Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie na temat pracy jako kurier

Gość Adam

Pytanie

Napisano

Czy waszym zdaniem opłaca się praca jako kurier rowerowy?

Jako że sesja się kończy , zastanawiałem się nad tym jako sposobem na podreperowanie funduszu i poprawienie formy. Na rowerze robię lekko 10 000+ km rocznie, zimno mi nie przeszkadza

Byłbym wdzięczny za wypowiedź kogoś , kto miał styczność z tą pracą, chciałbym wiedzieć jakie są orientacyjne zarobki i plusy/minusy tej pracy

Mieszkam we Wrocławiu

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym się na Twoim miejscu sam poważnie zastanowił - Z pierwszego punktu widzenia niby praca OK bo i tak jeździsz, to co Ci zaszkodzi ? Ale wbrew pozorom to ciężka praca, śnieg, deszcz czy wichura rozwozić musisz... Nie wiem, ale mnie by denerwowało jeździć codziennie po 100 km minimum po mieście i jeszcze wracać tak do firmy :) Jeżeli Ci nie przeszkadza kaprys pogody, jeżdżenie codziennie po 100 km (no może czasem mniej, ale wiem jak to jest np z rozwożeniem pizzy w bardzo malutkim miasteczku!, codziennie po ponad 150 km samochodem a miasteczko 15 tys osób praca od 15-21) dlatego obawiam się, że w dużym mieście rozwożenieniem paczek można jeszcze więcej nabić tych km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...