja jazda rekreacyjna zaczyna wymagać zbyt wiele :)

Podsumowując, nie wiem jak sprawują się inne "miejskie" opony, ale Khany bardzo miło się spisują i są tanie jak barszcz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...