Skocz do zawartości

[Hamulce] Przełuszczone hamulce tarczowe- czym wyczyścić

Rytter

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka miesięcy temu, smarując łańcuch, wpadłem na taki pomysł, by posmarować również tarczówki, żeby nie piszczały. (wiem, teraz też się z tego śmieję) O fatalnym skutku tego czynu dowiedziałem się dopiero następnego dnia, gdy wyruszyłem w trasę. (przynajmniej chodziły cicho) Hamulce nie działały już tak jak poprzednio, ale spełniały swoje zadanie, więc zapomniałem o tym i jeździłem dalej.

A teraz moje pytanie brzmi, czy jest możliwość przywrócenie dawnej sprawności tych hamulców?

Do tarczy wystarczy środek do odtłuszczania . Ja używałem kiedyś specyfik w sprayu do odtłuszczania hamulców samochodowych marki Boll , dość spora pucha za ok.11zł .

A co do klocków .... hmm , zależy jak bardzo są tłuste. Być może będziesz musiał je wymienić .

Kilka miesięcy temu, smarując łańcuch, wpadłem na taki pomysł, by posmarować również tarczówki, żeby nie piszczały.
O kurde tego jeszcze nie było :wallbash:

Klocki od razu wywal chyba, że chcesz się bawić w wypiekanie ale według mnie metoda kiepska. A do tarcz polecam to: MOTOREX odtłuszczacz tarcz POWER BRAKE CLEAN 750ml (2053013277) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jak dla mnie No.1 możesz psikać po tarczach i po zacisku wszystko ładnie wyparuje a po oleju śladu nie zostanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...