marek93 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Cześć, przedstawiam wam mój rower do XC: Rama: Kross Level A4 '09 16" Widelec: Rock Shox Reba Race '09 Kierownica: noname Mostek: Trvativ XR Sztyca HL Corp aluminium Siodło: Velo for Race Pedały: 520 Manetki Shimano Deore Przerzutka przednia Shimano Alivio Przerzutka tylna Shimano Deore Hamulce: Tektro Auriga Comp, 160 mm Dźwignie hamulca: Tektro Auriga Comp Kaseta: Sram PG-950 Łańcuch: Shimano CN-HG53 Korba: Trvativ X-FLOW Suport: Cartridge VP-BC73 Obręcze Mach 1 EXE Piasty Joy Industrial Szprychy CN Spoke Opona przód: GEAX Saguaro 2.0 Opona tył: Kenda SBE 2.1 Dętki: Schwalbe Rogi Zoom Linki/pancerze Jawigre Zacisk sztycy: noname Top Cap: noname Stery: Super Express H-142 Gripy: Giant pianka Plany: 1. Opony na Race King 2.2 2. Prawdopodobnie wylecą dętki i będzie system Ghetto 3. Sztyca na Boplight 4. Hamulce na Juicy 3- mam już je u siebie, tylko muszę odpowietrzyć i skrócić przedni przewód 5. W przyszłości koła- tu do zejścia jest sporo- obecne 2200g Zrobiłem sobie rozpiskę w Excellu i wyszło 13kg, Opinie i uwagi mile widziane Zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek95 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 to damska rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Rama męska tylko ze w małym rozmiarze 16" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 24 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 No to już wiem jakiego roweru wypatrywać w tym sezonie na ŚLR :-) Ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 168, a co do opon to rozważam jeszcze Karmy waga i cena super, tylko pytanie jak z oporami toczenia, opinie na forum są bardzo różne, ale myślę że na bezdetkach na niskim ciśnieniu trzymanie powinno być OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Oponki kupiłem Kendy Karmy, a do tego dętki FOSS, prawdopodobnie niedługo spróbuję jak się jeździ na giętej kierownicy. Na ten sezon planuję jeszcze zmianę tylnej przerzutki na deore shadow i to chyba tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daras963 Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Co do karmy to oponki w tej cenie nie mają sobie chyba najlepsze, jak naładujesz 3+ bara to opory toczenia zaczynają się dość mocno zmniejszać ale znika też ten środkowy bieżnik ;p. Ja jeżdżę na co dzień 2,3-2,6 bara i jest że tak powiem uniwersalnie Mimo wszystko uważam je za dość szybkie oponki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 No , fajny rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
marek93
Cześć,
przedstawiam wam mój rower do XC:
Plany:
1. Opony na Race King 2.2
2. Prawdopodobnie wylecą dętki i będzie system Ghetto
3. Sztyca na Boplight
4. Hamulce na Juicy 3- mam już je u siebie, tylko muszę odpowietrzyć i skrócić przedni przewód
5. W przyszłości koła- tu do zejścia jest sporo- obecne 2200g
Zrobiłem sobie rozpiskę w Excellu i wyszło 13kg,
Opinie i uwagi mile widziane
Zdjęcia
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.