Skocz do zawartości

[zjazd] "agrafka"

maltan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie !

Czytając opis jedengo z etapów "Beskidy MTB Trophy" natknąłem się na wyrażenie "agrafka", pod którym kryje się jakiś element techniczny na zjeżdzie.

Będę wdzięczny jeśli ktoś z Was bardziej zaawansowanych (przynajmniej teoretycznie :P ) kolegów, koleżanek przybliży mi czego mogę się spodziewać na ścieżce pod tą nazwą :)

właśnie wygooglowałem i pokazał mi blog jednego rowerzysty na bikestacie, na którym umieścił zdjęcia z wyjazdu. Widać na nich wąskie ścieżki na zboczu góry z ciasnymi nawrotami, wygiętymi na kształt rozpiętej agrafki :) Z dołu wygląda to jak zygzak :)

to może teraz jakieś podpowiedzi, jak płynnie pokonywać tego typu elementy techniczne ?

Dzięki ulvgar, nawróciłeś mnie do czytania książek :002: a tak na poważnie zajrzę do Empiku, może jak nie ta, to inna mi się spodoba. Niestety szczecińskie biblioteki mają ograniczone zbiory :down:

Jeżeli uda mi się wkleić film....to masz klimatyczny zjazd z Zugspitze na ganicy Niemiec........gościu same agrafki robi ;)

Edyta:

Nie udało się...wklejam linka do oblookania....

http://www.pinkbike.com/video/231222/

Góra ma prawie 3000m n.p.m. :)

wyższa szkoła jazdy. W SPD-kach chyba trochę ciężko by było zjeżdżać z takiej góry :D

Heh, panowanie nad rowerem tego kolesia z filmiku jest niesamowite.

No mało filmów tu chłopaki zapodają.....a na Pinkbike'u, Vimeo i nawet na Jutjubie jest tego zatrzęsienie.....

Koeljny jaki polecan to "Follow Me" - tam z kolei dla miłośników AM/EN FR/DH Dirt/Bikepark taki zlepek mega filmików z czadową muzyczką....

p.s. agrafek nie ma :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...