Skocz do zawartości

[ochraniacze na buty] duże rozmiarówki

studnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zapytać się o przeliczanie rozmiarów z mtb na szosę. Posiadam buty spd diadora fast comp rozmiar 50 i przeglądając bardzo ubogi asortyment naszych sklepów nawet nie wiem jak zabrać się za szukanie tego co mnie interesuje (rozmiary XXXL są w rzeczywistości malutkie wbrew nazwie), może powinienem używać jeszcze innej nomenklatury ? Buty sprowadziłem z Anglii, czy z ocieplaczami będę musiał zrobić to samo ?

Pozdrawiam

Właśnie przeglądałem te wszystkie rozmiary XXXL firmy pro, z tym że w MTB mają 45-48 i trochę się boję (diadory mają wkładkę 32cm). Gdzieś w archiwum opinii znalazłem jakąś wypowiedź że największy rozmiar pro to XXXXXL i wchodzą na buty SIDI rozmiar 50 i myślałem że właśnie takie duże będą potrzebne. Wracając do tych dwóch powyższych propozycji to te shimano są większe, prawda? I czy nawet jeśli okażą się za małe to będzie duża różnica jeśli założę je na skarpetę a na to buty (w ostateczności) ?

To Cie zdrowa nozka bozia obdazyla :)

Wyzej podany model Pro wejdzie Ci na ten rozmiar. Mam buty z wkladka 30.5cm i te ochraniacze. Sprawdzilem, spokojnie obsluza but ok 2-3cm dluzszy (mtb)

Jest male ale, nie sa to ochraniacze do mtb. Tzn wyciecia na podeszwie nie pokrywaja sie z protektorami butow mtb.

Jesli nie bedziesz w nich duzo biegal, powinny dac rade.

Właśnie z tym może być problem ponieważ często jeżdżę w grupie gdzie mamy trasy dopracowane pod względem interesujących miejsc które zwiedzamy (parę razy zdarzyło też omijać wiatrołomy). Dlatego skłaniałbym się ku shimano. Jeśli są podobnej wielkości to powinny też w takim razie wejść. Czy one również nadadzą się tak na temperatury ok. zera ?

O.K. Mam jeszcze ostatnie pytanie odnośnie tych ochraniaczy shimano - rzekomo są w zestawie 2 pary. Na allegro jest napisane że są to 1. wewnętrzny ocieplający i 2. zewnętrzny przeciwdeszczowy. Z kolei w serwisie mikesports 1 para jest na szosę a druga na MTB. Przez ten dysonans jestem nieco skonfundowany i prosiłbym o wyjaśnienie jak to jest naprawdę :)

A można założyć te cienkie pod pzreciwdeszczowe do mtb? Bo skoro te cieńsze służa raczej do utrzymania temperatury to zakładając na nie przeciwdeszczowe mamy dobry set na temperatury bliskie zera gdzie nie jest wszystko zamarznięte i wilgoć jest wiekszym problemem a przy okazji będzie cieplej niż w samych przeciwdeszczowych.

Dzięki za informację. Jak się nie pomaca to ciężko wyczuć jak to wygląda. Myślałem że te szosowe to samo ocieplenie a na to dodatkowo można założyć przeciwdeszczowe. Trzeba będzie się przejść do mikesport i przyjrzeć się tym ocieplaczom u nich i coś kupić.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...