Nakamuri Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 Witam forumowiczów. Mój pierwszy post na forum, choć przeglądałem tematy już wcześniej. Stanałem przed wyborem w wytrzymałych, w miarę lekkich kół; budżet max 650-700 zł. Więc nie proponujcie "dołoż 200 zł i kup to albo to...." 700 zł do max, maxów jakie mam ;-) Moja waga to 73kg, jeżdżę rekreacyjnie trochę lasów, czasem wypad w Karkonosze, szosa. w 2012 może jakiś maraton... Szukam przyzwoitych uzywek lub naprawdę fajnych nowych, Obstaję przy marce DT, o XT słyszałem, że cieńko wypadają te koła, na aukcjach znalazłem takie http://allegro.pl/pilnie-mega-zestaw-dt-swiss-xpw1800-x1800-i2074788198.html Sprzedawca zaspiewał za nie 660 zł (z gwarancją) http://allegro.pl/solidne-kola-novatec-811-812-mavic-xm317-disc-nowe-i2060949234.html waga podobna do 1. zestawu ostatecznie mavic crossride, choć wagowo porażka... Co polecacie?
swimfan Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 trudna sprawa co do obreczy wybralbym mavica a piasty Dt swiss:),jak sie uparles na : X1800 to poluj na allegro ja juz nowe widzialem za 700 .A tam takie kity ze obrecze maja 7 miesiecy ,nieraz sie przekonalem sie o takich super okazjach.Zasada jest taka albo ktos kupuje rower i odrazu sprzedaje bo mu nie pasuja na wstepie albo.......cos nie tak,ale to moje osobiste odczucie:)
tomassekk Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 Heloł. Nakamuri pierwszt podany przez Ciebie komplet należy do mnie Swimfan Twoje osobiste odczucie jest nie na miejscu, sprzedaję koła bo docelowo będzie coś na ZTR a tymczasem brakło gotówki ;/ Koła obejmuje jeszcze gwarancja A nowe kosztują 999, najtansza opcja na allegro.
swimfan Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 A to spoko:)to moze z kolega sie dogadacie.Za taka cene jaka jest aktualnie czyli ok 400zl to tez bym bral:)W sumie jak po 1600km nie pekaly Ci szprychy to oferta warta , a ja osobiscie bym nie sprzedawal:)
tomassekk Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 Sprzedać muszę, względy finansowe bardziej. A cena 400 mnie nie zadowala...
cebul08 Napisano 27 Stycznia 2012 Napisano 27 Stycznia 2012 Koła obejmuje jeszcze gwarancja Nie chcę wkładać kija w mrowisko, ale jak wyjmiesz koła choćby z nowego roweru i sprzedasz, to automatycznie nowy właściciel straci prawo do roszczeń reklamacyjnych na nie.
kapsell Napisano 27 Stycznia 2012 Napisano 27 Stycznia 2012 Niekoniecznie, wiekszosc gwarancji jest realizaowana na podstawie paragonu i nie ma problemu z gwarancja.
cebul08 Napisano 27 Stycznia 2012 Napisano 27 Stycznia 2012 Owszem, gdyby był to paragon na koła. W tym przypadku mamy koła wyjęte z roweru objętego gwarancją i tu pojawiają się schody, ponieważ producenci w większości przypadków - a może i wszyscy - zastrzegają, iż prawo do roszczeń reklamacyjnych przysługuje jedynie pierwszemu właścicielowi, że reklamowany rower należy dostarczyć w całości do miejsca zakupu, bez względu na to jaka część się w nim zepsuje oraz ostatnia sprawa - wątpliwe, czy właściciel roweru odda paragon razem z kołami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.