Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Kółeczko nie wchodzi na łańcuch

Foxi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dsc1153n.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wydaje mi się, że to nie wózek.

Kółeczko jest wyczyszczone i dokręcone.

Jeśli chce dać do serwisu to muszę cały rower czy wystarczy zabrać hak + przerzutkę?

Napisano

No mnie to wygląda w ogóle na wypadkową jakiegoś uszkodzenia haka i przerzutki...

Czy sam wózek jest prosty?

Hak jest lekko krzywy, ale źle to widać na tym zdjęciu.....nie ma dołu ;) w słabo spasowanych ramach nawet taka szczelina czasem bywa...ale tak jakby odstaje od płaszczyzny....

Serwisowi przydałoby się spojrzeć na całość, nie tylko na przerzutkę czy hak :)

A hak to nie pare złotych :) tylko od 30zł w górę nawet do 100zł.....ale te droższe to do pewnie rarytasów i cukiereczków ;)

Napisano

Hak na zdjęciu wygląda na krzywy. Do prostowania musisz zawieźć cały rower. Tylko zapytaj się o cenę może lepiej będzie kupić nowy hak?

Tak jak napisał przedmówca, hak jest bardzo krzywy, i wychylony na zewnątrz i mocno skręcony w lewo (patrząc od góry w przeciwnym kierunku do zegara).

Ja bym próbował go delikatnie francuzem prostować, ramy na 99% nie uszkodzisz, a jeżeli miałby pęknąć to w serwisie też pęknie.

Może też być pogięty wodzik przerzutki i przesunięta ośka kółka w związku z tym, to na początek temu bym się przyjrzał.

Napisano
Kółeczko jest wyczyszczone i dokręcone.

Najpierw spróbuj obrócić kółko. Jeżeli to nic nie da to albo hak albo wózek albo jedno i drugie jest krzywe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...