Skocz do zawartości

[Petycja] Rządu Donalda Tuska, Nie dla ACTA

kaapeo

Rekomendowane odpowiedzi

Co najgorsze polski rząd cały czas robi nas w .... . Tusk mówił, że nie jesteśmy pierwszym krajem który podpisuje umowę, a teraz jakiś szwed wypowiada się, że żaden kraj w UE nie podpisał jeszcze tego i będziemy pierwsi, oraz że jest czas do 31 marca i nikt nikogo do tego nie zmusza.

To wszystko kłamstwa na kłamstwach :(:sick:

Oglądałem dziś jak się Sikorski produkował u Moniki Olejnik... dobrze że mam mocarne serducho, bo chyba padł bym na zawał...

Według niego protestuje "wprowadzona w błąd młodzież"... i ogólnie problem nie istnieje... ŻENADA!

Mnie rozwalają tłumaczenia, że "tak naprawdę to ta umowa nic nie zmienia". To po co podpisują? Dla jaj czy żeby się wielkiemu bratu przypodobać? Nie zdziwiłbym się jakby jedno i drugie, i jeszcze jakieś trzecie dno :bye2: Generalnie jeśli 4 lata zajęło dyskutowanie potajemnej umowy o długości kilkudziesięciu stron to musi tu być coś ukrytego.

To już przegięcie jak podałeś, że "ta umowa nic nie zmieni". Tak samo irytują mnie wypowiedzi gazet, że hakerzy mogą włamać się na konta zwykłych obywateli (ale po co by to mieli robić?), że serwery i strony nie było hakowane tylko przeciążone licznymi odwiedzinami co powodowało, że serwer padał. Kłamią i kłamią... Też wzrost ceny ropy i benzyny to szaleństwo, trzeba się będzie poruszać tylko rowerkiem bo za te pieniądze co niedługo ropa będzie stać to w niewielkim czasie będzie można na rower uzbierać porządny zamiast wydawać na paliwa :)

Co najgorsze polski rząd cały czas robi nas w .... . Tusk mówił, że nie jesteśmy pierwszym krajem który podpisuje umowę, a teraz jakiś szwed wypowiada się, że żaden kraj w UE nie podpisał jeszcze tego i będziemy pierwsi, oraz że jest czas do 31 marca i nikt nikogo do tego nie zmusza.

No i pewnie tak jest...kiedys bawilem sie w taxi, tez nam wszystkim wmawiano, ze musze kase fiskalna kupic bo UE, bo to, bo tamto, a jak sie okazalo nikt bodajze oprocz Grekow i nas w calej UE tego nie uzywa (no ale kase trzeba bylo wydac prawie 2000pln wtedy :wallbash: ) Wastyd sie przyznac ale chyba jestesmy najglupszym narodem w Europie :(

Może jeszcze to nie-przejść bo coś z prawami UE jest niezgodne. Tak swoją drogą to tylko pogratulować za takie manifestacje, z tego co widziałem wszędzie sporo osób. Dalej zachęcam do podpisania petycji o odwołanie rządu, Od pierwszego posta nabito 40 tyś podpisów :)

http://www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-o-odwolanie-rzadu-donalda-tuska/639

• 2 tygodnie później...

Nikt nie dyskutuje na temat wczorajszej debaty z internautami na żywo w tvn24.pl? co sądzicie o wczorajszym wystąpieniu premiera? Lekko został zniszczony moim zdaniem, nawet Kwaśniewski w Kropce nad I wczoraj powiedział że nie licząc się z opinią internautów w Polsce Tusk popełnił ogromny błąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...