bigos97 Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witam. Poszukuję klucza żeby zamontować moją kasetę. Klucz posłuży mi prawdopodobnie raz w roku ma być mocny ale przy tym jak najtańszy. Piaste mam rivala a kasetę deore ( IG ). Podajcie konkretne linki z allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Używam czegoś takiego: http://allegro.pl/icetoolz-09c3-klucz-do-kasety-center-lock-i2060844066.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ja polecam klucz do kasety z BIKEHAND może nie jest najtańszy ale ma od razu zintegrowaną rączkę. Pamiętaj, że będziesz potrzebował jeszcze bacika do zdjęcia kasety. http://allegro.pl/bike-hand-klucz-do-kaset-z-raczka-yc-126-2a-ctbike-i2025279719.html http://allegro.pl/bat-klucz-do-odkrecania-kaset-bike-hand-gilicki-b-i2065321557.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asp891 Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 MOlszo powiedz mi ten klucz do kasety dobrej jakości? porownywalne do shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Z kluczem Shimano nie miałem przyjemności / bądź nie, sam takiego używam i jestem bardzo zadowolony, a kupiłem go tylko dlatego, że chłopaki w zaprzyjaźnionym serwisie używają go od 2 lat i poza uszkodzeniem gumy na rączce wygląda bardzo dobrze i nadal jest przez nich używany. Wniosek - przy użytkowaniu nie profesjonalnym klucz będziesz miał dożywotnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Mam sporo kluczy bikehanda i na żaden nie narzekam.Cena przystępna, a jakość dobra.A zintegrowana rączka w kluczu do kaset to świetna rzecz, pamiętam jak odkręcałem kasety kluczem bez i bacikiem z drutu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asp891 Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 ok dzięki, to jutro zamawaim zestawik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ważne żeby klucz miał "bolec" http://www.gilickibike.pl/allegro/kluczdo.JPG , przydatne szczególnie jak kaseta jest mocno przykręcona. Ten z bikehandu będzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ja tam bym wolał aby nie miał bolca. Mój klucz nie ma bolca. Mam taką jedną piastę, gdzie klucz bardzo płytko wchodzi, ze względu na pierścień uszczelniający bębenek. Przy pomocy szybkozamykacza unieruchamiam klucz, niejako przykręcam go aby głębiej wszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Potwierdzam - klucz z bolcem to o wiele gorsza opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asp891 Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Miałem kiedyś najtańszy bez bolca i bardzo źle go wspominam , teraz porzyczam do kumpla klucz shimano właśnie z bolcem i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 To zależy od osi. Ten z bolcem idealnie się sprawdza w piastach pod szybkozamykacz - bolec świetnie stabilizuje. W przypadku innej osi bolec tylko przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ja od siebie dodam, że klucz do kasety używa się na tyle rzadko, że nie trzeba kupować jakiegoś strasznie drogiego. Mam dwa jeden z bolcem, drugi bez i oba się sprawdzają, choć tymi bez bolca można jeszcze odkręcać korki w niektórych Marcochach(na 55R:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asp891 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 No tak, piasty mam pod samo zamykacz, i właśnie ta stabilizacja jest genialna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.