Patrys3k Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witam. Mam 185cm wzrostu i ważę 70kg. Posiadam kross sign panic ze zmienionym amortyzatorem na duro 130mm oraz ramę 19 cali. Teraz przyszedł czas na zmianę ramy. Jaką byście mi polecali, nową ( za max 600zł) do skakania na hopkach (max 2m w górze)? No i czasami może w streecie bym pojeździł. Jaki wziąć rozmiar ramy? Czy długość rury sterowej w amortyzatorze - 20,5cm wystarczy do nowej ramy? Czy wszystkie części w rowerze będą do niej pasowały? Boję się, że kupię ramę i nie będzie mi do czegoś pasowała , a sam jestem zielony w tych tematach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witaj, sterówka i inne części będą na pewno pasować. Tylko duro do fr i 4x ? Co do ramy to co ty na NS Surge? Albo NS Traffic ? A z tańszych ram to polecam Destroyer Jump ) Co do rozmiaru, to max 14 skoro chcesz na tym w streecie pośmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrys3k Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Duro się raczej nadaje, bo to w sumie bardzo lekki fr i 4x , raczej niewielkie te hopki ;] . Widzę, że wybrałeś dość cięzkie ramy bo ze stali, a po za tym są za drogie ;( , a żadnej użwyki nie chcę. A co powiesz na te ? 1. Dartmoor - Rama Phantom [2011] 2. Dartmoor - Rama Hornet [2011] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Hornet zawsze spoko! Bardzo ładna rama i wytrzymała a co do tych ram co wybrałem, to one są bardzo pancerne. I ja jakoś nie jestem przekonany do alu ram do skakania...ale to chyba przez to że połamałem pare ram I co do wagi.. to aż tak Ci zależy, żeby rower był lekki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrys3k Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 No, chyba wezmę horneta. A te duro to takie złe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 A duro masz to starsze? Czy masz może Durolux? Do takiego sportu to tylko amorek pod ośke 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrys3k Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Takie duro mam http://www.bazarek.pl/produkt/2594961/amortyzator-suntour-duro-130mm-czarny-piwoty.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Lepiej wymień na coś z ośką 20mm, o ile fundusze na to pozwalają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Nie przesadzajmy, Duro powinno trochę wytrzymać, najwyżej kiedyś wymienisz na coś lepszego. A sztywnej ośki do 4x mało kto używa Jak zacznie skakać większe rzeczy to może i się przyda, ale na razie pewnie nie poczuje wielkiej różnicy. Co do ramy to również skłaniałbym się ku Hornetowi, będzie wytrzymalszy od Phantoma, choć w streecie trochę mniej zwinny (dłuższy tylny trójkąt), ale da radę jeśli chodzi o podstawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrys3k Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 I ten hornet na pewno będzie do mojego roweru pasował ? Co myślicie o tej aukcji http://allegro.pl/rama-dartmoor-hornet-2011-14-039-039-kolory-wys-0-i2083086834.html ? W ogóle ma ta rama jakąś gwarancję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Od dwóch lat czy nawet więcej jest ustawa, że każdy nowy przedmiot musi być objęty minimum dwu letnia gwarancją ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Nie ma takiej ustawy. Dwa lata dotyczą niezgodności towaru z umową, odpowiedzialność ciąży na sprzedawcy. Obecność gwarancji wynika tylko i wyłącznie z dobrej woli producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Najprawdopodobniej będziesz musiał wymienić stery (w Panicu są pewnie standardowe a-head, a w Dartmoorze pół-zintegrowane) i sztycę (tutaj jest na średnicę 31,6mm - ale może w Panicu też masz taką? choć wątpie). Reszty chyba nie będziesz musiał zmieniać. W ogóle ma ta rama jakąś gwarancję ? Dartmoor teoretycznie daje 1 rok gwarancji, ale mi bez problemu przyjęli pękniętego Phantoma w którym o kilka tygodni przekroczyłem ten czas A zawsze pozostaje właśnie dwa lata odpowiedzialności sprzedawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halibum Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam podpinam się bo niechce zakładaćnowego postu czy długośćrury sterowej 20,5 cm będzie wystarczająca do tej ramy ? http://allegro.pl/rama-dartmoor-hornet-2012-grafit-metalik-16-cali-i2161547177.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Będzie OK, a nawet przyda się pare podkładek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.