maltan Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam serdecznie ! Czytając opis jedengo z etapów "Beskidy MTB Trophy" natknąłem się na wyrażenie "agrafka", pod którym kryje się jakiś element techniczny na zjeżdzie. Będę wdzięczny jeśli ktoś z Was bardziej zaawansowanych (przynajmniej teoretycznie ) kolegów, koleżanek przybliży mi czego mogę się spodziewać na ścieżce pod tą nazwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 24 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ciasne, wąskie nawroty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maltan Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 właśnie wygooglowałem i pokazał mi blog jednego rowerzysty na bikestacie, na którym umieścił zdjęcia z wyjazdu. Widać na nich wąskie ścieżki na zboczu góry z ciasnymi nawrotami, wygiętymi na kształt rozpiętej agrafki Z dołu wygląda to jak zygzak to może teraz jakieś podpowiedzi, jak płynnie pokonywać tego typu elementy techniczne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 W książce Briana Lopes'a "Jazda rowerem górskim" ten i inne techniczne elementy są bardzo dobrze opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty123 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Jeżeli uda mi się wkleić film....to masz klimatyczny zjazd z Zugspitze na ganicy Niemiec........gościu same agrafki robi Edyta: Nie udało się...wklejam linka do oblookania.... http://www.pinkbike.com/video/231222/ Góra ma prawie 3000m n.p.m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maltan Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Dzięki ulvgar, nawróciłeś mnie do czytania książek a tak na poważnie zajrzę do Empiku, może jak nie ta, to inna mi się spodoba. Niestety szczecińskie biblioteki mają ograniczone zbiory Jeżeli uda mi się wkleić film....to masz klimatyczny zjazd z Zugspitze na ganicy Niemiec........gościu same agrafki robi Edyta: Nie udało się...wklejam linka do oblookania.... http://www.pinkbike.com/video/231222/ Góra ma prawie 3000m n.p.m. wyższa szkoła jazdy. W SPD-kach chyba trochę ciężko by było zjeżdżać z takiej góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Poszukaj sobie na youtube pod hasłem "bike switchbacks" czy "mtb switchbacks". Ale oczywiście nic nie zastąpi praktyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maltan Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Dzięki Koen, ale poza ofertą wyjazdu na "obóz treningowy" do Hiszpani za sporą sumke nic ciekawego nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 W SPD' kach właśnie idzie najlepiej. Nie ma szans, żeby noga spadła z pedała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 maltan, proponuję kupić bezpośrednio od dystrybutora - http://bukrower.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1 jeśli się nie mylę to wysyłka jest gratis ale proponuję się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Heh, panowanie nad rowerem tego kolesia z filmiku jest niesamowite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty123 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Heh, panowanie nad rowerem tego kolesia z filmiku jest niesamowite. No mało filmów tu chłopaki zapodają.....a na Pinkbike'u, Vimeo i nawet na Jutjubie jest tego zatrzęsienie..... Koeljny jaki polecan to "Follow Me" - tam z kolei dla miłośników AM/EN FR/DH Dirt/Bikepark taki zlepek mega filmików z czadową muzyczką.... p.s. agrafek nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.