Foxi Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 Mam problem, łańcuch nie nachodzi na dolne kółeczko od przerzutki. Wózek wydaje się być prosty, hak jest lekko krzywy ale to są milimetry. Macie jakiś pomysł co na to poradzić? Regulowałem przerzutkę ale to nic nie dało a kółeczko nie jest jeszcze łyse http://imageshack.us/photo/my-images/836/dsc1152n.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/861/dsc1148j.jpg/
lyndowss Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 To wina haka w takim razie. Wymień bo to parę złotych. Jak ręką naprowadzisz łańcuch na kółko i zakręcisz to spada?
mixchris Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 A może poluzowało Ci się dolne kółeczko i po prostu musisz je dokręcić? Bo widzę że masz sporo miejsca pomiędzy wózkiem a kółkiem.
Andrew Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 krzywy hak lub zrotowany wózek. W serwisie mają specjalne wajchy do prostowania haków - polecam skorzystać z usługi.
Foxi Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Napisano 24 Stycznia 2012 Uploaded with ImageShack.us Wydaje mi się, że to nie wózek. Kółeczko jest wyczyszczone i dokręcone. Jeśli chce dać do serwisu to muszę cały rower czy wystarczy zabrać hak + przerzutkę?
mixchris Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 Hak na zdjęciu wygląda na krzywy. Do prostowania musisz zawieźć cały rower. Tylko zapytaj się o cenę może lepiej będzie kupić nowy hak?
qdlaty123 Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 No mnie to wygląda w ogóle na wypadkową jakiegoś uszkodzenia haka i przerzutki... Czy sam wózek jest prosty? Hak jest lekko krzywy, ale źle to widać na tym zdjęciu.....nie ma dołu w słabo spasowanych ramach nawet taka szczelina czasem bywa...ale tak jakby odstaje od płaszczyzny.... Serwisowi przydałoby się spojrzeć na całość, nie tylko na przerzutkę czy hak A hak to nie pare złotych tylko od 30zł w górę nawet do 100zł.....ale te droższe to do pewnie rarytasów i cukiereczków
kroczu Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 Hak na zdjęciu wygląda na krzywy. Do prostowania musisz zawieźć cały rower. Tylko zapytaj się o cenę może lepiej będzie kupić nowy hak? Tak jak napisał przedmówca, hak jest bardzo krzywy, i wychylony na zewnątrz i mocno skręcony w lewo (patrząc od góry w przeciwnym kierunku do zegara). Ja bym próbował go delikatnie francuzem prostować, ramy na 99% nie uszkodzisz, a jeżeli miałby pęknąć to w serwisie też pęknie. Może też być pogięty wodzik przerzutki i przesunięta ośka kółka w związku z tym, to na początek temu bym się przyjrzał.
Piksel Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 Wg mnie najłatwiej jest wyprostować hak poprzez ściśnięcie go imadłem.Oczywiście najpierw hak trzeba zdemontować.
Didi Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 Kółeczko jest wyczyszczone i dokręcone. Najpierw spróbuj obrócić kółko. Jeżeli to nic nie da to albo hak albo wózek albo jedno i drugie jest krzywe.
Foxi Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Napisano 26 Stycznia 2012 Odwrócenie kółeczka pomogło ale nie do końca, wiosną zaniosę do serwisu. Dzięki za pomoc
montell81 Napisano 26 Stycznia 2012 Napisano 26 Stycznia 2012 Lepiej zanieś teraz. Wiosną możesz długo czekać a teraz serwisy jeszcze nie są tak oblegane
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.