kubzys Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Jeśli tak temat był to przepraszam. Szukałem ale nie znalazłem więc piszę: Do nowej maszynki będę brał przerzutkę tylną deore shadow m592 (9 rzędów). Z nią miałyby pracować manetki alivio m430 (też 9 rzędów oczywiście). I pytanie czy zestaw przerzutka deore - manetki alivio będzie dobrze współpracować? Domyślam się że tak, ale chcę się upewnić żeby potem problemu nie było. I nie chcę dokładać do manetek deore bo do kwietnia muszę skończyć rower a jeszcze trochę grosza mi potrzeba. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 tak będzie współpracować, mi na manetkach alivio 8 i tył deore XT 9 i chodzi bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 manetka 6/7/8/9 zawsze będzie dobrze współpracować z przerzutką przeznaczoną pod 9 rzędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ok dzięki Chodziło mi konkretnie o to czy może czasem alivio i deore nie mają innego ciągu linki. Tzn czy nie ciągną więcej/mniej. Ale skoro będzie to w porządku. A tak przy okazji to macie jakieś opinie o łańcuchu hg53? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 HG53 - średniej klasy łańcuch, bez powłoki antykorozyjnej. Kompatybilny ze wszystkimi 9 biegowymi napędami sram i shimano. Niektórzy twierdzą, że ma taką samą trwałość jak XTR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dzięki. To chyba wszystko co chciałbym wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.