Skocz do zawartości

[koła MTB] do max 700 zł, trail, XC, lekkie enduro

Nakamuri

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów.

Mój pierwszy post na forum, choć przeglądałem tematy już wcześniej. Stanałem przed wyborem w wytrzymałych, w miarę lekkich kół; budżet max 650-700 zł. Więc nie proponujcie "dołoż 200 zł i kup to albo to...." 700 zł do max, maxów jakie mam ;-)

Moja waga to 73kg, jeżdżę rekreacyjnie trochę lasów, czasem wypad w Karkonosze, szosa. w 2012 może jakiś maraton...

Szukam przyzwoitych uzywek lub naprawdę fajnych nowych,

Obstaję przy marce DT, o XT słyszałem, że cieńko wypadają te koła, na aukcjach znalazłem takie

http://allegro.pl/pilnie-mega-zestaw-dt-swiss-xpw1800-x1800-i2074788198.html Sprzedawca zaspiewał za nie 660 zł (z gwarancją)

http://allegro.pl/solidne-kola-novatec-811-812-mavic-xm317-disc-nowe-i2060949234.html waga podobna do 1. zestawu

ostatecznie mavic crossride, choć wagowo porażka...

Co polecacie?

Napisano

trudna sprawa co do obreczy wybralbym mavica a piasty Dt swiss:),jak sie uparles na : X1800 to poluj na allegro ja juz nowe widzialem za 700 :).A tam takie kity ze obrecze maja 7 miesiecy :),nieraz sie przekonalem sie o takich super okazjach.Zasada jest taka albo ktos kupuje rower i odrazu sprzedaje bo mu nie pasuja na wstepie albo.......cos nie tak,ale to moje osobiste odczucie:)

Napisano

Heloł. Nakamuri pierwszt podany przez Ciebie komplet należy do mnie :teehee:

Swimfan Twoje osobiste odczucie jest nie na miejscu, sprzedaję koła bo docelowo będzie coś na ZTR a tymczasem brakło gotówki ;/ Koła obejmuje jeszcze gwarancja :icon_cool: A nowe kosztują 999, najtansza opcja na allegro.

Napisano

A to spoko:)to moze z kolega sie dogadacie.Za taka cene jaka jest aktualnie czyli ok 400zl to tez bym bral:)W sumie jak po 1600km nie pekaly Ci szprychy to oferta warta , a ja osobiscie bym nie sprzedawal:)

Napisano
Koła obejmuje jeszcze gwarancja

Nie chcę wkładać kija w mrowisko, ale jak wyjmiesz koła choćby z nowego roweru i sprzedasz, to automatycznie nowy właściciel straci prawo do roszczeń reklamacyjnych na nie.

Napisano

Owszem, gdyby był to paragon na koła. W tym przypadku mamy koła wyjęte z roweru objętego gwarancją i tu pojawiają się schody, ponieważ producenci w większości przypadków - a może i wszyscy - zastrzegają, iż prawo do roszczeń reklamacyjnych przysługuje jedynie pierwszemu właścicielowi, że reklamowany rower należy dostarczyć w całości do miejsca zakupu, bez względu na to jaka część się w nim zepsuje oraz ostatnia sprawa - wątpliwe, czy właściciel roweru odda paragon razem z kołami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...